Samsung Galaxy Note10 en Note10+ zijn ideaal voor zakelijk gebruik

De Galaxy Note10 van Samsung heeft tal van verbeteringen die de ‘power user’ zullen aanspreken. De prestaties van dit high-end business-toestel zijn verder omhoog gegaan, terwijl er nog meer mogelijkheden zijn om productiever te werken.

Samsung claimt een intelligente batterij van slechts 3.500 mAh te hebben ingebouwd die de hele dag meegaat. Volgens de fabrikant kun je er bijvoorbeeld een etmaal lang video’s mee maken als je dat zou willen. De accu zou superzuinig zijn, maar heeft daarnaast slechts dertig minuten nodig om zich volledig op te laden. Je kunt dus zorgeloos op stap. 

De Samsung Galaxy Note20 Ultra is vanaf nu te bestellen in de KPN shop

Bekijk de Galaxy Note20 Ultra

Paradepaardje

Over het algemeen werd het toestel goed ontvangen. De opslagruimte is riant, net zo groot als die van een gemiddelde laptop. De derde belangrijke troef is de nieuwe octacore-processor. Daarmee kun je snel multitasken, zonder dat het toestel langzamer wordt. Zeker qua prestaties is de lat weer hoger gelegd, zo bleek woensdag tijdens het Samsung Galaxy Unpacked evenement in New York. Het Barclays Center in Brooklyn puilde uit met maar liefst 3.500 Samsung-fans. De nieuwe Note is weer een echt paradepaardje. De ‘10’ heeft de kracht van een computer, maar dan in een heel compact jasje.  

Over het algemeen werd het toestel goed ontvangen. Samsung blijft zeker in de zakelijke markt leidend als het om snelheid en productiviteit gaat. De Note was oorspronkelijk een grotere variant van de Galaxy S met een pen erbij. Nu begint Samsung binnen de Note-serie meerdere formaten en een versie met extra geheugen te bieden. Ook is gebroken met de traditie het scherm steeds een beetje groter te maken.  

Twee schermgroottes

De Note10 (6,3 inch) heeft zelfs een iets kleiner scherm dan zijn voorganger die op 6,4 inch zat. Opvallend ook is dat de nieuwe Note het qua schermgrootte aflegt tegen de Galaxy S10 Plus. Naast de ‘10’ die een 6,3 inch Full HD+-scherm (2280x1080) heeft, komt er nog de duurdere Note10+ met een scherm van 6,8 inch. Deze laatste heeft een QHD+-resolutie van 3040x1440.  

Verder heeft het plus-model een nóg krachtigere batterij (4.300 mAh), terwijl de ‘gewone’ Note10 het met 3.500 mAh moet doen. Dat is minder dan de Note 9 die een accu van 4.000 mAh  bezit en evenveel als de Note 8 uit 2017. De lagere schermresolutie van de Note 10 spaart energie, waardoor de batterij het langer volhoudt.  Bovendien is de accuduur met intelligente software op te rekken. De praktijk zal echter moeten bewijzen of Samsung de claim kan waarmaken ‘een nieuwe standaard voor krachtige smartphones’ te hebben gezet. Met PowerShare kun je twee smartphones op elkaar leggen en de batterij delen. 

Veel opslagruimte

Van de Samsung Galaxy Note10+ komt ook een versie met de dubbele hoeveelheid intern geheugen: 512 GB. Mocht er nóg meer opslagruimte nodig zijn dan kan het geheugen met een (los aan te schaffen) microSD-kaart uitgebreid worden tot in totaal 1,5 TB. Ideaal als je heel veel video op wilt nemen. De 10+ is door zijn grotere scherm en accu zwaarder (198 gram) dan de 10 (168 gram).  

De Galaxy Note-serie is bij uitstek geschikt voor gebruikers die hoge eisen stellen en daarvoor ook in de buidel willen tasten. Meer dan de Galaxy S-smartphones is de Note op productiviteit gericht, een reden waarom de phablets uit deze serie relatief veel voor het werk worden gebruikt.

De Samsung Galaxy Note20 Ultra is vanaf nu te bestellen in de KPN shop

Bekijk de Galaxy Note20 Ultra

S Pen

De Note-serie onderscheidt zich sinds haar introductie in 2011 door de S Pen. Die wordt steeds intelligenter en verandert onder meer de geschreven aantekeningen in keurige tekst. Door meteen notities te maken kun je terughalen wat er tijdens gesprekken is besproken en besloten. Je kunt met deze pen altijd op het scherm schrijven, ook al staat dit uit. Ideaal om even snel een telefoonnummer op te schrijven of een aantekening te maken. Daarnaast is de S Pen ook als afstandsbediening te gebruiken, iets dat zeker bij presentaties handig is. Overigens had de pen bij de Note9 ook al een knop om de telefoon op afstand te bedienen. 

De nieuwe Note wordt nog gemakkelijker aan te sluiten op een laptop of desktop. Met DeX Live hoef je nooit meer data over te zetten. Verder kondigde Samsung-topman DJ Koh een intensivering van de samenwerking met Microsoft aan. Microsoft-topman Satya Nadella zei dat Windows meer geschikt wordt gemaakt voor het gebruik op smartphones. De interactie met dit mobiele apparatuur kan nog beter. Als voorbeeld noemde hij de synchronisatie van foto's en het maken van annotaties bij foto's. Bij de nieuwe Note 10 is de toegang tot OneDrive al verbeterd. De synchronisatie tussen Gallery en OneDrive verloopt voortaan naadloos. Door biometrische herkenning is iemands 'personal vault' strenger beveiligd.  Ook is een aantal haperingen in de werking van Outlook weggenomen. De Note 10 kan nog beter dan zijn voorgangers aan een Windows-computer worden gekoppeld. Het hele scherm van de Note kan moeiteloos op een pc worden gespiegeld. Dankzij Microsoft Account is de Note simpel met Windows te verbinden. Zo kun je switchen wanneer je wilt. Het 6,3 inch Cinematic Infinity Display van de Note10 biedt dankzij de nog smallere rand een iets betere kijkervaring.  

Camera

Een belangrijke reden om van smartphone te wisselen is de camera. Beide nieuwe modellen hebben een camera met een ultrawide lens, wide lens en een telephoto-lens. Nieuw is de Zoom-in Mic. Met die ‘audiozoom’ kun je tijdens het filmen inzoomen op het geluid en het volume daarvan versterken. Als je bij een congres achter in de zaal zit en een presentatie wilt opnemen is het handig het geluid dichterbij te brengen. Ook is het mogelijk high-motion video’s te maken, zonder dat het beeld onrustig wordt om naar te kijken. Het bewerken van video’s kan met de S Pen nog makkelijker en preciezer. Denk aan het inkorten of langer maken, het toevoegen van muziek of effecten en het toepassen van filters. Belangrijke (bedrijfs)data zijn ook nog eens beveiligd met de geavanceerde beveiligingssoftware van Samsung Knox.  

Gerelateerde artikelen