19 oktober 2017

Een leven zonder WhatsApp, kan dat nog?

Vergeet die onbewaakte momenten van eenzaamheid, dag en nacht sta je in verbinding met je vrienden, familie en collega’s via de app. Wie kan er nog zonder? Ik niet, onrustig kijk ik met een schuin oog naar mijn mobiel, knippert het lampje al? Goed nieuws voor mijn mede verslaafden, WhatsApp heeft het afgelopen jaar een aantal updates verwerkt.

Whatsapp


Weg met de blauwe linkjes

Voordat je een gat in de lucht springt, het gaat hier om de blauwe linkjes, niet de blauwe vinkjes. Vorige jaar verschenen er ineens blauwe linkjes in gesprekken als er over tijden of plaatsen werd gesproken. Om hier vanaf te komen moet je wel even je app updaten.

Quick Reply

Een hele handige functie is de quick reply. Zit je net ff in een smeuïg stukje Vice nieuws te lezen komt er weer zo’n irritante notificatie-strook bovenin beeld. Daarmee kun je nu direct iemand antwoorden. Veeg die omlaag en schrijf je antwoord. Dat scheelt je weer een paar kostbare seconden.

Whatsapp videocall


Videobellen

Videobellen met WhatsApp is op dit moment nog niet mogelijk. Maar er gaan geruchten dat het er dit jaar aan zit te komen, zo blijkt uit gegevens van DroidApp. Als het ze lukt om het videobellen aan hun app toe te voegen dan is deze vrijwel compleet.

Back-up chatgesprekken in cloud

Onze Apple vrienden konden hier al een tijdje gebruik van maken, deze is nu dus ook uitgerold voor Android fans. Je kunt nu heel gemakkelijk je chatgeschiedenis uploaden naar Google Drive. Handig voor als je een keer je telefoon verliest. Is je gehele chatgeschiedenis, foto's, stemberichten en zelfs videos alsnog gered. Als je de update hebt gedraaid krijg je de mogelijkheid deze te activeren.


Privacy niet-gebruikers verbeterd

De kritiek kwam voort uit het feit dat de app toegang vereist tot het hele adresboek van de gebruiker, de contactgegevens van zowel Whatsappgebruikers als niet Whatsapp gebruiken werden opgeslagen. De dienst heeft aanpassingen gedaan, telefoonnummers worden nu versleuteld en apart opgeslagen en heeft slechts een beperkt aantal ontwikkelaars toegang tot de gegevens.

Meldingen verlopen WhatsApp

Let op! Als je meldingen krijgt over het verlopen van je WhatsApp. Dit is een verkapte advertentie en na het klikken op de link wordt er gevraagd om je telefoonnummer achter te laten. Deze wordt niet voor de dienst gebruikt, maar wordt je gekoppeld aan een SMS-abonnement. Trap hier niet in, als WhatsApp verloopt wordt je naar de apps stores gebracht om daar de update uit te voeren.

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Voorkom dat WhatsApp jouw gegevens deelt met Facebook

Mobiel

Baas over je databundel en dataverbruik

Gezin

Slimme mobiel internet tips voor het hele gezin