Glasvezel via DFMopGlas of KPN?

Ben je op zoek naar een internetabonnement? Grote kans dat KPN een abonnement voor je heeft. Soms bieden we glasvezel internet aan en soms gaat de internetverbinding via het betrouwbare telefoonnetwerk van KPN. Lees op deze pagina meer over Glasvezel Friesland.

KPN en DFMopGlas: De Fryske Mienskip op Glas

Misschien heb je bericht gehad over de aanleg van glasvezel internet door DFMopGlas. KPN werkt niet samen met DFMopGlas. Lees verder om te zien wat je opties zijn, krijg info over DFMopGlas en bepaal met wie jij het beste in zee kunt gaat. Bekijk jouw opties voor internet in Friesland en lees meer over DFMopGlas.

DFMopGlas is eind 2020 overgenomen door Delta Fiber.

Doe de glasvezelcheck

Woon je buitenaf of in de stad? Je adres bepaalt of glasvezel op jouw adres beschikbaar is. Vul hieronder jouw adresgegevens in en krijg direct antwoord op je vraag. De glasvezelcheck werkt met je postcode en huisnummer.

Check je postcode
En bekijk direct wat wij op jouw adres leveren

DFMopGlas of KPN? Dit zijn je opties voor glasvezel in Friesland

Ik heb nog geen internet van KPN

KPN werkt niet samen met DFMopGlas. Toch kun je klant bij ons worden. We leveren ons internet dan via ons betrouwbare, normale netwerk waarop bijna elk huishouden in Nederland is aangesloten. Doe de postcodecheck en ontdek het aanbod op jouw adres.

Ik heb al internet van KPN, wat nu?

Je hoeft niets te doen. Je bent niet verplicht om in zee te gaan met DFMopGlas. Je kunt gewoon bij ons blijven en hoeft niet over te stappen. Wil je jouw KPN abonnement bekijken of wijzigen? Dan kan dat in MijnKPN.

DFMopGlas

DFMopGlas is eind 2020 overgenomen door Delta Fiber Nederland en legt glasvezel aan in Friesland. Je hoeft niet met hen in zee te gaan, als je graag bij KPN wilt blijven. Met de postcodecheck bovenaan deze pagina kom je erachter wat je mogelijkheden zijn.

DFMopGlas en Kabelnoord: Glasvezel in Zuidwest FrieslandGlasvezel Friese Meren

In de Friese Meren zorgt DFMopGlas voor glasvezelaansluitingen in 31 dorpskernen. De aanleg is in december 2019 gestart. Zo zorgt DFMopGlas voor een klein deeltje van Glasvezel in Friesland. DFMopGlas werkt niet samen met KPN. Dat betekent dat je moet betalen voor je glasvezelaansluiting en geen gebruik kunt maken van Glasvezel van KPN. Wil je graag bij KPN blijven? Dan kun je gebruik maken van ons stabiele en vertrouwde Standaard Internet. Woon je in het buitengebied? Kijk dan of je recht hebt op Sneller Internet Buitengbied. Het 4G-modem dat je internetsnelheid verhoogt tot 50 MBit/s. Doe de postcodecheck bovenaan deze pagina en ontdek wat jouw opties zijn.

Glasvezel Buitengebied Friesland

In de provincie Friesland ligt glasvezel nog niet overal. Zeker niet in de buitengebieden. KPN werkt hard op overal in Nederland glasvezel aan te bieden. Als je nog even moet wachten op de aanleg van glasvezel in Friesland, kun je misschien gebruik maken van Sneller Internet Buitengebied. Dit is ons snelle 4G-modem dat de snelheid van je Standaard Internet verhoogt tot 50 Mbit/s. Je krijgt het modem gratis in bruikleen bij je KPN Internet. Een stuk goedkoper dan een glasvezelaansluiting van een lokale aanbieder zoals DFMopGlas. Doe de postcodecheck bovenaan deze pagina en kijk snel wat je mogelijkheden zijn.

Glasvezel Friesland Kabelnoord Hoe zit het?

De provincie Friesland wil Glasvezel en om dit proces sneller te laten verlopen zijn DFMopGlas en Kabelnoord gaan samenwerken. Dit zijn glasvezelnetwerken die afgesloten zijn voor KPN. Als je graag bij KPN wilt blijven, heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van Standaard Internet. In de buitengebieden heb je vaak toegang tot Sneller Internet Buitengebied.

Daarom zit je goed bij KPNAlles in één pakket met KPN Hussel

Omdat we niet iedereen in één bundel kunnen vangen, is er KPN Hussel. Hiermee stel je zelf jouw ideale combinatie van Internet, Mobiel, TV of Entertainment samen en pas je dit op elk moment weer makkelijk aan. Kies je voor Internet én Mobiel? Dan krijg je nu € 5,00 korting op een entertainmentoptie.

Al klant en over op glasvezel?

Dat kan gratis en zonder gedoe. Je kunt op de onderstaande pagina gemakkelijk overstappen van koper naar glasvezel. Bekijk de mogelijkheden direct.

Veelgestelde vragen over Glasvezel Internet

DFMopGlas is een lokale aanbieder die glasvezel aanlegt. DFMopGlas werkt niet met KPN samen bij de aanleg van het glasvezelnetwerk. Wel kun je gebruik maken van het normale KPN-netwerk voor internet, televisie en vast bellen.

De kosten voor de aanleg van het glasvezelnetwerk van DFMopGlas zijn meestal voor jouw rekening. Je bent dus niet verplicht om met DFMopGlas in zee te gaan.

Als KPNNetwerkNL glasvezel aanlegt, als onderdeel van een grote project, dan is de aanleg voor jou kosteloos.

KPN streeft ernaar om iedere week duizenden nieuwe adressen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Controleer met de postcodecheck bovenaan deze pagina op welke termijn je glasvezel op jouw adres kunt verwachten.

Dit zijn de gebieden en projecten van DFMopGlas:

  • Glasvezel Sudwest Fryslan
  • Glasvezel Friese Meren

Laatste update: maart 2020.

Wil je de abonnementen en de prijzen van KPN vergelijken met andere aanbieders? Dan kun je terecht op onze Glasvezel Vergelijken pagina.

Of wil je andere lokale glasvezelaanbieders bekijken? Lees dan meer over GetNet, Delta Fiber, KT Waalre of Glasvezel Buitenaf.

Hier kun je meer lezen over Glasvezel in Leeuwarden.

Andere vraag over Glasvezel Internet?

Heb je een andere vraag over glasvezel? Wil je weten wat het precies is, hoe het werkt en hoeveel sneller glasvezel is dan een koperen verbinding? Bekijk dan onze glasvezelpagina.

Lees meer over Glasvezel Internet

Op zoek naar iets anders?

Glasvezel abonnement vergelijken

Benieuwd naar de (prijs)voordelen van Glasvezel Internet van KPN en andere internetaanbieders?

Glasvezelcheck

Benieuwd of je glasvezel hebt? Doe dan de glasvezelcheck en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.

Lokale glasvezelaanbieders

Wil je DFMopGlas vergelijken met andere lokale glasvezelaanbieders? Lees dan meer over aanbieders waar KPN wel mee samenwerkt.