Supersnel bellen over het 4G netwerk van KPN

4G is de naam voor het netwerk waarop je kunt internetten en bellen. Het is de snellere en stabielere opvolger van 3G. Onze razendsnelle 4G-verbinding zorgt er op de achtergrond voor dat jij moeiteloos en zonder haperingen apps zoals Spotify, YouTube en Google Maps kunt gebruiken. Bij KPN krijg je 4G bij elk mobiel abonnement. En goed nieuws: al onze abonnementen zijn nu met 5G. Zo ben jij alvast helemaal klaar voor de toekomst!

4G bellen bij KPN

Bel nu over het KPN netwerk met 4G

De technologie om ons heen verandert continu en we bellen en internetten allemaal steeds meer. Daarom groeit ons netwerk mee. Op 31 maart 2022 stoppen we met 3G. Met die vrijgekomen netwerkruimte maken we ons 4G- en 5G-netwerk groter en beter. Zo kan iedereen nog sneller, veiliger en stabieler internetten en bellen. Vanaf 31 maart zetten we het 3G-netwerk stap voor stap uit en upgraden onze zendmasten naar 4G en 5G. Vanaf eind april is er op veel plekken dus geen 3G meer. Controleer daarom zo snel mogelijk of je klaar bent voor 4G of 5G. Bekijk meer informatie op onze pagina van 3G naar 4G.

Dit betekent 4G bellen voor jou:

 • Razendsnelle gesprekken: Je profiteert continu van een hogere verbindingssnelheid. Het duurt slechts 1 à 2 seconden voor de telefoon van degene die je belt, overgaat.
 • Praten alsof je naast elkaar staat: Met het nieuwe 4G bellen hoor je de stem aan de andere kant van de lijn luid en duidelijk, alsof je er naast staat!
 • Multitasken terwijl je belt: Terwijl je belt, kun je gewoon blijven internetten op het betrouwbare en stabiele 4G netwerk. Lekker multitasken noemen we dat!
 • Lion King methode niet meer nodig: Zowel in de steden als in de dorpen; overal kun je nu bellen via het 4G netwerk van KPN. Geen gedoe meer met je telefoon in de lucht houden voor bereik.

Dit heb je nodig

 • Je hebt een abonnement van KPN
 • Je hebt een telefoon die geschikt is voor 4G bellen (VoLTE), én met de juiste software waarin 4G bellen ondersteund wordt voor KPN. Telefoons die elders gekocht zijn en/of die bij andere aanbieders vandaan komen, bevatten niet altijd de juiste software.

  Hulp bij instellen van 4G

  5G over het netwerk van KPN

  5G is de opvolger van 4G en nu beschikbaar bij KPN! Ons netwerk en al onze mobiele abonnementen zijn nu klaar voor 5G. Met een KPN Mobiel abonnement en een 5G-smartphone kun je  sneller, veiliger en betrouwbaarder internetten. 5G heeft de toekomst.

  Het 5G-netwerk van KPN

  Extra informatie

  Aan je belkosten verandert niets. 4G bellen wordt betaald uit je abonnement en zie je dus ook zo terug op de factuur. Er worden geen datakosten voor in rekening gebracht.
  Als jouw toestel geschikt is voor 4G, krijg je automatisch 4G Bellen. Hier hoef je zelf niets voor te doen.
  Als jouw toestel geschikt is voor 4G bellen dan ‘schakelt’ jouw telefoon tijdens een gesprek niet terug naar 2G of 3G (zie de icoontjes bovenaan je telefoon). Verder kun je controleren of je telefoon geschikt is door te kijken of de optie VoLTE-oproep aan staat. Ga naar: Instellingen > Mobiele netwerken > VoLTE-oproep en zet het schuifje naar rechts.
  Situatie met slecht bereik? Een goed geïsoleerd huis of kantoorpand kan soms de dekking beïnvloeden. Maar wist je dat je ook nog prima kunt bellen als je geen netwerkverbinding hebt? Mobiel bellen via wifi is de aanvulling op ons mobiele netwerk. Zo bel en sms je zelfs als je geen mobiele dekking hebt. Check of jij gebruik kunt maken van mobiel via wifi.

  Niet alleen in Nederland, maar in ook 37 andere landen heb je toegang tot het 4G-netwerk van KPN. Ga je een weekendje shoppen in Milaan, feesten in Berlijn of op familiebezoek in Barcelona? In deze landen kun je gebruik maken van 4G.

  Gerelateerde artikelen