Dankzij het IoT kun je allerlei apparaten, systemen en machines met het internet verbinden, wat het mogelijk maakt deze op afstand te monitoren en aan te sturen. Denk hierbij aan straatverlichting en sluizen, maar ook aan productiesystemen en logistieke processen. Met onze IoT Plug & Play SIM-kaart voor M2M heb je de beschikking over ons landelijk dekkende 2G, 3G, 4G (LTE) en LTE-M netwerk. Ga met ons in gesprek over de mogelijkheden van een M2M SIM-kaart en ontdek welke IoT-oplossingen jouw organisatie verder helpt.Wat is een M2M SIM-kaart?

M2M-connectiviteit laat machines communiceren en maakt daardoor jouw bedrijfsprocessen efficiënter, veiliger en groener. Er zijn tal van oplossingen denkbaar die door middel van M2M-connectiviteit je organisatie dagelijks en op elk bedrijfsniveau een voorsprong geven.
Een eenvoudig voorbeeld hiervan is een nieuwe elektriciteitsmeter. Vroeger moest je elk jaar de meterstand laten opnemen (of deze zelf doorgeven) en nu, met de nieuwe techniek van M2M, kan de meter zelf aan het energiebedrijf de stand doorgeven.

Hoe onze klanten M2M-connectiviteit inzetten


Daarom M2M SIM-kaart van KPN


  • Uitgebreid netwerk
    KPN heeft dankzij 600 roaming partners wereldwijd altijd uitstekend ontvangst.
  • Professionele ondersteuning
    Ons support team van 9 experts wordt door onze klanten gewaardeerd met een 8.1.
  • Internationaal kosten besparen
    Bespaar tot 50% door jouw M2M SIM-kaart in het buitenland om te zetten naar onze lokale partners.

Welke M2M SIM-kaart heb jij nodig? LTE-M, LoRa of M2M (4G)?

Er zijn tal van technieken die een verbinding van het ene systeem met het andere tot stand kunnen brengen. Welk type connectiviteit het beste past bij jouw toepassing, hangt af van de frequentie en het type data dat je wilt verzenden. M2M (4G) is met name geschikt voor IoT toepassingen die een hoge verbindingssnelheid vereisen. De reactietijd is supersnel en real-time monitoring is mogelijk doordat je altijd verbonden bent. Dit vergt veel energie, dus een continue stroomtoevoer is noodzakelijk. Ook werkt M2M wereldwijd.

Meer informatie over een M2M SIM-kaart?

Wij helpen je graag

Ontvang persoonlijk advies