8 december 2017

Verhuizen zonder stress: 8 handige verhuistips

Gefeliciteerd met je nieuwe huis. Nu nog al je spullen inpakken en verhuizen zonder dat er iets sneuvelt. Dan zoek je de beste verhuistips. Allemaal leuk en aardig, maar waar begin je? Daarom hebben we 8 slimme tips voor je verzameld, waardoor je verhuizing een fluitje van een cent wordt.

Verhuis tips


De belangrijkste fase van de verhuizing is de voorbereiding. Die kunnen je maken of kraken. Verhuizen staat niet voor niets in de top 10 van meest stressvolle gebeurtenissen in je leven. Want zeg nou zelf, een goede voorbereiding is het halve werk.

Tip 1: Begin op tijd met organiseren en dumpen


Begin ruim op tijd, geef iedereen een taak en maak één iemand eindverantwoordelijk. Weg met die zooi. Begin dus met een flinke opruimwoede. Hoe meer onnodige en ongebruikte spullen je alvast dumpt, hoe minder je straks hoeft in te pakken. Je eerste Senseo apparaat met een extra aroma van roest. Weg ermee of zet die apart voor bijvoorbeeld de kringloop.

Tip 2: De kunst van het inpakken


Dit kan op twee manieren: volg je de eerste opruimcelebrity van de wereld en ga je Marie Kondo style. Dus verpak je spullen op categorie en niet op kamer. Of hanteer ‘the old fashioned way’ en pak elke kamer afzonderlijk in (want wie de f*ck is Marie Kondo). Start met de spullen die je bijna nooit gebruikt en eindig met je dagelijkse essentials. Volg je een systeem, dan pluk je “Nijnemans” direct uit de juiste doos voor het slapen. Iedereen blij.

Tip 3: Adreswijziging doorgeven van de Donald Duck tot je internetprovider


We hebben hem al eens een aangestipt in het vorige verhuisblog. Maar begin op tijd met het doorgeven van je adreswijziging. Je staat er niet bij stil, maar je hebt misschien wel 8 abonnementen op je adres lopen. Van de Donald Duck tot je internet- en energieabonnement. Tip: pak je bankafschrift van de afgelopen maanden erbij. Zo zie je direct welke abonnementen er lopen.

Tip 4: Past het allemaal wel


Meet grote spullen zoals een bank, koelkast en tafel op en bekijk of het door de deur kan. Niets is zo frustrerend om er achteraf achter te komen dat het niet past. Bedenk ook of je een verhuislift nodig hebt, anders sjouw je je een breuk. Maak ook van te voren een plan waar alles komt te staan. Dat maakt het makkelijker voor jou en de verhuizers, alle spullen direct op de juiste plaats.

Tip 5: De dozen


Je komt al voor genoeg kosten te staan. Vraag aan vrienden of familie of zij nog verhuisdozen hebben. Ga langs bij winkels, groothandel of supermarkten waar je gerecyclede dozen kunt scoren. Breng ze een bezoekje en vraag of je ze van wat dozen af kunt helpen. Goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Je kunt ook de originele verpakkingen voor je elektronica hergebruiken. Kijk eens op zolder.

Tip 6: Fotografeer snoeren


Heerlijk al die elektronische apparaten, maar waar gingen de kabels ook al weer in en waarom werkt de televisie nog steeds niet? Maak voor het inpakken een foto van de achterkant van je apparaten. Denk dan vooral aan kabels zoals bij je televisie, modem of Sonos systeem (oh nee, die zijn draadloos). Zo spaar je heel wat werk uit bij het aansluiten van toestellen in je nieuwe woning. Ben je vergeten je snoeren te fotograferen we hebben alle gebruiksaanwijzingen voor je op een rijtje gezet. Check ook welke boxen, routers en snoeren eventueel terug moeten naar je aanbieders.

Tip 7: Waar je niet aan denkt


Iedereen houdt van een schone boel, ook de kopers van jouw huis. Jouw hart is bij het nieuwe huis, op het leeghalen en dan opbouwen van het bed en aansluiten van je apparaten. Vraag twee vrienden om nog even die gaten in de muur te dichten, de laatste vuilniszakken weg te gooien of een dweil door je oude keuken en badkamer te halen. Kleine moeite, groot plezier.

Tip 8: Hoe je vrienden voor het leven blijft


Voorkom volgeplande agenda’s en vraag je familie en vrienden ten minste een maand vooruit om hun hulp zodat zij rekening met je kunnen houden. Maar ze komen het beste van pas als ze helpen inrichten, schilderen of kunnen oppassen op de kinderen. Je ziet dat vrienden soms te laat komen of je spullen per ongeluk beschadigen. En dan? Word je boos? Kun je dat maken? Het levert vaak gedoe op. Heb je daar geen zin in, schakel in dat geval een erkende verhuizer in. Dat is een hele geruststelling. Zo voel je je direct thuis in je nieuwe huis.  

Veel plezier in je nieuwe huis.

Beleef KPN:

Boordevol met weetjes, nieuws en winacties

Internet

Verhuizen checklist van KPN

Films, series & TV

De leukste zenders voor het hele gezin

Gezin

Zes dingen die je online regelt bij samenwonen