Lekker luisteren! 8 Nieuwe podcast tips voor ondernemers

Podcasts zijn een nuttige manier om reistijd of een wandeling te overbruggen. En zeker als je ondernemer bent valt er genoeg te kiezen.

Wat zijn de beste nieuwe podcasts tips voor ondernemers? We gingen op onderzoek uit. Welke business podcasts worden het meest beluisterd op Spotify, Overcast en Apple Podcasts, de meest gebruikte podcast platformen in Nederland? En over welke podcasts zijn Nederlandse ondernemers razend enthousiast? In deze lijst verzamelden we de 8 leukste nieuwe podcasts tips over ondernemen, het starten van een bedrijf of het succesvol maken van jouw business idee. Zo heb je altijd wat te luisteren!

1. Over geld praat je niet

Aaf Brandt Corstius en Vincent Kouters maken een podcast over geld. Hoe je het verdient, uitgeeft en spaart. Maar ook over de geld gewoontes die je meekreeg van je ouders. En nieuwe trends in de wereld van financiën: Wat is FIRE, gaat iedereen aan de bitcoins en hoe zorg je dat je als zzp’er een pensioen opbouwt? Een luchtige podcast met veel relevante informatie.

2. De Ben Tiggelaar podcast

Ondernemer, NRC columnist en BNR presentator Ben Tiggelaar interviewt in deze wekelijkse podcast interessante gasten uit het sport-, media- en bedrijfsleven. Ook is er veel aandacht voor thema’s als psychologie en boeken. Ondernemers die eigenhandig de wereld veranderen, sporters die grote prijzen wonnen met hun vastberaden mindset, boekreviews maar ook veel praktische uitleg zoals hoe je een team leidt of hoe de nieuwe economie werkt. Een diverse podcast voor ondernemers dus met elke week wat anders.

3. Mark Tuitert podcast: Drive

Oud-schaatser en topatleet Mark Tuitert schreef een zeer succesvol boek over de filosofie van wilskracht en succes met de titel ‘Drive’. Nu is er een podcast-serie bij het boek. Wat beweegt mensen om topsporter te worden? Of met hun bedrijf de wereld te veranderen? In interviews met ondernemers, wetenschappers en artiesten gaat Tuitert op zoek naar deze ‘Drive’ en andere factoren voor succes. Inspirerende gesprekken met een gedreven presentator.


Unlimited ondernemen
Vanaf 24,43 /mnd excl. btw

Met onze Zakelijk Unlimited Data abonnementen kun je zorgeloos en onbeperkt internetten op je mobiel.


4. Scamfluencers

Duik onder in de wereld van influencers en dan niet die van het betrouwbare soort. In de Scamfluencers podcast staat elke week een nieuw oplichtingsverhaal centraal en wordt gereconstrueerd hoe deze scam heeft kunnen gebeuren. Van onbetrouwbare Yoga-gurus met miljoenen volgers tot nieuwbouwprojecten in Coachella Valley die uiteindelijk helemaal niet doorgingen. Een lesje in hoe je niet moet ondernemen en waar je voor op moet letten.

5. Lekker Gewerkt

Lekker gewerkt is een nieuwe podcast voor jonge ondernemers. In deze podcast-serie worden drie startende ondernemers gevolgd die het helemaal anders willen gaan doen. Geen carrière in de corporate wereld, maar een vrij bestaan als freelancer, Tiktok-ster of hoteleigenaar. Met uiteraard alle obstakels van dien. Een vermakelijke podcast over de zoektocht naar het ultieme werkgeluk.

6. De Universiteit van Nederland

Naast je eigen zaak nog maar weinig tijd over om een goed boek te lezen of je te verdiepen in een totaal ander onderwerp? Misschien is de Universiteit van Nederland podcast de eyeopener die je nodig hebt om jezelf eens op andere gedachten te brengen. In deze podcast wordt namelijk elke week een vraag van een luisteraar beantwoord door wetenschappers. In 15 minuutjes leer je hoe je omgaat met ADHD, of iedereen kan leren zingen, of influencers een slechte invloed op je hebben en nog veel meer random onderwerpen.

7. The Diary of a CEO

Het leven van presentator Steven Bartlett was tot voor kort alles behalve geslaagd, vond hij zelf. Hij maakte zijn studie niet af, had geen geld, laptop of fatsoenlijke woonplek. Fast forward naar een paar jaar later. Inmiddels heeft hij zijn eigen zeer succesvolle social media bedrijf, ontmoet hij de meest inspirerende mensen en maakt hij dagelijks wonderlijke dingen mee. In zijn podcast The Diary of a CEO interviewt hij onder meer bekende Britse en Amerikaanse gasten zoals Malcolm Gladwell (auteur), Greg Hoffman (Nike), Karren Brady (Birmingham City FC), Michael Horvath (Strava) en Jessie J (zangeres).

8. Vallen en opstaan

Helemaal onpartijdig zijn we natuurlijk niet bij het selecteren van deze laatste podcast in dit rijtje. KPN is mede-initiatiefnemer van Vallen & Opstaan, een podcast die gemaakt wordt door Dag en Nacht Media. In deze podcast interviewt host Vincent Reinders, zelf ooit oprichter van startup 22Tracks, andere ondernemers over hun hoogte- en dieptepunten in het ondernemerschap.

In de eerste 3 seizoenen komen onder meer Ron Simpson (The Avocado Show), Michiel Veenstra (KINK), Talisia Misiedjan (A Million Faces), Jose van Dalen (QISS IT), Marlies Dekkers (Marlies Dekkers lingerie), Ide Koffeman (Down the Rabbit Hole), Laamia Elyounoussi (Schone Zaak), Femke Furnée (FEST), Duncan Stutterhem (ID&T) en Taco Carlier (VanMoof) aan het woord. Inmiddels is het vierde seizoen in de maak, maar als je de show nog niet kende, kun je eerst nog even terugluisteren dus.

Gerelateerde artikelen