Glasvezel Internet via Digitale Stad

Om het grootste deel van Nederland te voorzien van glasvezel, werkt KPN samen met Digitale Stad. Gezamenlijk werken we aan glasvezelprojecten in het buitengebied en de kleine kernen. De ambitie van KPN en Digitale Stad is glasvezel te realiseren voor zo veel mogelijk huishoudens in het buitengebied en zo oplossingen te bieden op het gebied van connectiviteit. Met deze samenwerking hoeft de straat maar één keer open en ervaar je minder overlast.

KPN heeft onlangs 3 glasvezelnetwerken van Digitale Stad overgenomen. Het gaat om de buitengebieden van Westenveld, Lingewaard en Berg en Dal. Voor alle klanten die hier wonen, blijft alles hetzelfde.

Zo wordt je huis aangesloten op glasvezel

Stappenplan van de aanleg van glasvezel internet van KPN.

1. Aanmelden voor glasvezel

Hoera, jij krijgt glasvezel! Je krijgt een brief waarin staat dat glasvezel wordt aangelegd in jouw buurt. Heb je je nog niet aangemeld bij Digitale Stad? Dan kan dat met deze link.

2. Glasvezel aanleggen

Je krijgt binnen een aantal maanden glasvezelverbinding in je huis. Digitale Stad gaat aan de slag en laat je weten wat de glasvezelplanning is.

3. Bestel Glasvezel Internet

Heb je nog geen Internet van KPN? Bestel Glasvezel Internet dan tijdens de aanleg. Je krijgt glasvezel zodra het in jouw huis is aangesloten.

Glasvezel Internet bestellen van KPN

Er is glasvezel beschikbaar

Je kunt direct Glasvezel Internet van KPN bestellen en dit zit in ons Hussel Thuis pakket. Met Hussel Thuis kies je jouw internetsnelheid, of je er televisie en entertainmentpakketten bij wilt.

Er is binnenkort glasvezel beschikbaar

Als er op korte termijn Digitale Stad glasvezel wordt aangesloten op jouw adres, kun je dit alvast bestellen. Dit doe je door op de pre-order link te klikken die uit de postcodecheck komt. Zo kun je direct gebruik maken van het ultrasnel glasvezel internet.

Er is nog geen glasvezel op mijn adres

Helaas, op jouw adres ligt nog geen glasvezel. Je kunt een aanvraag doen bij de klantenservice van Digitale Stad om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn.

Digitale Stad: Glasvezel in NederlandGlasvezel via Digitale Stad

Benieuwd naar de status van Digitale Stad in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam of andere plaatsen? Wil je meer weten over glasvezel in jouw woonplaats? Bekijk dan de lijst met steden en dorpen waar al glasvezel ligt of waar binnenkort glasvezel aangelegd wordt.

Overstappen? KPN regelt alles

Als je overstapt van provider, omdat Digitale Stad glasvezel uitrolt, wil je gewoon blijven internetten en tv-kijken. Dat snappen we! Stap je over naar KPN dan kom je met de gratis Overstapservice geen dag zonder internet en tv te zitten.

Veelgestelde vragen over Glasvezel Internet

Als je al bent aangesloten op het glasvezelnetwerk kun je Hussel Thuis bestellen. Wordt jouw adres binnenkort aangesloten, dan is het mogelijk om glasvezel vooruit te bestellen. Indien je voorlopig geen glasvezel krijgt, kun je een aanvraag doen bij Digitale Stad of een Sneller Internet Buitengebied bestellen.
Op dit moment heeft KPN 30% van de huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk. Het doel is om hier wekelijks 6.500 huishoudens aan toe te voegen. Een deel van Nederland heeft nog niet het snelste internet, maar daar wordt hard aan gewerkt. Ontdek met de postcodecheck bovenaan deze pagina wanneer je wel glasvezel krijgt.

Voor gebieden die nog even moeten wachten op glasvezel, hebben wij de Sneller Internet Buitengebied. Dit is internet via een 4G-modem. Hiermee maak je gebruik van het snelle 4G-netwerk en hoef je niet te wachten op glasvezel.

KPN streeft er naar om iedere week 6.500 nieuwe adressen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Controleer met de postcodecheck bovenaan deze pagina op welke termijn je glasvezel op jouw adres kunt verwachten.
De eerste PoP-kasten zijn geplaatst in Altforst en Dreumel, waardoor er glasvezelaansluitingen zijn in regio Rivierenland. Zoals het er nu uitziet kunnen deze buitengebieden in de zomer van 2020 gebruik maken van het Glasvezelnetwerk van Digitale Stad.


Glasvezel Internet van KPN vergelijken?

Vergelijken de abonnementen van KPN met die van Ziggo en ontdek de (prijs)verschillen.

Glasvezel vergelijken

Andere lokale aanbieders bekijken?

Lees meer over KT Waalre, FiberFlevo, FiberNH, KPN Netwerk of Glasvezel Buitenaf.

Op zoek naar iets anders?

Glasvezel Internet

Meer weten over Glasvezel Internet van KPN? En de internetabonnementen die je erbij kunt nemen?

Glasvezel vergelijken

Benieuwd naar de verschillen tussen Glasvezel van KPN en andere aanbieders? Bekijk dan snel de vergelijking.

Glasvezelcheck

Jouw mogelijkheden checken wat betreft Glasvezel Internet van KPN? Doe dan de glasvezelcheck