Back Up Online voor serversMet Back-Up Online voor servers raakt u uw digitale bestanden nooit meer kwijt. Op deze pagina leest u hoe u Back-Up server installeert en gebruikt.


Back-Up Online server installeren in 4 stappen

Na uw bestelling van Back-Up Online server ontvangt u van ons 4 e-mails:

 1. Bevestiging van uw cloud bestelling
  In deze e-mail vindt u de bevestiging van uw Cloud bestelling.
 2. Zelfservice Cloud
  U vangt een e-mail met het wachtwoord voor de omgeving Zelfservice Cloud. Vervolgens ontvangt u een 2e e-mail met de gebruikersnaam van de beheeromgeving. Als u al een beheer account heeft, ontvangt u deze e-mails niet.
 3. Installatie van uw Back-up Online voor servers
  U ontvangt een 4e e-mail met daarin uw licentiecode en de downloadlink voor de Back-up Online software.

U kunt op 2 manieren de installatie van Back-Up Online voor servers opstarten.

Keuze 1. Via de installatiemail die u na uw bestelling hebt ontvangen

Na de bestelling van Back-Up Online voor servers hebt u van ons een e-mail ontvangen met daarin een link. Klik op de link in de e-mail om het installatiebestand van Back-Up Online voor servers op te slaan en de installatie te starten.

Keuze 2. Via de downloadlink op onze website

Klik op onderstaande link, kies uw besturingssysteem en download de juiste softwareversie van Back-Up Online voor servers. Dubbelklik op het installatiebestand om de installatieprocedure te starten.

 • Klik op 'Yes' bij het verschijnen van onderstaande melding zodat de beveiligingssoftware kan worden geactiveerd.


Back-Up Online voor servers
 • Tijdens de installatie helpt het programma u om de initiële instellingen vast te leggen. Volg deze instructies om de  installatie af te ronden.
 • Vul nu de 2 delen van de licentiecode in. De licentiecode vindt u in de email met als onderwerp "Installatiemail".


Back-Up Online voor servers

 • Vul nu een wachtwoord bij de invoervelden van de beveiligingscode. Dit wachtwoord heeft u nodig wanneer u uw bestanden wilt herstellen.

Let op! Bewaar uw wachtwoord goed. Dit wachtwoord is strikt persoonlijk en de enige sleutel naar de digitale kluis waar uw bestanden goed beveiligd zijn.  U kunt als enige bij uw data. Zonder het door u gekozen wachtwoord is het niet mogelijk de documenten via Back-Up Online voor servers te herstellen. Ook KPN kan zonder het wachtwoord de data niet voor u terughalen.

Back-Up Online voor servers
 • KPN Back-up Online Manager start nu automatisch op.
 • Standaard zijn er geen bestanden geselecteerd. Klik op Back-up.  Selecteer de bestanden die u wenst op te nemen in uw back-up. Klik vervolgens op  "Toevoegen" en "Start Back-up".
 • Let op! Het maken van de eerste back-up kan wat tijd in beslag nemen, omdat de bestanden dan voor het eerst naar de cloud worden gestuurd. Hoeveel tijd het maken van de eerste back-up in beslag neemt, is afhankelijk van de bestandsgrootte en uploadsnelheid van uw internetverbinding. In de balk onderaan het scherm ziet u bij "Scannen" de voortgang van de back-up.
Back-Up Online voor servers

Zelfservice Cloud: online uw abonnement beheren

Regel snel en eenvoudig via Zelfservice Cloud de volgende zaken:

 • Back-Up server beheren
 • Bestaande gebruikers beheren en nieuwe gebruikers toevoegen
 • Rechten voor uw dienst(en) kopen of wijzigen

Log nu in op Zelfservice Cloud met de inloggegevens die u van ons per e-mail heeft ontvangen. Bent u uw wachtwoord vergeten? Kies dan voor 'Wachtwoord vergeten'.

Back-up Online voor servers opnieuw installeren in 3 stappen

Wilt u Back-Up Online voor servers opnieuw installeren Windows of Mac? Volg dan de volgende 3 stappen.
 • Stel de map met de naam 'reg' map veilig
 • Klik op start (windows of Mac logo) en vul bij 'programma's en bestanden zoeken' in: %allusersprofile%. Klik op enter.
Back up online voor servers
 • Maakt u gebruik van Windows XP? Dan is het nodig om 'verborgen bestanden en mappen' weer te geven. Dit stelt u in via configuratiescherm, map opties, weergave en dan de optie 'Verborgen bestanden en mappen'. Kies hiervoor 'verborgen bestanden, mappen en stations weergeven'.
 • U ziet nu een map met de naam 'KPN': dubbelklik hierop. Vervolgens ziet u een map met de naam 'KPN Back-up Online': dubbelklik hierop. U ziet een map met de naam: ' Storage': dubbelklik hierop. Dubbelklik vervolgens op de map 'uw gebruikersnaam'.
 • Nu ziet u een map met de naam 'reg'. Dit is de database van Back-up Online. Klik hier met uw rechter muisknop op en kies voor 'naam wijzigen' in de geopende lijst.
 • Hernoem het bestand naar ' reg123'. Kopieer 'reg123' naar uw bureaublad. Bewaar dit bestand goed.

Let op! Wij raden u aan om tijdens de herinstallatie van Back-up Online uw firewall (van uw beveiligingspakket) uit te zetten.

 • Verwijder Back-up Online van uw computer. Hiervoor gaat u naar start, vervolgens via het configuratiescherm naar software (programma's en onderdelen).
 • Kies voor KPN Back-up Online, vervolgens voor verwijderen en herstart uw computer.
Back up online voor servers
 • Volg de stappen uit het stappenplan 'Back-Up Online voor servers installeren en gebruiken in 5 stappen'. Gebruik hierbij de licentiecode uit de installatiemail met het door u opgeslagen wachtwoord.
 • Na installatie krijgt u de onderstaande melding te zien.
 • De optie “Restore-only’ maakt herstel mogelijk van bestanden op een 2e systeem terwijl het originele systeem op dezelfde licentie normaal blijft back-uppen.
back up online voor servers

Bestanden herstellen in 5 stappen

Wilt u bestanden herstellen met Back-Up Online voor servers? Volg dan de volgende 5 stappen.


 • Open Back-Up Online Manager en klik op de knop "Herstellen".

Back-Up Online voor servers
 • Selecteer een gemaakte back-up in het veld 'Tijdstip back-up'. U krijgt daar de keuze uit de recente back-ups waarvan u een restore kunt uitvoeren.
 • Selecteer de gewenste mappen en bestanden door vinkjes te zetten in de checkbox per map of bestand.
 • Klik onderaan het scherm op 'Bladeren' en geef aan waar u de mappen en bestanden wilt opslaan bij de optie: "Herstellen naar locatie".
 • Vink aan waar u de bestanden wilt opslaan
 • Via 'bladeren' is het mogelijk de door uw gekozen mappen te selecteren.
Back Up Online voor servers

 • De bestanden zijn nu hersteld. U kunt ze openen en verder werken aan de bestanden in de mappen waar u de bestanden hebt opgeslagen.

 • De restore overschrijft bestanden met dezelfde naam, zodat u mogelijk ongewild nieuwere versies van deze bestanden overschrijft. Als u  restore van een ander operating systeem  uitvoert, adviseren wij u na de 'restore' te starten met een nieuw account.
Back-Up Online voor servers

Handleidingen

Handleiding Server Back-Up Online

Download de handleiding voor meer informatie over het installeren en gebruiken van Back-Up Online.

Download de handleiding

Back-Up Online for Servers (English)

Download more information about Back-Up Online for servers.

Download the manual

Back-Up Online voor servers Firewall en router

Lees alles over de firewall en router en Back-Up Online voor servers.

Download de handleiding

Handleiding Back-Up Online voor servers voor Linux

Download de handleiding voor Back-Up Online voor service voor Linux.

Download the manual

Handleiding Back-Up Online voor Ms SQL servers

Download de handleiding voor Back-Up Online voor MS SQL servers.

Download de handleiding

Handige tips

Stel uw vraag op het forum

Onze webcare medewerkers en andere forum leden helpen u graag verder. U vindt hier ook gerelateerde vragen en oplossingen van andere gebruikers.

Selectie van belangrijke bestanden

Wij raden u aan om alleen belangrijke bestanden in de back-up te selecteren. Hierdoor kunt u effectief gebruik maken van de beschikbare ruimte. Heeft u meer ruimte nodig? Breid uw abonnement uit via de chat of neem telefonisch contact met ons op.

Neem contact op

Gebruik van filters

Met Back-up Online voor servers hebt u de mogelijkheid om gebruik te maken van filters. Hiermee kunt u automatisch bestanden uitsluiten van de back-up. Dit kan van pas komen bij grote mediabestanden en tijdelijke bestanden. Het resultaat is dat u geen onnodige bestanden meer in de backup meeneemt en daardoor minder opslagruimte nodig heeft.

Back-up tijdstip kiezen

Als u 's nachts geen back-up wilt maken, kunt u er ook voor kiezen om de tijd voor de back-up te veranderen. Ook kunt u er voor kiezen een ander tijdstip of dag te selecteren per plugin.

Veelgestelde vragen

Voldoet de Cloud-dienst niet aan uw verwachting, dan kunt u binnen 30 dagen na bestelling kosteloos uw abonnement opzeggen.