Ervaar je een glasvezel storing? Dat is vervelend. Op deze pagina lees je een aantal tips om je probleem snel op te lossen.

Glasvezel kapot? Herstart je modem

In veel gevallen helpt het om je modem te herstarten. Haal hiervoor de stekker uit het stopcontact, wacht 30 seconden en stop de stekker er weer in. Het glasvezel modem verbindt nu opnieuw met het glasvezelnetwerk.

Glasvezel repareren, als herstart niet werkt

Is het herstarten gelukt maar glasvezel werkt niet? Dan geeft je verbinding via glasvezel problemen. Om dit glasvezel probleem op te lossen, hebben we een glasvezel problemen stappenplan voor je.

Voorkomende glasvezel problemen

Glasvezel internet is snel en stabiel. Dat ervaren onze klanten en het wordt ook keer op keer bevestigd door verschillende onderzoeken. Toch kan het zijn dat je een glasvezel storing ervaart. Dit zijn de meest voorkomende vragen van klanten met glasvezel problemen:

Als je wifi traag is, maar je internet het wel doet dan heb je geen glasvezel problemen. Waarschijnlijk is er iets aan de hand met je modem of je wifi-verbinding. Gebruik de Wifi Manager en verbeter zelf je wifi-verbinding bij jou thuis. Hopelijk lost dit direct je glasvezel problemen op.

Werkt je glasvezelverbinding niet? Volg dan ons glasvezel problemen-stappenplan en los je probleem snel op.

Waarschijnlijk heb je geen glasvezel storing maar is er iets anders aan de hand. Doe de glasvezel speedtest of kijk in MijnKPN om je internetsnelheid te verhogen.

Ervaar je nog andere glasvezel problemen? We helpen je graag. Neem even contact op met onze klantenservice.