NLSecure[ID] januari 2021 compilatie

26 januari t/m 28 januari 2021

NLSecure[ID], hét event voor de Nederlandse securitycommunity, vond dit jaar volledig online plaats. Vanwege de coronamaatregelen was een fysiek evenement dit jaar helaas niet mogelijk. Gelukkig was er ook voor de online variant veel animo. Duizenden IT- en securityprofessionals namen deel aan NLSecure[ID] 2021.

Het motto van NLSecure[ID] is ‘Security, let’s talk about it’. Kennisdeling over cybersecurity is in coronatijd belangrijker dan ooit. Daarom besloot KPN Security om het event tóch door te laten gaan, via een speciaal ontwikkeld online platform dat interactie mogelijk maakte. De deelnemers hadden de keuze uit meer dan 20 presentaties van bekende experts, verspreid over drie middagen.


Grapperhaus opent NLSecure[ID]

Niemand minder dan Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid, gaf het startschot voor NLSecure[ID]. “In cybersecurity is de keten zo sterk als de zwakste schakel”, zei Grapperhaus in een vooraf opgenomen videoboodschap. “En wie denkt dat een laptop op een kantoor weinig schade aan kan richten, dacht dat waarschijnlijk ook over een vleermuis op een markt in China.”

Elke dag begon met een live talkshow. Aansluitend waren er telkens twee spectaculaire live talks. Zo vertelde auteur en journalist Daniël Verlaan op dinsdag over zijn undercoveronderzoek naar een wraakpornonetwerk. Dave Maasland, de CEO van ESET Nederland, schetste in zijn presentatie hoe de wereld eruitziet na corona. Volgens hem moeten securityprofessionals een ‘oneindige’ mindset aannemen.


Op dag twee deelde Martijn Dekker zijn visie op risicomanagement in informatiebeveiliging. De CISO van ABN AMRO pleitte in zijn presentatie voor een nieuwe werkwijze waarbij niet risico’s centraal staan, maar onzekerheden en causale verbanden. In de tweede live talk gaf Gal Gnainsky, Head of Group Security bij Royal Philips, een unieke kijk in de securityuitdagingen in de medische industrie.


Op de derde en laatste dag van NLSecure[ID] sprak Brenno de Winter over de privacy- en beveiligingsaspecten van de Nederlandse corona-app. De voormalig journalist adviseert de overheid bij de ontwikkeling van deze app. Daarna kwam securityexpert Sanne Maasakkers van Fox-IT aan het woord. In haar presentatie belichtte zij het belang van de meetbaarheid van phishingscenario’s.


KPN Security en partners zien u graag volgend jaar weer terug

Namens iedereen bij KPN Security bedanken we u voor uw interesse. Ook willen we via deze weg onze partners bedanken. Zonder hen was dit event niet mogelijk geweest.

Hopelijk keert NLSecure[ID] volgend jaar weer ‘gewoon’ terug als fysiek evenement. We verheugen ons nu al op uw komst!

Met hartelijke groet,

Het team van KPN Security