Zet jij een ondernemer in het zonnetje tijdens de              Dag van de Ondernemer?

Op 18 november is het weer de Dag van de Ondernemer. Traditiegetrouw een goed moment om ondernemers in jouw directe omgeving in het zonnetje te zetten.

Het zijn pittige tijden voor ondernemers. Na bijna 3 jaar coronacrisis kregen bedrijven vrijwel direct te maken met een energiecrisis. Hoge kosten zorgen wederom voor wind tegen bij veel bedrijven. Toch laten ondernemers zich - als dat ook maar enigszins mogelijk is - hier liever niet door kisten. Ze pakken door en geven er een draai aan zoals ze dat al jaren doen.  

Tijdens de Dag van de Ondernemer op vrijdag 18 november, een initiatief van MKB Nederland, willen we deze doorpakkers dan ook extra in het zonnetje zetten. Hoe? Nou bijvoorbeeld door ze een bloemetje te brengen of te bedanken via social media. Nog meer suggesties hoe je dit kunt doen? Bekijk dan de tips hieronder:  

Tip 1: Breng een taart of bloemen 

Een klassieker, maar wie wordt er nou niet blij van een mooie bos bloemen of heerlijk gebak? Zet jouw lokale ondernemer in het zonnetje door deze hoogst persoonlijk te komen afleveren. Extra tip: ga ‘s ochtends gelijk langs, dan weet je zeker dat het gebak op gaat en de bloemen de hele dag voor veel extra complimenten zorgen van collega’s en andere klanten. 

Tip 2: Schrijf een artikel of maak foto’s 

Heeft jouw bedrijf een blog of eigen website? Of een eigen magazine? Besteed dan aandacht aan de ondernemers die voor jouw bedrijf belangrijk zijn. Je cateraar bijvoorbeeld, of de zzp’ers die momenteel jouw eigen team ondersteunen. Ze zijn vaak al enorm gemotiveerd om jouw bedrijf tot een groot succes te maken, maar dit vinden ze extra leuk.  

Tip 3: Plaats een advertentie en bedank ondernemers 

Heb je nog advertentieruimte beschikbaar in een (lokale) krant of magazine? Dan is een advertentie plaatsen waarin je ondernemers bedankt ook een leuke manier om aandacht te besteden aan de Dag van de Ondernemer.  

Tip 4: Organiseer een borrel of werkbezoek 

Organiseer eens een borrel waarop je alle lokale ondernemers uitnodigt. Of een borrel juist voor alle interimmers en zzp’ers die jouw bedrijf (tijdelijk) uit de brand helpen. Ondernemen kan soms best eenzaam zijn. Extra leuk dus als een opdrachtgever een keer de ondernemers in het zonnetje zet.  

Tip 5: Bedank ondernemers via social media 

Tijdens de coronatijd was #supportyourlocals lange tijd trending. Maar ondernemers worden altijd blij van bedankjes, complimentjes en leuke berichtjes over hun zaak, producten of dienstverlening. Post daarom op 18 november een social media bericht op Instagram, Twitter, Facebook, TikTok of wat je favoriete netwerk ook is. Leg uit waarom dit bedrijf zo goed is en jou zo gelukkig maakt. Vergeet niet je post te taggen met #dagvandeondernemer.

Ben jij ondernemer en wil je jezelf trakteren op de dag van de ondernemer?
Bekijk welke leuke en unieke
acties KPN voor jouw als ondernemer heeft!

Gerelateerde artikelen