Wijziging gebruik repeaters

Op deze pagina leggen wij u uit wat een repeater is. Bovendien vindt u hier het antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat zijn repeaters?

Een repeater is een apparaat dat het signaal van een mobiele aanbieder, bijvoorbeeld van KPN, op een bepaalde locatie versterkt. U mag als klant van ons alleen een repeater gebruiken als wij u daarvoor toestemming hebben gegeven. Zonder die toestemming is het gebruik van een repeater illegaal. Het Agentschap Telecom voert regelmatig steekproeven uit om illegaal gebruik op te sporen. Repeaters die niet gekocht zijn bij en geïnstalleerd zijn door KPN kunnen namelijk storing veroorzaken in ons netwerk. Daardoor kunnen andere mensen in de buurt problemen ondervinden als ze mobiel willen bellen of internetten. Dat is onwenselijk en kan zelfs leiden tot gevaarlijke situaties. Wie illegaal een repeater gebruikt, moet de repeater demonteren of riskeert een boete.

Signaal Herhaal of 3G Femto Repeater van KPN

Maakt u momenteel gebruik van de 3G Signaal Herhaal of 3G Femto Repeater om het 3G-signaal voor inpandige dekking te verbeteren, dan gaat er voor u iets veranderen. Vanaf 1 Januari 2021 mogen deze repeaters niet meer worden gebruikt omdat KPN’s licentie voor de onderliggende spectrumband (de 2100MHz band) op die datum afloopt. De toestemming die gebruikers bij aanschaf van de repeaters van KPN hebben gekregen, vervalt dan ook.

Voor u is het belangrijk om te weten dat vanaf 1 januari 2021 de overheid controles uitvoert op het gebruik van deze repeaters. Mocht u na deze datum toch nog een repeater aan hebben staan, dan riskeert u een boete of een andere sanctie die het Agentschap Telelcom zal opleggen. https://www.agentschaptelecom.nl/onderwerpen/repeaters

U heeft een repeater elders aangeschaft.

U heeft wellicht een brief ontvangen van het Agentschap Telecom. Voor het gebruik van (netwerk)repeaters is een vergunning van het Agentschap Telecom of toestemming van de mobiele aanbieder nodig. U hebt de brief gekregen omdat KPN uw mobiele aanbieder is. Wij geven alleen toestemming voor het gebruik van repeaters, die bij KPN zijn gekocht en/of door KPN zijn geïnstalleerd en in werking gesteld.

Verbeterd netwerk

Door de verbeteringen die we in de afgelopen jaren in ons netwerk hebben doorgevoerd, is het gebruik van een repeater vaak niet meer nodig. Mocht het mobiele signaal onverhoopt toch nog onvoldoende zijn dan is de dienst ‘Mobiel via wifi ’ daarvoor een uitstekend alternatief. Kijk voor informatie op:  www.kpn.com/mobiel-via-wifi.

Hebt u vragen?
Neem dan contact op met KPN. Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0800-0403.
Hebt u bij KPN een accountmanager? Bel dan 0800-1576, gevolgd door uw persoonlijke pincode.

Veelgestelde vragen

Vanaf 31 december 2020 mogen deze repeaters niet meer worden gebruikt omdat KPN’s licentie voor de onderliggende spectrumband (de 2100MHz band) op die datum afloopt. De toestemming die gebruikers bij aanschaf van de repeaters van KPN hebben gekregen, vervalt dan ook


Op dit moment levert KPN geen plug and play repeaters.

U kunt geen repeaters gebruiken die door andere partijen zijn geleverd en de door KPN toegepaste frequentiebanden gebruiken. De reden hiervoor is dat het gebruik van die repeaters het risico op netwerkstoringen vergroot. Door die netwerkstoringen kunnen andere KPN gebruikers in de omgeving kwaliteitsverlies ervaren als ze mobiel bellen en internetten.

Voor een stabiele verbinding in uw kantoorpand bieden wij Coverage on Demand aan. Met Coverage on Demand krijgt u toegang tot het betrouwbare en veilige mobiele netwerk van KPN binnen de muren van uw eigen organisatie. Samen met onze hardware-leverancier leveren wij u een complete oplossing op locatie waardoor optimale dekking altijd is gegarandeerd. Onze Coverage on Demand-apparatuur is geschikt voor 2G, 3G, 4G- en 5G-toepassingen.
https://www.kpn.com/zakelijk/5g.htm

We kunnen u een professionele ‘repeater’ indooroplossing aanbieden. Deze is helemaal door ons  ontworpen en wordt door ons geïnstalleerd en in werking gesteld. Zo krijgt u direct een door KPN goedgekeurde oplossing.  U moet er wel rekening mee houden dat deze oplossingen in een ander (hoger) prijssegment vallen. Wilt u een offerte voor een professionele indooroplossing? Mail dan uw aanvraag naar kpn-indoorsolutions@kpn.com.