
Wat is dat ook alweer, eHerkenning?
eHerkenning is het inlogsysteem om veilig gegevens uit te wisselen met de Nederlandse overheid en nog veel meer dienstverleners. Zie het als een DigiD voor bedrijven.
Hoe controleer ik de geldigheid van mijn eHerkenningsmiddel?
De
Waarom moet ik juist nu de geldigheid van mijn middel controleren?
Voor de btw-aangifte is het verplicht om in te loggen met eHerkenning op minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3). In enkele gevallen is voor eenmanszaken inloggen met DigiD toegestaan, maar de meeste organisaties hebben echt een geldig eHerkenningmiddel nodig. Dit maakt het extra belangrijk om de geldigheid van je middel aan het einde van elk kwartaal te controleren en waar nodig te verlengen.
Vanaf 1 juli 2024 is het voor sommige diensten van Kadaster ook verplicht om in te loggen met eHerkenning. Veel ondernemers hebben toen een eHerkenningsmiddel voor 1 jaar aangeschaft. Deze termijn loopt bijna af, dus vergeet niet om op tijd te verlengen!
Is het erg als mijn eHerkenningsmiddel is verlopen?
Als je middel verloopt, moet je een nieuwe aanvraag starten. Dit kan betekenen dat je je btw-aangifte niet op tijd kan indienen, met een ‘verzuimboete’ van 3% van het te laat betaalde bedrag als gevolg. Daarom is het belangrijk om op tijd te verlengen.
Voor toegang tot Kadaster heb je ook een actief eHerkenningsmiddel nodig. Zonder geldig middel kan je niet inloggen en mis je mogelijk belangrijke vastgoedinformatie of kan je geen transacties uitvoeren. Zorg dus dat je eHerkenning actief blijft.
Te laat met verlengen voor je btw-aangifte?
Neem dan meteen contact op met de Belastingdienst. Vraag naar de mogelijkheden voor uitstel van je btw-aangifte. Hoe dan ook, onderneem direct actie om boetes te voorkomen.
Hoe verleng ik een eHerkenningsmiddel van KPN?
Dat doe je in de
Kies de juiste looptijd voor eHerkenning
Welke looptijd je het beste kiest bij het verlengen van je eHerkenningsmiddel hangt van je situatie af. Een langere looptijd betekent lagere kosten per jaar. Maar als je middel langer dan 5 jaar bestaat, moet je opnieuw fysiek je identiteit laten vaststellen. De wetgever eist dit elke 5 jaar.
Denk ook aan het personeelsverloop binnen je organisatie. Bij hoog verloop is 1 jaar vaak handig. Is het verloop laag, kies dan voor 3 of 5 jaar. Zo maak je een verstandige keuze!
Waarom verlengen bij KPN?
De identity-markt verandert snel door nieuwe wet- en regelgeving. Wij volgen die veranderingen op de voet. Zo bieden we ook over 5, 10 of 15 jaar betrouwbare diensten. Je data blijft in Nederland en we hanteren hoge standaarden op het gebied van beveiliging en privacybescherming. Kies je voor KPN, dan kies je een toekomstbestendige partner.
Waar kan ik terecht voor meer informatie over verlengen?
De KPN eID Servicedesk helpt je graag. Deze servicedesk is te bereiken via chat, telefoon en mail. Voor meer info, kijk op: