Dit zijn de 6 meest gebruikte tools voor online samenwerken in hybride teams

Werkt jouw organisatie hybride? Je bent zeker niet de enige. Dankzij cloudtools wordt online samenwerken steeds makkelijker. Dit zijn de 6 tools die het meest gebruikt worden door hybride teams wereldwijd.

De afgelopen jaren is er een sterke verschuiving geweest in de manier waarop teams en bedrijven online samenwerken. Steeds meer organisaties werken hybride, wat betekent dat ze werknemers hebben die zowel op kantoor als op afstand werken. De populariteit van apps, tools en SaaS-oplossingen die online samenwerking mogelijk maken, is daardoor enorm gegroeid.

In dit artikel vind je een overzicht van de 6 meest populaire online samenwerken tools die op de hybride werkvloer gebruikt worden. Van Microsoft Teams tot Trello: ontdek welke toepassingen andere organisaties gebruiken en doe er je voordeel mee.

1. Microsoft Teams

Microsoft Teams is één van de meest populaire tools voor samenwerking en communicatie in een hybride organisatie. Met Teams kunnen collega’s videobellen, chatten, bestanden delen, online samenwerken aan documenten en nog veel meer. Teams integreert ook met andere Microsoft-applicaties, zoals Outlook, OneDrive en SharePoint, waardoor het gemakkelijk is om naadloos te schakelen tussen verschillende tools. Microsoft Teams is mede hierdoor erg populair bij grote bedrijven en mkb-ers. Daarnaast is deze tool erg veilig.

2. Slack

Slack is een veelgebruikt alternatief voor WhatsApp in hybride organisaties. Dit messaging-platform is speciaal ontworpen om de communicatie en samenwerking tussen teams te verbeteren. Met Slack kunnen teams kanalen maken voor verschillende projecten, direct berichten sturen, videoconferenties houden en bestanden delen. Slack integreert ook met andere tools, waaronder Google Drive, Trello en GitHub.


eBook: 100 Websites voor ondernemers

Beter (samen)werken met 100 handige websites en clouddiensten voor ondernemers.

Download


3. Google Workspace

Google Workspace is een pakket van een aantal zeer populaire cloud-applicaties. Denk aan Gmail, Google Drive, Google Docs en Google Sheets. Teams kunnen zo tegelijkertijd online samenwerken aan documenten. Daarnaast is het mogelijk om video calls te organiseren via Google Meet of bestanden te delen via Google Drive. Voordeel van Google Workspace is dat het zeer laagdrempelig is in gebruik. Nadeel is dat het gebruik van Google-diensten bij sommige grote bedrijven niet is toegestaan voor het verwerken van privacygevoelige data.

4. Figma

Figma is een ontwerp- en prototyping tool die teams helpt bij het maken en delen van digitale ontwerpen en prototypen. Met Figma kunnen teams real-time samenwerken aan ontwerpen, feedback geven en designs delen met projectmanagers. Ook kun je ontwerpen previewen op verschillende devices, zoals je smartphone.

5. Trello

Trello is een projectmanagement tool die teams helpt bij het organiseren en beheren van projecten op een visuele en intuïtieve manier. Dat werkt met een zogenaamd Kanban-bord: Je maakt een aantal kolommen aan met daaronder losse kaarten voor elke taak. Je kunt de kaarten zo verslepen van de kolom ‘to do’ naar ‘bezig’ of ‘done’. Ook kun je kaarten labelen, toewijzen aan een persoon of attachments en opmerkingen toevoegen.

6. Miro

Miro is een online whiteboard tool die teams helpt bij het samenwerken aan ideeën. Miro is bijvoorbeeld zeer geschikt voor een digitale brainstorm of reviewsessie omdat je met z’n allen op één plek je gedachten kunt verzamelen. Ook kun je in Miro makkelijk dingen visualiseren, bijvoorbeeld een planning, model of flowchart. Collega’s kunnen hier hun commentaar achterlaten via digitale post-its. Miro is te integreren met andere tools zoals Google Drive, Dropbox en Trello.

Er zijn nog veel meer samenwerkingstools voor teams die hybride werken. In het eBook 100 Webtools zetten we deze voor je op een rij. Download het eBook hier en ontdek welke website of tool het meest geschikt is voor jouw bedrijf.

Gerelateerde artikelen