Ben je er klaar voor?

De technologie om ons heen verandert continu en we bellen en internetten allemaal steeds meer. Daarom groeit ons netwerk mee. Op 31 maart 2022 stoppen we met 3G. Met die vrijgekomen netwerkruimte maken we ons 4G- en 5G-netwerk groter en beter. Zo kan iedereen nog sneller, veiliger en stabieler internetten en bellen. Lees hieronder wat dit voor jou betekent.

Maak je al gebruik van ons 4G-netwerk?

Je hebt 3 dingen nodig voor 4G: de goede simkaart, een 4G-toestel en de juiste instellingen in jouw toestel.

1. De goede simkaart

Hele oude simkaarten kunnen niet op ons 4G-netwerk. Controleer daarom of je simkaart geschikt is voor ons 4G-netwerk.

2. Een 4G-toestel

Om te kunnen internetten en bellen op ons 4G-netwerk heb je een 4G-geschikt toestel nodig. Er zijn ook toestellen waarmee je wel kunt internetten op ons 4G-netwerk maar niet kunt bellen via het 4G-netwerk. Controleer daarom of je toestel geschikt is voor ons 4G-netwerk *).

3. De juiste toestelinstellingen

Heb je een geschikt toestel? Controleer dan nog even deze 2 instellingen met onze toestelhulp:

  • Staat 4G bellen aan? Dit zorgt ervoor dat je belt over ons 4G-netwerk.
  • Kiest je telefoon automatisch het beste netwerk? Hij moet dus niet standaard 2G of 3G kiezen.

*) We doen ons best om alle 4G-geschikte toestellen op deze lijst weer te geven. Twijfel je of jouw toestel geschikt is voor internetten en/of bellen via ons 4G-netwerk? Vraag dit dan na bij de verkoper van je toestel.

Ben je een zakelijke klant?
Kijk dan op deze pagina.

Nieuw toestel nodig?

Heb je nog geen geschikt toestel? Geen probleem. Je kunt gewoon blijven bellen zoals je gewend bent. Wil je toch graag 4G bellen? Dan hebben wij 2 mogelijkheden voor je. Koop een nieuw los toestel bij ons of kies voor verlengen met toestel.

Een nieuw toestel kopen zonder abonnement

Bekijk onze veel verkochte toestellen. Je kunt natuurlijk ook ergens anders een los toestel kopen. Controleer of deze geschikt is voor 4G bellen (VoLTE) en of het ook geschikt is voor ons netwerk. Soms verkopen winkels of webshops namelijk heel goedkoop toestellen die niet geschikt zijn voor ons netwerk. Dus controleer dit goed!

Verlengen met toestel

Wil je jouw huidige abonnement verlengen met een nieuw toestel? Klik op de knop en bekijk jouw verlengaanbod.

Wat gebeurt er als ik niets doe?

Er zijn verschillende situaties afhankelijk van je simkaart, toestel en instellingen.

Dan val je met bellen en internetten terug naar ons 2G-netwerk. Hierdoor kun je nauwelijks meer internetten. Ook kun je niet meer bellen en internetten tegelijk.
Dan blijf je internetten zoals je gewend bent via ons 4G-netwerk. Maar je belt dan vanaf eind maart 2022 via ons 2G-netwerk. Ook kun je dan niet meer bellen en internetten tegelijk.
Dan val je terug naar ons 2G-netwerk. Dit kun je makkelijk voorkomen door je toestelinstellingen aan te passen.
Nee, je bent zeker niets verplicht. Maar we raden je aan om ons advies op te volgen, zodat je er niet op achteruit gaat als het 3G-netwerk stopt.

Veelgestelde vragen

Vragen over het Netwerk

Zolang het 3G-netwerk beschikbaar is, kun je bellen, sms'en en internetten met een ouder toestel. Zodra alleen het 2G-netwerk beschikbaar is, kun je nog bellen en sms'en. Op 2G kun je alleen kleine berichten versturen.

Dat weten we nog niet. Maar dit netwerk blijft in elk geval tot april 2025 aan staan.

Een 3G-dongel is geschikt voor ons 2G-netwerk. Kleine hoeveelheden data verzenden en ontvangen, kan dus prima over het 2G-netwerk als 3G straks stopt. Maar als je de dongel gebruikt met je laptop om te surfen of streamen, dan is 2G niet genoeg. Je hebt dan het 4G-netwerk en een 4G-dongel nodig. Gebruik je een 3G-dongel voor een pinapparaat? Dan blijft die gewoon werken.

Als je toestel geschikt is voor 4G internetten en bellen, dan merk je niks. Maar als je toestel alleen geschikt is voor 4G internetten, dan bel je vanaf eind maart 2022 via ons 2G-netwerk.

Doordat we ons 4G-netwerk continu verbeteren, zorgen we ervoor dat het 3G-netwerk overbodig is. Je toestel zoekt altijd (automatisch) het beste netwerk. En dat is straks bijna altijd 4G. Als je een toestel hebt dat niet geschikt is voor 4G bellen, dan bel je straks altijd automatisch via ons 2G-netwerk.

Ons 3G-netwerk bestaat uit 2 delen. De 2100 MHz frequentie en de 900 MHz frequentie. Deze vormen samen ons 3G-netwerk. Aangezien de 2100 MHz frequentie nauwelijks wordt gebruikt, zetten wij dit deel van ons 3G-netwerk uit op 1 november 2021. Heb jij hier last van dan informeren wij je hierover. Lees er meer over op onze 3G stopt pagina.

Vragen over het gebruik

Nee je gaat niet meer betalen voor het gebruik van het 4G-netwerk. Het kan wel zo zijn dat je meer data gaat gebruiken omdat je het gebruik fijner en sneller vindt.

Of je gebruik kunt maken van het 5G-netwerk is afhankelijk van je toestel en van de beschikbaarheid van het 5G-netwerk van KPN in Nederland.

Nee, als je gebruikt maakt van het 2G-netwerk is het niet mogelijk om gelijktijdig te bellen en data te gebruiken.

Jazeker, op 2G kun je nog gewoon bellen en gebeld worden. De gesprekskwaliteit zal wel minder zijn dan je nu op 3G ervaart.

Jazeker, echter de datasnelheid zal wel een stuk lager zijn dan je nu op 3G ervaart.

Nee, je huidige bundel is geschikt voor het netwerk van KPN (2G, 3G, 4G en 5G onafhankelijk). Wel zul je merken dat de snelheid op 4G hoger is, waardoor je sneller geneigd bent je dataverbinding op je toestel te gebruiken. Je ziet in de MijnKPN app heel makkelijk hoeveel data je nog hebt.

Zolang de providers in het buitenland 3G aanbieden, kun je hier gebruik van blijven maken.