Help, ik ben mijn toegangscode vergeten

Mobiele telefoons worden steeds beter beveiligd. Dat is ook logisch want voor veel mensen geldt dat er persoonlijke gegevens opgeslagen zijn op het toestel. Er zijn allerlei manieren om je telefoon te beveiligen: van pincodes tot ontgrendelpatronen, vingerafdrukherkenning en zelfs een irisscan. Voor iedereen is er inmiddels wel een favoriete oplossing. Maar wat als je je code vergeten bent of deze plots niet meer werkt? Dan helpen wij je graag verder.

Verschil tussen simkaartbeveiliging en toestelbeveiliging

Als je toegang wil krijgen tot je eigen telefoon moet je vaak door twee soorten beveiliging heen. Allereerst dien je je SIM-kaart te ontgrendelen om ervoor te zorgen dat je toegang krijgt tot het netwerk, maar belangrijker nog: zodat kwaadwillenden niet zomaar gebruik kunnen maken van jouw SIM-kaart om te bellen of internetten. Het ontgrendelen van je SIM-kaart gebeurd door middel van een PIN-code, de standaard PIN-code is ‘0000’ en kun je indien gewenst veranderen in de instellingen van je telefoon.

De tweede beveiliging is de toestelbeveiliging. Dit is om daadwerkelijk toegang te krijgen tot jouw smartphone. Standaard is dit ook een PIN-code beveiliging, maar veel fabrikanten bieden andere varianten aan zoals een ontgrendelpatroon, vingerafdrukscan of tegenwoordig zelfs een irisscan. Ook hier kun je je voorkeur instellen in de instellingen van je telefoon. Het is altijd aan te raden dit te doen zodat jouw gegevens veilig zijn bij verlies of diefstal van je telefoon.

Verkeerde PIN-code ingetoetst? Met livechat helpen we je verder!

Maar stel nu dat je jouw SIM PIN-code niet meer weet en je al drie keer de verkeerde code om je SIM-kaart te ontgrendelen hebt ingetoetst? Dan wordt jouw SIM-kaart uit veiligheidsoverwegingen geblokkeerd. Irritant natuurlijk maar geen paniek, je kan via deze link je SIM-kaart weer ontgrendelen en je pincode aanpassen naar een code die je wél kunt onthouden.

De PUK-code is een 8-cijferige code die je ontvangt bij  aanschaf van je abonnement of Prepaid SIM-kaart. In dit pakket zit een kaart (zie de afbeelding hieronder) met daarop jouw persoonlijke PUK-code. De PUK-code op de voorbeeldkaart is natuurlijk ter illustratie. Mocht je deze kaart niet meer hebben dan kun je je PUK-code ook eenvoudig in MijnKPN vinden.

Als je ook geen MijnKPN-account hebt dan wordt het lastig om je PUK-code zelf op te zoeken. Maar wij staan dan natuurlijk voor je klaar! Sinds kort helpen wij al onze klanten op kpn.com via Chat om hun geblokkeerde SIM-kaart te ontgrendelen. Na een paar checkvragen om te verifiëren dat jij daadwerkelijk bent wie je bent, heb je binnen vijf minuten jouw PUK-code binnen om je telefoon weer te kunnen gebruiken. Is dat handig of niet?!

Gerelateerde artikelen