Podcastserie: Vallen & Opstaan

Luister hier alle afleveringen van de podcastreeks voor en door ondernemers Vallen & Opstaan. Elke aflevering spreekt host Vincent Reinders met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven. Inspirerende oprichters en eindbazen die vertellen over hun successen, grootste fouten, hun winst en verlies, over vallen en weer opstaan.


Podcastserie: Vallen & Opstaan - seizoen 3

We gaan weer beginnen! Donderdag 1 april trappen af met twee afleveringen: Ron Simpson van de Avocado Show en Boerin Agnes, bekend van onder andere Boer Zoekt Vrouw. Daarna zijn we er elke twee weken met een nieuwe aflevering. Vallen en Opstaan is de podcast voor en door ondernemers van KPN en Dag en Nacht Media en kun je beluisteren via jouw favoriete app.Vallen&Opstaan seizoen 3 afl. 8:
Maarten Coumans (Local Heroes) - De oceaan oversteken met een zeilboot en vijf ondernemingen starten bij terugkomst

De top van Albert Heijn bereiken: het was de droom van Maarten Coumans. Tot hij het als rechterhand van de directeur van dichtbij meemaakte. Hij besloot om met een zeilboot de wereld over te varen, en kwam terug met maar liefst vijf ideeën, waaronder Local Heroes. Eenmaal terug zegde hij zijn baan op. Inmiddels zien we de ophaalpunten van de digitale markt Local Heroes op steeds meer plekken in het land.

Coumans vertelt over de weg die hij aflegde naar het ondernemerschap, over de reeds behaalde successen, maar ook over de plannen die mislukten, én over de keer dat hij te horen kreeg dat hij ergens écht niet geschikt voor was.KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen&Opstaan seizoen 3 afl. 7:
Michiel Veenstra (KINK) - Van radiomaker tot zender-eigenaar en knokken voor een plekje op de ether  

Michiel Veenstra werkte zich op van redacteur bij een Twentsche courant tot radio DJ bij 3FM. Na een hoop succesvolle jaren liet hij dit achter zich, en werd zenderbaas van KINK, het alternatieve radiostation dat in 2011 van de satelliet werd gehaald.

Deze aflevering hoor je hoe KINK, zich onder leiding van Michiel en zijn compagnon Jan Hoogesteijn probeert te ontvouwen tot een financieel gezonde zender op de ether.KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.


Vallen&Opstaan seizoen 3 afl. 6:
Talisia Misiedjan (A Million Faces) - De Spangas-ster die voor haar dertigste  mede-eigenaar werd 

Talisia werd op jonge leeftijd bekend met haar rol als Avalanche in de televisieserie Spangas. Omdat ze ongelukkig werd van de bekendheid, ging ze op zoek naar iets anders. En zo werd ze voor haar dertigste mede-eigenaar van talentenbureau A Million Faces.

Deze aflevering vertelt ze aan Venz waarom ze die switch maakte, hoe ze zo jong grote successen behaalde én hoe dit succes niet altijd rooskleurig was.KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen&Opstaan seizoen 3 afl. 5:
Zizi Fernandes (Mama Taxi) - Van grijze pakken naar taxibedrijf met alleen vrouwen

De Rotterdamse ondernemer Zizi Fernandes klom van het MBO naar de universiteit, waar ze Cum Laude afstudeerde. Nadat ze haar carrière met een vliegende start begon bij ING, won ze met het concept ‘Mama Taxi’ het Beste Idee van Zuid-Afrika. Dit trok haar over de streep om te gaan ondernemen.

Bij Mama Taxi worden vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid tot hoogwaardig taxichauffeurs. Het taxibedrijf rijdt alléén in Tesla’s, al komt Zizi er door de coronacrisis steeds meer achter dat dat misschien niet altijd rendabel is. Deze aflevering hoor je hoe Zizi op dit idee kwam, wat de afgelopen vijf jaar opbrachten, hoe ze een tijd doorkomt waarin bijna niet meer gereisd wordt, én waarom haar oma heel belangrijk is voor het bedrijf.
KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen&Opstaan seizoen 3 afl. 4:
Jonnie en Thérèse Boer (De Librije) - Drie Michelin sterren maar de cijfers in het rood

Jonnie en Thérèse Boer zijn al meer dan 25 jaar eigenaar van het Zwolse driesterren-restaurant De Librije. Ze breidden uit met Librije’s Hotel, Librije’s zusje en Brass Boer Thuis. Dit jaar staat de opening van Bar Senang op Bonaire op de planning.

Deze aflevering hoor je hoe Jonnie en Thérèse elkaar ontmoetten in een discotheek in Steenwijk en nog steeds een sterk team zijn. Ze vertellen hoe ze in 1993 eigenaar werden van De Librije en gelijk een ster kregen, maar kort daarna een gruwelijke recensie van culinair tijdschrift Lekker ontvingen. Hoe het was om een paar jaar geleden een financieel dieptepunt te bereiken, en natuurlijk hoe ze de huidige crisis doorkomen.KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen&Opstaan seizoen 3 afl. 3:
Julien Jukema (Nederland Bedankt Boek) - Een onderneming starten vanuit het ziekenhuis

Julien Jukema (26) is onze jongste ondernemer tot nu toe, maar aan levenservaring ontbreekt het hem niet. Als kind verkocht hij al stenen op de boerderij van zijn vader, en begon tijdens zijn studententijd zodra het kon met het opzetten van zijn eerste echte onderneming.

We horen hoe hij in dezelfde periode slecht nieuws kreeg uit het ziekenhuis, hoe hij ook toen vastbesloten was om door te gaan, en hoe hij een paar jaar later naar aanleiding van het Nederland Bedankt Boek bastogne koeken aan het eten was met Mark Rutte.

KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen&Opstaan seizoen 3 afl. 2:
Boerin Agnes - Van droomboerderij naar politieke ramp

Agnes Lensing ken je misschien van Boer Zoekt Vrouw. Ze deed in 2011 mee als eerste vrouw ooit en ontving bijna 900 brieven. In deze aflevering leer je haar kennen als ondernemer.

Toen Agnes in de jaren '80 opgroeide op de boerderij van haar ouders, was het voor vrouwen niet gebruikelijk om boer te worden. Lange tijd bleef dit daarom een stille droom, tot deze in 2015 werkelijkheid werd toen ze samen met haar zus Marieke het familiebedrijf kon overnemen.

Ze maakten plannen om het allemaal anders te doen: meer koeien, meer melk, een grotere stal en een nieuw financieel plaatje. Alles zag er rooskleurig uit, tót er nieuwe regels kwamen vanuit de overheid.

KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen&Opstaan seizoen 3 afl. 1:
Ron Simpson (de Avocado Show) - In vijf dagen naar een miljoenenconcept

Ron Simpson begon zijn eerste onderneming op 18 jarige leeftijd en omdat de creatieve ideeën maar bleven komen, is hij nooit meer gestopt met ondernemen. Het resultaat is onder andere de miljoenenfranchise de Avocado Show. Een concept dat hij samen met compagnon Julien Zaal in vijf dagen uit de grond stampte. Inmiddels vind je het restaurant ook in Madrid en Brussel en worden er de komende periode nog 19 andere restaurants in andere landen geopend.

Voor de één een droom die uitkomt, maar wat doet het met een creatieve geest als Ron om telkens weer de uitvoering van hetzelfde plan te begeleiden?

KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.
Podcastserie: Vallen & Opstaan - seizoen 2

Seizoen 2 is eind december 2019 gestart en er verschijnt om de week een nieuwe editie. Vallen & Opstaan is dé podcastreeks voor en door ondernemers van KPN en Dag en Nacht media. Wil je direct op de hoogte zijn als er weer een nieuwe aflevering voor je klaar staat? Abonneer je dan op de podcast!

Vallen & Opstaan seizoen 2 afl. 11:
Ide Koffeman (Down the Rabbit Hole) - Festivalbaas in een zomer zonder feest

Ide Koffeman is één van de jongste festivaldirecteuren van Nederland. Hij is sinds 2013 verantwoordelijk voor het festival Down the Rabbit Hole bij Mojo, dat ook Lowlands, Pinkpop en woo hah organiseert. Down The Rabbit Hole werd in het leven geroepen als het jongere broertje van Lowlands. Dit jaar ging de zevende editie helaas niet door vanwege de Corona-pandemie. De hele festivalsector staat momenteel op de tocht. Juist daarom spreekt Vincent met Ide. Hoe is het om een jaar aan iets te bouwen, en als de festivalzomer dan nadert alle plannen weer in de prullenbak kunnen?

KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen & Opstaan seizoen 2 afl. 10:
Eric van Schagen (Simac) - Van 80 miljoen in het rood naar hoog in de Quote

Eric is sinds zijn 31e jaar directeur van het ICT-bedrijf Simac, dat is opgericht door zijn vader. Simac levert allerlei hardware- en software-oplossingen aan middelgrote en grote bedrijven ter verbetering van bedrijfsprocessen. Inmiddels werken er bij Simac zo’n 1100 mensen verspreid over Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Engeland en Tsjechië. Juist in deze tijd wilden we een ondernemer spreken met ruime ervaring. En daarom belde Vincent met Eric - toevalligerwijs op zijn 64e verjaardag - over crisissen. Over hoe je omgaat met 80 miljoen gulden in de min staan, hoe je opkrabbelt na een heftig ongeluk én hoe het is om op je 31e opeens aan het roer te staan van een groot bedrijf.

KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen & Opstaan seizoen 2 afl. 9:
Updates in tijden van corona: met Vincent 'Jiggy Djé' Patty, Willem van Roosmalen en Susanne Duijvestein

In deze speciale aflevering belt Vincent drie gasten uit eerdere afleveringen: Willem van Roosmalen (Homerun), Susanne Duijvestein (Susanne bij Afscheid) en Vincent 'Jiggy Djé' Patty (Noahs Ark en Top Notch). Hij spreekt ze over hun werk en leven in de coronacrisis. Hoe gaat het in vacatureland? Hoe ziet de uitvaartbranche er nu uit? En zijn online streams genoeg om te overleven in de muziekindustrie?

KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen & Opstaan seizoen 2 afl. 8:
Souad el Markhous (directeur aannemersbedrijf de Combi) - Ooit zal ik niet meer gaan poetsen hier

Souad el Markhous is de directeur en eigenaar van aannemersbedrijf de Combi in Amsterdam. Haar naam betekent 'geluk', en of je daar in gelooft of niet, het is tekenend voor het mooie verhaal dat Souad met ons deelt. Souad vertelt hoe ze als 18-jarig meisje stiekem vanuit Marokko naar Nederland vluchtte, omdat ze niet mocht studeren van haar vader. Ze begon hier onderaan de ladder als schoonmaakster bij datzelfde bouwbedrijf, Combi, en vertelt ons hoe ze uiteindelijk opklimt naar hoofd boekhouding en op spectaculaire wijze de eigenaar en directeur van datzelfde bedrijf wordt.

KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen & Opstaan seizoen 2 afl. 7:
Wietse van der Werf (Sea Ranger Service) - De vioolbouwer die de zee bespeelt

Wietse van der Werf is de oprichter en CEO van de Sea Ranger Service, ‘s werelds allereerste maritieme rangerdienst. Het is een bedrijf dat werkloze jongeren opleidt tot Sea Ranger. Bijvoorbeeld om in opdracht voor overheden beschermde zeegebieden te beheren of om onderzoek uit te voeren. En dat alles op hun eigen speciale zeilwerkschepen.

Wietse vertelt over zijn pad van, jawel, vioolmaker naar milieuactivist naar CEO van zijn eigen bedrijf. Hoe hij dankzij een natuurprijs zijn droom kon verwezenlijken én hoe zijn jeugdige enthousiasme er bijna voor zorgde dat zijn plan om de zee zelf te redden in het water viel. 

KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen & Opstaan seizoen 2 afl. 6:
Femke Furnée (FEST) - Van betaalbare tafels, stoelen en banken naar de troon

Femke Furnée is het perfecte voorbeeld van een D-I-Y start: gewoon, spullen verkopen op Marktplaats. Samen met je broer. Later richtten ze FEST op, en importeren ze met veel succes meubels uit China. Op het juiste moment maakte Femke en haar broer de beslissing om zonder elkaar verder te gaan. Hoe beslis je om een familiebedrijf te beëindigen?

Ook in deze aflevering: hoe Femkes ingeving om mee te doen aan een pitchwedstrijd een enorm sneeuwbaleffect kan hebben. Hoe belangrijk een netwerk is, dat je grotendeels zelf kunt creëren. Hoe Femke de wereld overnam, maar in 2018 alles bijna instort.

KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen & Opstaan seizoen 2 afl. 5:
Laamia Elyounoussi (Schone Zaak) - Ondernemen met het hart

Laamia Elyounoussi is oprichter en directeur van schoonmaakbedrijf Schone Zaak. Bij Schone Zaak gaat het net iets anders dan bij andere grote schoonmaakbedrijven. Laamia’s werknemers spreken vaak amper of nog helemaal geen Nederlands. Daarom krijgen ze in hun eerste werkjaar een Nederlandse taal- en inburgeringscursus aangeboden. Maar daar houdt het nog niet op. In het 2e en 3e jaar krijgen zij via Laamia zelfs een MBO-opleiding met baangarantie. 

En zo groeien de schoonmakers uiteindelijk door naar een baan als bijvoorbeeld receptioniste of administratief medewerker binnen het bedrijf waar zij voorheen schoonmaakten via Schone Zaak.

Host Vincent Reinders heeft het met Laamia over hoe zij opgroeide bij haar grootouders in Marokko. Hoe zij als jong volwassene zelf ondervond hoe lastig het is om aansluiting te vinden in een land waarvan je de taal niet meester bent. Hoe Laamia bij haar familiebedrijf verliefd werd op de schoonmaakbranche en hoe ze in het rampjaar 2019 plots de ruggegraat van haar bedrijf kwijt raakte.

KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen & Opstaan seizoen 2 afl. 4:
Marlies Dekkers Lingerie - Doorstarten een uur na je faillisement

Marlies Dekkers is modeontwerper en werd wereldberoemd met haar zogenoemde spiderbeha, waardoor ze grootheden als Tyra Banks, Shakira en Rihanna tot haar fans mag rekenen. Haar designs zijn wereldwijd verkrijgbaar en hebben als missie om vrouwen meer zelfvertrouwen te geven.

Marlies vertelt in Vallen en Opstaan hoe ze opgroeide in een arbeidersgezin in Oosterhout en hoe ze het daar vertikte om naar de huishoudschool te gaan. Hoe zij zichzelf vervolgens bij haar afstudeeropdracht in de kijker speelde met haar blotebillenjurk, dat ze ineens te maken kreeg met een torenhoge aanslag van de belastingdienst en waarom ze liever feminist dan CEO op haar grafsteen heeft staan. En natuurlijk het bizarre verhaal over hoe ze in 2013 failliet ging en een uur later al de keuze kreeg om een doorstart te maken.

KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen & Opstaan seizoen 2 afl. 3:
Diederik Broekhuizen (The Best Social Media) - Van succes naar stress

Diederik Broekhuizen is oprichter van The Best Social Media. Je zou The Best Social Media kunnen kennen van hun blog of Instagramkanaal waarop ze spraakmakende media content delen. Of van The Best Social Awards waarmee ze jaarlijks de beste mensen, dieren en bedrijven rangschikken. Daarnaast is er ook nog The Best Social studio waarmee het bedrijf inhouse content produceert en workshops geeft. 

In deze aflevering vertelt Diederik aan onze host Vincent Reinders hoe zijn obsessie voor het televisieprogramma Big Brother zich uiteindelijk vertaalt naar het bedrijf The Best Social Media. Hoe hij werkloos raakte in de bloei van zijn carriere en hoe de snelle groei van het The Best Social Media ervoor zorgde dat hij het echt even niet zag zitten. 

KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen & Opstaan seizoen 2 afl. 2:
Hussein Suleiman (Daily Paper) - Van het AZC naar NYC

Hussein Suleyman is samen met Abderrahmane Trabsini en Jefferson Osei oprichter van het Nederlandse Streetwearlabel Daily Paper. In 2016 opende de heren nog hun eerste eigen winkel in Amsterdam, vandaag de dag is Daily paper in zo’n 300 winkels verspreid over 30 landen verkrijgbaar.

In deze aflevering vertelt Hussein aan host Vincent Reinders hoe het opgroeien in een asielzoekerscentrum Hussein klaarstoomde voor zijn ondernemerschap, hoe de heren van Daily Paper het merk tot zo’n succes hebben weten te brengen zonder hulp van investeerders. Hoe hij spreekwoordelijk met het mes op de keel in het vliegtuig zat om de hulp in te schakelen van fabrikanten tegen een dreigend faillissement én hoe Daily Paper in de toekomst de wereld nog verder gaat overnemen met hun nieuwe winkel in New York.


KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

Vallen & Opstaan seizoen 2 afl. 1:
Harald Dunnink (founder Momkai, cofounder De Correspondent) - Verdienen met je passie

In de eerste aflevering van seizoen 2 interviewt host Vincent Reinders één van mijn persoonlijke designhelden, Harald Dunnink. Harald is de oprichter van designstudio Momkai en één van de mannen achter De Correspondent. Ook is hij collega-presentator van de podcast ‘Verwondering’ die hij op momkai.com/podcast vervolgens ook weer prachtig weet te presenteren, zoals alles bij Harald er eigenlijk altijd gelikt uitziet, zelfs elke simpele email of offerte moet er perfect uitzien.

KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk


Podcastserie: Vallen & Opstaan - seizoen 1

Vallen & Opstaan is dé podcast voor ondernemers, door ondernemers. Elke aflevering spreekt host Vincent Reinders met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven. Over hun ochtendrituelen, hoop en angst, succes en falen, vallen en weer opstaan. U hoort onder andere de verhalen van Boris Veldhuijzen van Zanten van The Next Web, Susannah van Rabenswaay van Kinderhonk en Duncan Stutterheim van ID&T.

Vincent Reinders onderneemt al zijn halve leven. In 2011 won hij de prijs voor Startup van het Jaar met zijn muziekbedrijf 22tracks.  Zes jaar later moest hij de deuren van zijn bedrijf sluiten. Vorige zomer belandde hij opeens in de horecawereld met een eigen dj-café genaamd Radio Radio aan het Amsterdamse Westergas-terrein. En werd hij podcasthost!

  Vallen & Opstaan seizoen 1 afl. 10:
  Vincent 'Jiggy Djé' Patty (Noahs Ark en Top Notch) - van rapper tot CEO van de Nederlandse hiphop

  In de 10e en voorlopig laatste aflevering van Vallen & Opstaan is Vincent Reinders herenigd met zijn radio co-host Vincent Patty (ook wel bekend als Jiggy Djé). Patty verdiende in het begin van 2000 zijn strepen als rapper in de rapgroep D.A.C. waar ook Diggy Dex en Wudstik onderdeel van uitmaakten. In 2005 richtte Patty het hiphoplabel Noah’s Ark op om zijn gelijknamige solo debuutalbum uit te brengen. Inmiddels is Noah’s Ark met artiesten als Jonna Fraser, Bizzey & Diggy Dex uitgegroeid tot een van de grootste labels van de Benelux. Daarnaast nog werd in januari van dit jaar aangekondigd dat Vincent ook algemeen directeur van Top Notch zou worden, de grote concurrent! Vincent Patty staat aan het hoofd van een hiphopimperium dat 25% van het marktaandeel in de Benelux opeist.Vincent R. en Vincent P. hebben het in deze aflevering over hoe hij met D.A.C. het hele land door reisde om hun cd’s aan de man te brengen en hoe hij een periode Nederland achter zich liet met de gedachte om niet meer terug te keren. En hoe hij uiteindelijk de Koning van zijn troon stootte.

  KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

  Vallen & Opstaan seizoen 1 afl. 9:
  Jose van Dalen (QISS IT) - Van Monsterboard tot monsterovername

  In aflevering 9 praat Vincent Reinders met de succesvolle zakenvrouw José van Dalen, oprichter van QISS IT, een detacheringsbedrijf in de IT. QISS IT heeft een opdracht. Natuurlijk aan de ene kant groter en winstgevender worden, en dat gaat hartstikke goed, maar aan de andere kant: zorgen dat er meer vrouwen een baan krijgen in de IT-sector. Een wereld waarin voornamelijk mannen werkzaam zijn. Verreweg de meerderheid van de gedetacheerde ICT’ers door QISS IT is vrouw. José van Dalen brengt overal diversiteit op de werkvloer, behalve op haar eigen kantoor. Daar werken alleen maar vrouwen. Op die ene keer na dan.

  KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

  Vallen & Opstaan seizoen 1 afl. 8:
  Bettina Perremuto (Juiciety) - Lokaal ondernemen met een missie

  In deze aflevering gaan we het niet hebben over miljoenendeals met investeerders, maar duiken we in de startende onderneming van Bettina Perremuto. Bettina richtte samen met Cherryl Simson in 2015 Juiciety op, een Juicebar in Amsterdam Zuid-Oost. Met ingrediënten zoals bijvoorbeeld sopropo, tajerblad en madame Jeanette maken zij heerlijke juices en smoothies met een Caribische twist. Los van het maken van sapjes, soepen en andere gezonde lekkernijen willen zij door het organiseren van workshops en events, Zuid-Oost het gezondste stadsdeel maken van Amsterdam. Het gaat in deze aflevering hebben hoe zij samen met haar ex een bedrijf runt, over sociaal ondernemen in de Bijlmer èn of ze de ambitie heeft om van Juiciety een landelijk begrip te maken.


  KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

  Vallen & Opstaan afl. 7:
  Duncan Stutterheim (ID&T) - Van Thunderdome tot diep in de put, naar NASDAQ en de ADAM Toren

  Duncan Stutterheim (1971) richtte in 1992 samen met Irfan van Ewijk en Theo Lelie het entertainment en mediabedrijf ID&T op. Het bedrijf achter de iconische gabberfeesten Thunderdome en van Sensation, Mysteryland en Tomorrowland. Naast deze events was het bedrijf ook het platenlabel van o.a. de succesvolle Thunderdome cd’s en verantwoordelijk voor de geboorte van de radiozender SlamFM (met bijna faillissement tot gevolg). In 2013 verkocht Duncan ID&T aan het Amerikaanse SFX Entertainment voor honderd miljoen dollar. Een uitstekende deal, maar wel een die Duncan uiteindelijk flink over de kop joeg. Inmiddels is Duncan Cultureel vastgoedondernemer en is hij eigenaar van Nachtlab in Amsterdam-West, de A’dam toren en het Westergas terrein waar het dj-café RadioRadio van de Vallen & Opstaan-host Vincent Reinders zich bevindt. Duncan vertelt alle ins and outs over zijn ventures, over zijn ondernemende jeugd, meerdere keren (bijna) failliet gaan en weer keihard opstaan, de gouden tips van zijn vader (captain of industry Cor Stutterheim) en wat hij in de toekomst nog van plan is.

  KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

  Vallen & Opstaan afl. 6:
  Willem van Roosmalen | Homerun - Robin Hood van de HR- en recruitmentwereld

  Willem van Roosmalen richtte, samen met zijn compagnon Thomas Moes, in 2014 het bedrijf Homerun op. Homerun maakt het recruitment proces efficiënter, overzichtelijker en persoonlijker. Voor Homerun werkte Willem en Thomas al samen aan Fontanel, een blog met persoonlijke interviews over en voor de creatieve industrie. In aflevering 6 van Vallen & Opstaan bespreken we met Willem het ogenschijnlijk logische proces om een HR-tool te gaan maken. We hebben het over groei, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak, en willen weten waarom hij vorig jaar een jaartje in Zweden wilde wonen en werken. Willem vertelt over de voor- en nadelen van werken op afstand en over hoe hij met zijn twee kompanen een weekend lang op speeddate ging bij hem thuis.

  KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

  Vallen & Opstaan afl. 5:
  Taco Carlier - hoe VanMoof werkt aan een internationale fietsrevolutie (en kampt met een fietsbelcrisis)

  Taco Carlier is de oprichter van het baanbrekende fietsenbedrijf VanMoof. Samen met zijn broer Ties richtte hij deze onderneming op in 2009. Toen hadden ze overigens al wereldwijd succes gehad met Dutchband, iets waar ook jij ongetwijfeld ooit iets van om hebt gehad. Inmiddels heeft VanMoof kantoren in Tokyo, San Francisco, New York en Berlijn. VanMoof’s (elektrische) fietsen zijn razend populair en lijken alleen maar gewilder te worden. In aflevering vijf van Vallen en Opstaan bespreken we hoe het ondernemerschap er bij Taco al vanaf jongs af aan in zat. Ook vragen we hem naar zijn tijd voor VanMoof, toen Taco en zijn broer succes boekten met de bedrijven Dutchband en Payfield die pionierden in het versimpelen van betalen op festivals. We hebben het over een cultureel fietsbelprobleem en de valkuilen van succes.

  KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

  Vallen & Opstaan afl. 4:
  Susanne Duijvestein - de uitvaartondernemer die een hele branche wil opschudden

  Susanne Duijvestein (32) is een bijzondere ondernemer met een bijzonder verhaal. Ze werkte twaalf jaar lang bij de Rabobank en had daar als high potential een rooskleurige toekomst voor zich. Maar op een dag werd ze wakker en wist ze dat het tijd was om alles anders te doen. Ze besloot te stoppen met haar baan om als uitvaartondernemer haar eigen bedrijf Susanne Bij Afscheid te beginnen. In de vierde aflevering van Vallen en Opstaan hebben we het met Susanne over hoe het is om plotsklaps te stoppen met je baan om je droom na te jagen, hoe ze vervolgens uitvaartondernemer is geworden en waarom we allemaal meer met de dood bezig zouden moeten zijn.

  KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

  Vallen & Opstaan afl. 3:
  Mark de Lange - brillenmerk Ace & Tate en de supply chain crisis

  Mark de Lange startte in 2013 samen met Camiel de Lange van Bergen het brillenmerk Ace & Tate. Inmiddels is Ace & Tate, met 42 winkels verspreid over acht landen, één van de snelst groeiende brillenmerken van Europa. In aflevering drie gaan we het met Mark hebben over hoe hij op het idee kwam om Ace & Tate te beginnen en hoe hij omgaat met de enorme groei van het bedrijf. En we bespreken, natuurlijk, ook de successen en moeizame momenten - een flinke supply chain crisis - die daarbij komen kijken. Vallen en opstaan is dé nieuwe podcast voor ondernemers en door ondernemers.

  KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

  Vallen & Opstaan afl. 2:
  Susannah van Rabenswaay - Kinderhonk en het verhaal van een kdv-miljonair

  In aflevering twee van Vallen & Opstaan hebben we de definitie van een selfmade woman in de studio. Toen Susannah van Rabenswaay op haar 23e moeder werd, kwam zij erachter dat de kinderopvangen wel wat verbetering konden gebruiken. Ze begon met de studie Pedagogiek en richtte een paar jaar later haar allereerste kinderopvang op onder de naam Kinderhonk. De formule van Susannah bleek zo effectief dat Kinderhonk uitgroeide tot een imperium met zeven verschillende vestigingen. Die ze in 2017, als enige aandeelhouder, verkocht voor een astronomisch bedrag. Dit terwijl ze als tiener nog naar een LOM-school werd gestuurd. 

  Hoe wist deze ondernemer uit het niets een miljoenenimperium op te bouwen? We hebben het in deze aflevering over de beste willen worden in alles wat je doet. Van de LOM school naar de mavo gaan om daar vervolgens zelf weer mee te stoppen, een makelaar om de tuin leiden om te krijgen wat je wilt én werken in een bejaardentehuis terwijl je al lang en breed miljonair bent.

  KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

  Vallen & Opstaan afl. 1:
  Boris Veldhuizen van Zanten - The Next Web

  Boris Veldhuizen van Zanten (47) is één van de meest gerespecteerde internetondernemers van Nederland. Hij is medeoprichter van één van de populairste technologieblogs van de wereld, The Next Web. Hij organiseert met The Next Web Conference het belangrijkste tech festival van Europa. Boris vertelt in deze podcast over zijn ondernemersverleden, ondernemen in Nederland, je ouders bellen om te vertellen dat je miljonair bent geworden, falen en bizarre manieren van teambuilding. The Next Web Conference is inmiddels verkocht.

  KPN helpt ondernemend Nederland graag vooruit. Door de beste telecomoplossingen te bieden met de beste service. Benieuwd hoe KPN jou verder kan helpen? Ga dan naar kpn.com/zakelijk.

  Gerelateerde artikelen