Glasvezel Midden-Drenthe

Sinds 24 september 2021 is voormalig Sterk Midden-Drenthe onderdeel van KPN. Dit betekent dat KPN Glasvezel Internet en TV beschikbaar worden op ruim 6.500 adressen in Midden-Drenthe. Hier lees je wat deze overname voor jou betekent. Welkom bij het netwerk van Nederland!

Wat betekent deze verandering voor jou?

Een deel van Midden-Drenthe heeft al een actieve glasvezelaansluiting en kan eind september direct Glasvezel van KPN bestellen. De overige adressen moeten zich eerst aanmelden voor de activatie van hun glasvezelaansluiting.

Ben je al klant van KPN?

Heb jij al Standaard Internet van KPN en wil je over op glasvezel? Meld je eerst aan via Digitale Stad. Dan wordt jouw glasvezelaansluitpunt klaargemaakt voor gebruik. Hierna ontvang je een e-mail om een afspraak te maken met onze KPN-monteur.

Je betaalt 11,- per maand aan vastrechtvergoeding voor het gebruik van ons glasvezelnetwerk.

Meld je aan via Digitale Stad

*In sommige gevallen wordt er een maatwerkofferte opgesteld. Hierdoor kunnen de kosten hoger uitvallen.

Wil jij graag KPN Glasvezel?

Check dan hieronder hoe je dat regelt. De postcodecheck geeft aan of er bij jou al glasvezel beschikbaar is of niet. De postcodecheck nog niet ingevuld? Doe dat dan hieronder.Glasvezel beschikbaar

Geeft de postcodecheck aan dat er al glasvezel beschikbaar is op jouw adres? Dat is goed nieuws! KPN Glasvezel is voor jou nu beschikbaar in de shop. Kies het abonnement dat bij jou past. Naast de abonnementskosten, betaal je maandelijks een vastrechtvergoeding om gebruik te maken van het glasvezelnetwerk.

Standaard Internet beschikbaar

Geeft de postcodecheck Standaard Internet aan voor jouw adres? Meld je dan snel via Digitale Stad aan voor een glasvezelaansluiting. Als je akkoord gaat met de voorwaarden kun je snel genieten van KPN Glasvezel Internet.

Glasvezel op jouw adres

Doe de postcodecheck en ontdek of je al toegang hebt tot KPN Glasvezel.

Check je postcode
En bekijk direct wat wij op jouw adres leveren

Kosten van glasvezelaansluiting

De aanleg van glasvezel is een kostbare klus. Daarom betaal je in Midden-Drenthe in veel gevallen een eigen bijdrage (vastrechtvergoeding) als je gebruik wilt maken van het glasvezelnetwerk.

De kosten hiervan zijn 11,- per maand.

Meer over glasvezel

*In sommige gevallen wordt er een maatwerkofferte opgesteld. Hierdoor kunnen de kosten hoger uitvallen

Veelgestelde vragen over Glasvezel Internet

KPN legt op grote schaal glasvezel aan en waar mogelijk werken we samen met andere partijen. Over 3 jaar heeft meer dan helft van de Nederlandse huishoudens toegang tot glasvezel. Het toevoegen van de netwerken aan dat van ons is een logische stap om meer mensen toegang te geven.

Wij realiseren, onderhouden en beheren het glasvezelnetwerk en in het bijzonder de glasvezelaansluiting naar jouw adres. De glasvezelaansluiting bestaat uit de glasvezelkabels en het glasvezelkastje, waarin deze kabels eindigen. Het glasvezelkastje is meestal geplaatst in de meterkast.

In gebieden waar de aanlegkosten van het glasvezelnetwerk significant hoger zijn, kan een aparte vergoeding worden gevraagd, voor de glasvezelaansluiting en de toegang tot het glasvezelnetwerk op jouw adres. De vergoeding hiervoor vind je terug in de bevestiging van je aanvraag of jouw overeenkomst.

Deze vergoeding noemen wij de ‘vastrechtvergoeding’.

Je betaalt maandelijks een vastrechtvergoeding voor het gebruiksrecht op een glasvezelaansluiting. Je betaalt deze vastrechtvergoeding zolang je gebruikmaakt van de glasvezelaansluiting. De gevraagde vergoeding betaal je eenmalig of in maandelijkse termijnen. Deze betaal je zolang je een glasvezelabonnement gebruikt.

Het incasseren van de vastrechtvergoeding zal namens KPN Netwerk door Digitale Stad plaatsvinden en volgens hetzelfde termijn als je gewend bent. Daarnaast zal Digitale Stad aanspreekpunt zijn voor al je vragen met betrekking tot eigen bijdrages en/of vastrechtvergoedingen. Je kunt hierbij vertrouwen op dezelfde service zoals je gewend bent van onze collega’s van kpn Netwerk.

Er zijn verschillende aanbieders die het glasvezelnetwerk in de buitengebieden aan leggen. Denk aan KPN Netwerk, Glasvezel in het Buitengebied, Digitale Stad, FiberFlevo of KT Waalre. Dit zijn lokale aanbieders waar KPN mee samenwerkt. Wellicht kun je bij een van hen terecht voor je glasvezelaansluiting. Zij zorgen voor de aansluiting en wij voor je betrouwbare abonnement.
Lintbebouwing bestaat uit een langgerekte lijn van meerdere vrijstaande huizen langs een weg, rivier of kanaal. De huizen staan wat verder uit elkaar en hebben een langere kabel nodig om het huis te bereiken.
In het buitengebied bevinden zich woningen buiten de bebouwde kom van steden en dorpen. De huizen staan erg verd uit elkaar en hebben een lange glasvezelkabel nodig om het huis te bereiken.

Andere vraag over Glasvezel Internet?

Heb je toch nog een andere vraag? Of wil je beter begrijpen wat glasvezel is en wat de voordelen zijn? Ga dan naar onze overzichtspagina.

Meer over glasvezel

Op zoek naar iets anders?

Glasvezel aanleggen

Welke stappen worden er genomen bij de aanleg van glasvezel? Ontdek ze op de onderstaande pagina.

Problemen met je aansluiting?

Denk je dat er iets mis is met jouw glasvezelaansluiting? Bekijk hier de mogelijke oplossingen.

Lokale aanbieders

Naast Giessenlanden werken we met andere lokale glasvezelaanbieders samen. Bekijk hier alle aanbieders: