18 april 2019 3 min Auteur: Redactie

Podcastserie: Vallen & Opstaan

Vallen & opstaan is dé nieuwe podcast voor ondernemers en door ondernemers. Elke aflevering spreekt host Vincent Reinders met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven. Over hun ochtendrituelen, hoop en angst, succes en falen, vallen en weer opstaan. U hoort onder andere de verhalen van Boris Veldhuijzen van Zanten van The Next Web en Susannah van Rabenswaay van Kinderhonk.

Vincent Reinders onderneemt al zijn halve leven. In 2011 won hij de prijs voor Startup van het Jaar met zijn muziekbedrijf 22tracks.  Zes jaar later moest hij de deuren van zijn bedrijf sluiten. Vorige zomer belandde hij opeens in de horecawereld met een eigen dj-café genaamd Radio Radio aan het Amsterdamse Westergas-terrein. En werd hij podcasthost!

  Vallen & opstaan aflevering 3: Mark de Lange - brillenmerk Ace & Tate

  Het Amsterdamse brillenmerk Ace & Tate is geboren uit een idee van Mark de Lange. Hij vroeg zich af waarom hij zoveel sneakers had en slechts één bril. Hier moest verandering in komen zodat het mogelijk zou zijn brillen als accessoire af te wisselen. Sinds 2013 biedt Ace & Tate kwalitatieve, stijlvolle maar betaalbare brillen en zonnebrillen voor 98 euro, inclusief glazen op sterkte. Dit wordt bereikt doordat er geen gebruik gemaakt wordt van tussenpersonen. Zo heeft Ace & Tate een transparante structuur die simpel gehouden wordt voor de consument. Eén prijs voor alle monturen, inclusief glazen op sterkte, zonder extra kosten.


  KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk


  Vallen & opstaan aflevering 2: Susannah van Rabenswaay - Kinderhonk

  In aflevering twee van Vallen & Opstaan hebben we de definitie van een selfmade woman in de studio. Toen Susannah van Rabenswaay op haar 23e levensjaar moeder werd, kwam zij erachter dat de kinderopvangen wel wat verbetering konden gebruiken. Ze begon met de studie pedagogiek en richtte een paar jaar later  jaren haar allereerste kinderopvang op onder de naam Kinderhonk. De formule van Susannah bleek zo effectief dat Kinderhonk uitgroeide tot een imperium met zeven verschillende vestigingen. Die ze in 2017, als enige aandeelhouder, verkocht voor een astronomisch bedrag. Dit terwijl ze als tiener nog naar een LOM school werd gestuurd. 

  Hoe wist deze ondernemer uit het niets een miljoenenimperium op te bouwen? We hebben het in deze aflevering over de beste willen worden in alles wat je doet. Van de LOM school naar de mavo gaan om daar vervolgens zelf weer mee te stoppen, een makelaar om de tuin leiden om te krijgen wat je wilt én werken in een bejaardentehuis terwijl je al lang en breed miljonair bent.


  KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk


  Vallen & opstaan aflevering 1: Boris Veldhuizen van Zanten - The Next Web

  Boris Veldhuizen van Zanten (47) is één van de meest gerespecteerde internetondernemers van Nederland. Hij is medeoprichter van één van de populairste technologieblogs van de wereld, The Next Web. Hij organiseert met The Next Web Conference het belangrijkste tech festival van Europa. Boris vertelt in deze podcast over zijn ondernemersverleden, ondernemen in Nederland, je ouders bellen om te vertellen dat je miljonair bent geworden, falen en bizarre manieren van teambuilding. The Next Web Conference is inmiddels verkocht.


  KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk

   Gerelateerde artikelen