Een leven zonder WhatsApp, kan dat nog?

Vergeet die onbewaakte momenten van eenzaamheid, dag en nacht sta je in verbinding met je vrienden, familie en collega’s via de app. Wie kan er nog zonder? Regelmatig check je je smartphone, zie je al een appje? Goed nieuws voor de liefhebbers van de berichtendienst, WhatsApp heeft het afgelopen jaar een aantal (grote) updates verwerkt.

Weg met non-stop meldingen

Supergezellig met z'n allen in een WhatsApp groepsgesprek waar je urenlang kan kletsen of druk aan het brainstormen voor een big surprise party. Soms wil je even niet meedoen en zelf bepalen wanneer je wel meldingen van de groep wilt. WhatsApp heeft hier gehoor aan gegeven en heeft tegenwoordig de functie om groepsmeldingen te dempen, voor altijd! Eerder waren de opties met verschillende limieten. Zo bepaal je wanneer de meldingen jou mogen storen.

Quick Reply

Een hele handige functie is de quick reply. Zit je net ff een smeuïg stukje uit een artikel te lezen komt er weer zo’n irritante notificatie-strook bovenin beeld. Daarmee kun je nu direct iemand antwoorden. Veeg die omlaag en schrijf je antwoord. Dat scheelt je weer een paar kostbare seconden. En ga je gelijk verder met waar je gebleven was.

Videobellen

Video- en audiobellen met WhatsApp is een superhandige functie. Zo breng je het gesprek naar een hoger niveau en kun je ook in groepsverband bellen met elkaar! Houdt wel in gedachten dat videobellen in tegenstelling met audiobellen meer MB’s kan kosten. Via WiFi hoef je je natuurlijk geen zorgen te maken over je verbruik.

Back-up chatgesprekken in cloud

Onze Apple vrienden konden hier al een tijdje gebruik van maken, later is dit ook uitgerold voor Android fans. Je kunt heel gemakkelijk je chatgeschiedenis uploaden naar Google Drive. Handig voor als je een keer je telefoon verliest. Is je gehele chatgeschiedenis, foto's, stemberichten en zelfs video’s alsnog gered. Als je de update hebt gedraaid krijg je de mogelijkheid deze te activeren. Of wanneer je gaat voor die ene nieuwe smartphone neem je gemakkelijk al je appjes mee!

Privacy van gebruikers verbeterd

De populaire berichtendienst maakt gebruik van end-to-end encryptie. Zo kunnen alleen de afzender(s) en de ontvanger(s) binnen een chat de inhoud van de berichten zien. Voor alle andere partijen zijn deze afgeschermd waardoor je geen zorgen over privacy hoeft te maken. De versleuteling is zo sterk dat ontwikkelaar WhatsApp ook geen toegang heeft tot jouw gesprekken.

Meldingen verlopen WhatsApp

Let op! Als je meldingen krijgt over het verlopen van je WhatsApp. Dit is een verkapte advertentie en na het klikken op de link wordt er gevraagd om je telefoonnummer achter te laten. Deze wordt niet voor de dienst gebruikt, maar wordt je gekoppeld aan een SMS-abonnement. Trap hier niet in, als WhatsApp verloopt wordt je naar de apps stores gebracht om daar de update uit te voeren.

Pas op voor WhatsApp-fraude

Wist je dat het aantal meldingen van WhatsApp fraude, waarbij oplichters zich via deze chatdienst voordoen als een bekende, snel toeneemt?. In dit blog lees je hoe je WhatsApp fraude herkent en hoe je het voorkomt.

Gerelateerde artikelen