Glasvezel Internet via GlasDraad

Glasvezel in de buitengebieden en kleine kernen wordt deels gerealiseerd door GlasDraad bv en KPN. Zo kies je in het buitengebied van Flevoland, Groningen, Zuid-Holland en Drenthe voor Glasvezel Internet van GlasDraad en KPN. Je straat hoeft maar één keer open en je ervaart zo min mogelijk overlast. Wel zo fijn.

Zo krijg jij toegang tot het glasvezelnetwerk

Stappenplan van de aanleg van glasvezel internet van KPN.

1. Meld je aan voor glasvezel bij GlasDraad

Controleer of jouw postcode al aangesloten is op de website van GlasDraad en schrijf je in. Je krijgt van GlasDraad meer informatie over je aanmelding en de GlasDraad kosten voor je aansluiting.

2. GlasDraad legt glasvezel aan op jouw adres

Wanneer jouw aanmelding rond is en je de GlasDraad kosten hebt geregeld, legt GlasDraad glasvezel aan tot in jouw woning. Vanaf dit moment kun je glasvezel bestellen en neemt KPN het stokje over.

3. Bestel Glasvezel Internet bij KPN

Zodra woning voorzien is van glasvezel, kun je Glasvezel Internet van KPN bestellen. Check meteen welke actie er loopt, welke internetsnelheid bij jou past en wat de mogelijkheden zijn.

Lopende glasvezelprojecten van GlasDraad

Bekijk hieronder in welke buitengebieden en kleine kernen GlasDraad het glasvezelnetwerk aanlegt. Naast deze vijf plaatsen zorgt GlasDraad voor glasvezel in de buitengebieden van Groningen, Amsterdam Noord en Emmen.GlasDraad Westerkwartier

Hoera! De gemeente Westerkwartier krijgt glasvezel. In mei 2020 begint GlasDraad met de aanleg van glasvezel in de gehele regio. Dit betekent dat er een plan wordt gemaakt en de eerste graafwerkzaamheden starten. Het streven is om het tweede kwartaal van 2021 de laatste aansluitingen te maken, zodat iedereen razendsnel kan internetten en tv-kijken.

GlasDraad Haarlemmermeer

Ruim de helft van de bewoners in Haarlemmermeer schreef zich in voor de aanleg van glasvezel. Dit betekent dat Glasdraad ook in Haarlemmermeer aan de slag gaat! De voorbereidingen zijn getroffen en op korte termijn zullen de laatste kabels de grond ingaan. We gaan ervan uit dat de laatste huizen dit jaar nog worden aangesloten op het snelle glasvezelnetwerk en iedereen bij KPN terecht kan voor een scherp en betrouwbaar abonnement.

GlasDraad Flevoland

Ook goed nieuws voor de buitengebieden en kleine kernen in Flevoland. Glasdraad gaat hier in 2020 het glasvezelnetwerk aanleggen. Dit geldt voor de gebieden rondom Lelystad, Dronten, Zeewolde en Almere. De buizen en kabels gaan de grond al in en zullen binnenkort naar jouw woning getrokken worden!

GlasDraad Groene Hart

Ook in het Groene Hart is Glasdraad bezig met de aanleg van glasvezel. Op dit moment worden de eerste huizen opgeleverd en krijgen deze toegang tot razendsnel internet. Gedurende 2020 worden er steeds meer huizen aangesloten en krijgt bijna iedereen in het Groene Hart toegang tot glasvezel.

Ook is GlasDraad in Nieuwkoop druk bezig om de laatste huizen aan te sluiten.

GlasDraad Krimpenerwaard

In Krimpenerwaard zijn Glasdraad en Rekam hard bezig om binnenkort de eerste huizen aan te kunnen sluiten op glasvezel. De voorbereidingen zijn getroffen, een groot deel van de kabels liggen al in de grond en op korte termijn worden de laatste kabels naar woningen getrokken.

Meer over Glasvezel Internet en vastrechtKosten van glasvezelaansluiting

Sluit je jouw huis aan op het glasvezelnetwerk van Glasdraad? Dan betaal je hier kosten voor. Dit verschilt per woning en daarom kun je het beste bij Glasdraad vragen wat je zult betalen voor een glasvezelaansluiting. Zo zijn de GlasDraad Haarlemmermeer kosten anders dan die van Glasdraad Westerkwartier.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Lees meer op de website van GlasDraad.

Alle plaatsen met glasvezel

Benieuwd of in jouw plaats al glasvezel ligt? Check de glasvezelplanning van jouw plaats.

Daarom zit je goed bij KPN5,- Entertainmentkorting met KPN Hussel

Kies je voor Internet en Mobiel in je Hussel? Dan krijg je iedere maand € 5,00 korting op je Internet als je ook een entertainmentoptie kiest. Je kan o.a. kiezen uit Spotify, ESPN Compleet, Pluspakket, Film1.

Overstappen? Wij regelen alles

Stap je over van Standaard Internet naar Glasvezel Internet? Dan regelt KPN dat eenvoudig zonder extra kosten.

Veelgestelde vragen over Glasvezel Internet

Wij maken gebruik van de nieuwe glasvezeltechnologie PON. Hierbij wordt de lijn gedeeld, maar is er geen snelheidsverlies als er meerdere mensen tegelijk online zijn. Zo wordt de verbinding nergens onderbroken of vertraagd en hoef je het signaal niet te delen met anderen. Dit is een van de grootste voordelen van glasvezel en zorgt ervoor dat jij optimaal kunt genieten van razendsnel internet.
Er zijn verschillende aanbieders die het glasvezelnetwerk in de buitengebieden aan leggen. Denk aan KPN Netwerk, Glasvezel in het Buitengebied, Digitale Stad, FiberFlevo of KT Waalre. Dit zijn lokale aanbieders waar KPN mee samenwerkt. Wellicht kun je bij een van hen terecht voor je glasvezelaansluiting. Zij zorgen voor de aansluiting en wij voor je betrouwbare abonnement.

GlasDraad maakt het netwerk beschikbaar voor KPN. Dit betekent dat je een betrouwbaar en aantrekkelijk abonnement kunt afsluiten voor jouw Glasvezel Internet. Bekijk direct jouw mogelijkheden:

Rekam is beheerder van een kabelnet in de regio Midden-Holland en werkt samen met KPN en GlasDraad. En Rekam voorziet Krimpenerwaard in samenwerking met Glasdraad en KPN van glasvezel. Samen hebben zij het doel om glasvezel aan te leggen in het grootste deel van Nederland. Zodat iedereen in de toekomst toegang heeft tot dit razendsnelle internet. Zo werken KPN, Rekam en GlasDraad in Krimpenerwaard aan de realisatie van glasdraad.
  • GlasDraad Drenthe
  • GlasDraad Woerden
  • GlasDraad Nieuwkoop
  • GlasDraad Bodegraven
  • GlasDraad Emmen
  • GlasDraad Amsterdam Noord

Andere vraag over Glasvezel Internet?

Heb je toch nog een andere vraag? Of wil je beter begrijpen wat glasvezel is en wat de voordelen zijn? Ga dan naar onze overzichtspagina.

Meer over glasvezel

Op zoek naar iets anders?

Glasvezel aanleggen

Welke stappen worden er genomen bij de aanleg van glasvezel? Ontdek ze op de onderstaande pagina.

Problemen met je aansluiting?

Denk je dat er iets mis is met jouw glasvezelaansluiting? Bekijk hier de mogelijke oplossingen.

Lokale aanbieders

Naast GlasDraad werken we met andere lokale glasvezelaanbieders samen. Bekijk hier alle aanbieders: