Wat is Galaxy AI?

Galaxy AI is de kunstmatige intelligentie van Samsung. Deze slimme assistent heeft twee taken: jou inspireren en je leven makkelijker maken. Hij zit in je Samsung mobiel, dus je neemt hem eenvoudig overal mee naartoe. De AI in jouw Samsung mobiel heeft een verzameling gereedschappen tot zijn beschikking. Ben je benieuwd wat je kan doen met deze tools samen met AI? Lees hieronder verder.

Zoeken wat je op je scherm ziet - Circle to Search

Product placement, je ontkomt er niet aan als je een film of serie kijkt. Wanneer dan toch hét perfecte woonaccessoire voorbijkomt dan zoek je hem zo op met circle to search. Houd de startknop lang ingedrukt, omcirkel het voorwerp met je vinger en shoppen maar! Naast kekke koopjes scoren is deze AI-functie ook handig om meer te weten te komen over je volgende vakantiebestemming of een (voor jou) nog onbekende acteur. Superhandig!

Samsung Galaxy S24 Ultra and S24 met AI functies: Circle to Search en Photo Assist


Creëer AI-mazing foto’s - Photo Assist

Nét niet het perfecte plaatje? Dat geeft niks! Wanneer je een foto bewerkt in de galerij druk dan op het AI-icoon. Met de power van AI verplaats, bewerk of verwijder je gemakkelijk een object (of persoon). Staat de horizon niet recht op je vakantiekiekjes? Geen probleem. Zet de horizon recht en laat AI de lege achtergrondruimte invullen. Je kan zelfs in de galerij jezelf, uit die ene foto waar je perfect op staat, zo naar een andere foto slepen. Zo sta je er altijd goed op.


Altijd wat te zien op je Samsung smartphone - Genereer unieke achtergronden

Laat AI je inspireren door unieke achtergronden te maken voor je start- en vergrendelscherm. Kies verschillende tinten, kleuren, voorwerpen en materialen en AI genereert voor jou echt iets bijzonders. Niet helemaal wat je zoekt? Druk nog een keer op de Genereren-knop.

4 voorbeelden van door Galaxy AI gegenereerde achtergronden op een S24

Deze afbeeldingen zijn gegenereerd door Samsung Galaxy AI. Deze functie vind je hier: Instellingen -> Achtergrond en Stijl -> Achtergronden wijzigen -> Creatief.


Altijd een gepast berichtje - Chat Assist

Bijna weekend. Even snel een berichtje van je leidinggevende beantwoorden op vrijdagmiddag om 5 voor 5? Chat Assist helpt je met het schrijven van foutloze berichten met de juiste toon. Worstel je af en toe om jezelf juist uit te drukken naar iemand waar je om geeft? Gebruik dan Chat Assist voor inspiratie. Schrijf een bericht en kijk hoe AI jouw bericht anders schrijft. Samen met Chat Assist schrijf je het perfecte bericht.


Altijd een tolk bij de hand - Translate Assist en Live Call Translation

Met Translate Assist en Live Call Translation heb je een persoonlijke tolk altijd binnen handbereik. Wil je met iemand praten die een andere taal spreekt? Open dan de Tolk-functie in het quick panel. Begin met praten en Translate Assist leest het voor in de taal van je gesprekpartner en laat je boodschap zien als tekst op je scherm. Geen taalbarrières meer! Heel makkelijk voor op vakantie bijvoorbeeld.

Live Call Translation gaat nog een stap verder. Met deze functie wordt je telefoongesprek, aan beide kanten van de lijn, direct vertaald. Momenteel worden 13 talen ondersteund, namelijk: Chinees, Engels, Frans, Duits, Hindi, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees, Spaans, Thais en Vietnamees. Er komen gaandeweg steeds meer talen bij. Dan is er meteen goed nieuws, want Nederlands wordt dit jaar nog toegevoegd.


Mand! Vat automatisch je teksten samen - Note Assist, Transcript Assist en Browsing Assist

Notities uitwerken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Note Assist vat jouw teksten, die langer zijn dan 200 tekens, met één klik samen. Daarnaast kan AI je notities corrigeren, vertalen en opmaken.

Jouw beurt om tijdens de vergadering te notuleren? Maak het jezelf makkelijk en probeer Transcript Assist. Neem de vergadering op met de spraakrecorder en laat AI de opnames omzetten in georganiseerde notulen. De AI herkent verschillende stemmen en ordent de teksten voor jou. Daarna is het zelfs mogelijk om je notities te vertalen.

Tot slot kan AI voor jou lange webpagina’s samenvatten met Browsing Assist in de Samsung Internet app. Wanneer je geen zin hebt om lange teksten te lezen, druk dan onderin op de sterretjes en vervolgens op samenvatten. De kern van de boodschap verschijnt op je scherm.

Samsung Galaxy S24 Plus met Galaxy AI functie: Browsing AssistSamsung Galaxy S24 Plus met Galaxy AI functie: Browsing Assist

Kan dit verhaal korter? Ja, daarom hebben we Galaxy AI gevraagd om een samenvatting van de Samsung Galaxy AI pagina.


Hoe krijg ik Galaxy AI?

Kan je niet wachten met Galaxy AI of ben je toe aan een nieuwe Samsung smartphone? Galaxy AI zit standaard op de Samsung Galaxy S24-serie. In april is, met de Samsung One UI 6.1 update, Galaxy AI uitgerold naar de volgende toestellen: Samsung Galaxy S23 FE, S23, 23+, S23 Ultra, Z Flip5, Z Fold5, Tab S9, Tab S9+ en de Tab S9 Ultra.

Goed om te weten: De Galaxy AI-functies zijn tenminste tot eind 2025 gratis op de ondersteunde Samsung Galaxy apparaten en de AI-functies kunnen per product verschillen.

Gerelateerde artikelen