EasyToys bij Vallen & Opstaan: Eric Idema over zijn miljoenenimperium in erotische producten

In de vierde Vallen & Opstaan aflevering spreekt Vincent Reinders met Eric Idema, de oprichter van de grootste webwinkel voor erotische speeltjes: EasyToys. Eric Idema vertelt hoe de erotische webshop moest vechten tegen taboes en hoe hij tijdens corona de omzet wist te verdubbelen.

Vallen & Opstaan seizoen 4 - afl. 4:

Eric Idema (EasyToys)

In 2004 begon Eric Idema vanuit zijn zolderkamer zijn eerste webshop in erotische producten. In de afgelopen 18 jaar bouwde hij zijn bedrijf EDC uit tot een waar imperium en is EasyToys de grootste webwinkel voor seksspeeltjes in Nederland. Met een miljoenenomzet, een groothandel met eigen productie en een grote fusie overziet Eric Idema nu maar liefst 11 bedrijven en is EDC inmiddels Europees marktleider met een assortiment van meer dan 14.000 erotische artikelen.

In deze aflevering neemt Eric ons mee in zijn leven en de totstandkoming van EasyToys. Hoe hij omging met taboes en de ophef rondom de KNVB en EasyToys als shirtsponsor en hoe de omzet werd verdubbeld tijdens het begin van de coronatijd. Luister het volledige verhaal van EasyToys in de nieuwste aflevering van Vallen & Opstaan:

Vallen & Opstaan Seizoen 4 - Afl. 4 EasyToys

Over Podcastserie Vallen & Opstaan

Vallen & Opstaan is een podcastserie van KPN voor en door ondernemers en iedereen die is ge├»nteresseerd. Elke aflevering spreekt host Vincent Reinders met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven. Inspirerende oprichters en eindbazen die vertellen over hun successen, grootste fouten, hun winst en verlies, over vallen en weer opstaan.

Vorige seizoenen terugluisteren?

Gerelateerde artikelen