LTE-M connectiviteit

De nieuwste manier van verbinden voor IoT-apparatuur

Het LTE-M-netwerk van KPN is speciaal ontwikkeld voor Internet of Things-toepassingen en is gebaseerd op het betrouwbare en veilige 4G netwerk van KPN. De dekking van LTE-M is sterker dan de 2G-netwerken van KPN. LTE-M kan op een energiezuinige manier snel data verzenden, waardoor het overal gebruiken van draadloos Internet of Things-toepassingen binnen handbereik komt.

LTE-M is geschikt voor verschillende toepassingen die nu met GPRS of 2G werken. Daarnaast is het ook geschikt voor toepassingen die nu nog niet ‘slim’ zijn. Voorbeelden van toepassingsmogelijkheden van LTE-M zijn slimme meters, geluidsmeters, frisdrankautomaten en track & trace oplossingen. Maar ook bij slimme en duurzame energienetwerken en draagbare apparaten kan LTE-M in de toekomst mogelijk een rol vervullen.

LTE-M is volop in ontwikkeling. Groei mee!


Daarom LTE-M van KPN


 • Betaalbaar
  Voordelige modems en op 4G gebaseerde snelheden in combinatie met ons intelligente netwerk maken LTE-M een betaalbare draadloze oplossing.
 • Speciaal ontwikkeld voor IoT
  Batterijduur tot 5 jaar, sterke indoordekking en in de toekomst ondersteuning van spraak.
 • Doorlopend 2-richtingsdataverkeer
  Voor apparaten die hoge data snelheden nodig hebben, veel data versturen en daarnaast ook veel data ontvangen voor bijvoorbeeld updates.


LTE-M

Unieke functies van LTE-M: Optimaal batterijverbruik, dekking binnenshuis en VolTE.

Power Save Mode (PSM)
De Power Save Mode beperkt het batterijverbruik van uw slimme apparaten. Met Power Save Mode vertelt het apparaat aan het netwerk dat het voor onbepaalde tijd in sluimerstand gaat. Als het slimme apparaat vervolgens weer ontwaakt en gaat zenden, blijft het ook nog even zoeken naar eerder verzonden inkomende berichten. Op deze manier kan de hardware een groot deel van de tijd stand-by staan, wat veel energie bespaart.

Verbeterde dekking en spraakgesprekken
Met de verbeterde dekkingsfunctionaliteit (Enhanced Coverage) is het binnenkort ook mogelijk om connectiviteit te leveren op normaal gesproken moeilijk te bereiken plekken, zoals in de kelder of in de meterkast. Ook is het in de toekomst mogelijk om spraakgesprekken via VoLTE (Voice over LTE), te gebruiken. Met Voice over LTE kunt u met simpele IoT-apparaten ook een spraakverbinding opzetten.m2m connectivity

Gratis LTE-M Developer Kit

Ontvang volledige connectiviteit en maak direct verbinding met uw eigen hardware.

 • Twee LTE-M SIM-kaarten met wereldwijde dekking, 20MB data en 6 maanden lang toegang tot uitgebreide API
 • Toegang tot het Jasper Control Center om uw verbindingen te managen
 • Support vanuit de community
Bestel LTE-M Developer Kit

Welke verbinding hebt ú nodig?
LTE-M, LoRa of 4G (M2M)?

Jasper Cisco Security

Beheer LTE-M met het Cisco Jasper Control Center

Met dit platform krijgt u de noodzakelijke hulpmiddelen om een grote hoeveelheid abonnees en de bijbehorende kosten te beheren. Als u duizenden of zelfs miljoenen SIM-kaarten wilt inzetten, geeft het Cisco Jasper Control Center u altijd een volledig overzicht van uw portfolio en komt in actie als er onregelmatigheden zijn.

Voordelen Cisco Jasper platform:

 • Beheren van het gebruik per SIM door simpele regels
 • Beheren van de levenscyclus van uw IoT SIM-connectie
 • Ingebouwde fraudepreventie voor het geval de SIM wordt gestolen

Waarom IoT onsterfelijk is, maar 2G niet

De transitie van 2G naar de opvolger LTE-M is de laatste fase ingegaan in Nederland: bedrijven testen al op live netwerken.

Download factsheet