Supersnel en stabiel 4G van KPN

4G is de naam voor het netwerk waarop je kunt internetten. Het is de opvolger van 3G, maar dan nóg sneller en stabieler. Met ons netwerk ben je lekker vrij om te doen wat je maar wilt. Onze snelle 4G verbinding zorgt er op de achtergrond voor dat jij soepel en geruisloos Spotify, YouTube en Google Maps kunt gebruiken. Bij KPN krijg je standaard 4G bij ieder mobiel abonnement.


Het 4G Netwerk van KPN

  • Voor altijd verbonden
  • Door het hele land 99,3% dekking
  • Voor iedereen met een KPN Abonnement

Hierom kies je voor KPN Netwerk

Waarom kies je voor ons netwerk?

Wij zetten alles op alles om heel Nederland te voorzien van een goed werkend mobiel netwerk. En dit doen we al 100 jaar lang. Om ervoor te zorgen dat ons netwerk altijd snel, veilig en stabiel is, verbeteren wij continu onze down- en uploadsnelheid. Landelijke dekking én de kwaliteit van het mobiele 4G Netwerk zijn dan ook onze topprioriteiten. Daarom werken wij iedere dag aan de beste dekkingsgraad van Nederland en hebben wij al 99,3% bedekt met ons 4G Netwerk.

4G is stabieler

4G is stabieler, waarom eigenlijk?

Wij zenden 4G uit op twee verschillende frequenties. De lage frequentie is vooral geschikt om door obstakels heen te komen en de hoge frequentie zorgt ervoor dat ook bij veel drukte op de zendmast, zoals bij events of in steden, snel internet mogelijk blijft. Door de combinatie van deze hoge en lage frequenties zorgen wij dat jij altijd snel en stabiel kunt blijven internetten.


De hele wereld binnen handbereik

Niet alleen in Nederland, maar ook 37 andere landen internet jij met het snelle en stabiele 4G netwerk van KPN. Ga je een weekendje shoppen in Milaan, feesten in Berlijn of op familiebezoek in Barcelona? Bekijk in welke 37 landen jij toegang hebt tot 4G.

Australië Hong Kong Roemenië Verenigde Staten
België Italy Rusland Zuid-Korea
Brazilië Japan San Marino Zweden
Canada Kroatië Saoedi Arabië Zwitserland
China Luxemburg Singapore
Duitsland Mexico Spanje
Estland Noorwegen Tibet
Finland Oostenrijk Taiwan
Frankrijk Polen Vaticaan
Groot Brittannië Qatar Verenigde Arabische Emiraten

4G ook in het buitenland

Beleef 4G bij KPN

Mobiel

De toekomst van 4G

Mobiel

Supersnel bellen over het 4G netwerk van KPN

Mobiel

Mobiel bellen via wifi van KPN


Apparaten verbonden met Internet of Things

Echt in de toekomst kijken of morgen al mogelijk is? Een koelkast die zegt wanneer de melk op is en verkeersborden die een signaal geven als ze schuin staan. Niet alleen mensen zijn altijd online, ook apparaten communiceren via de mobiele netwerken van KPN. Al deze slimme apparaten maken gebruik van Internet of Things, ook wel ons LoRa-Netwerk genoemd.  Dit zorgt ervoor dat apparaten snel en betrouwbaar informatie kunnen versturen. Sinds 2016 is Nederland dankzij ons het eerste land ter wereld met een landelijk dekkend LoRa-netwerk.


Internet of Things

e

Ook gebruikmaken van het snelle KPN Netwerk?
Bekijk dan onze toestellen die uitstekend gaan op 4G:


Samsung Galaxy S9
Apple iPhone X
Apple iPhone 8
Sony Xperia XZ3
LG G7 ThinQ

Extra informatie

Tussen internetproviders en de overheid zijn er afspraken gemaakt over de transparantie omtrent de aangeboden snelheden. KPN houdt zich aan de gedragscode. Je kunt de gedragscode hieronder downloaden.

GEDRAGSCODE TRANSPARANTIE INTERNETSNELHEDEN

Met 4G bellen heb je beter bereik, bel je vaker met HD Voice en heb je een kortere call set-up tijd. Met 4G bellen, ook wel Voice over LTE genoemd (VoLTE), heb je een snellere en een stabielere verbinding tijdens je gesprek.

Er zijn diverse factoren welke invloed hebben op de daadwerkelijke snelheid. Gemiddeld ontvang je met 4G in Nederland 20 Mbit/s down- en 10 Mbit/s uploadsnelheid.

Momenteel wordt in Nederland gewerkt aan de uitrol van 4G+. De theoretische snelheid die met 4G+ behaald kan worden bedraagt maximaal 225 Mbit/s. Gemiddeld ontvang je met 4G+ in Nederland 75 Mbit/s down- en 35 Mbit/s uploadsnelheid. Om van 4G+ gebruik te kunnen maken heb je een 4G+ netwerk en een toestel dat geschikt is om 4G+ te ontvangen nodig.

Er zijn diverse factoren welke invloed hebben op de daadwerkelijke snelheid. Gemiddeld ontvang je met 3G in Nederland 6 Mbit/s down- en 1 Mbit/s uploadsnelheid.

De theoretische snelheid die met 3G behaald kan worden bedraagt maximaal 21 Mbit/s.

Er zijn diverse factoren welke invloed hebben op de daadwerkelijke snelheid. Gemiddeld ontvang je met 2G in Nederland 60 Kbit/s down- en 30 Kbit/s uploadsnelheid.

De theoretische snelheid die met 2G behaald kan worden bedraagt maximaal 236 Kbit/s.