Supersnel en stabiel 4G van KPN

Wat is 4G?

4G is de naam voor het netwerk waarop je kunt internetten. Het is de opvolger van 3G, maar dan nóg sneller en stabieler. Bij KPN krijg je standaard 4G bij ieder mobiel abonnement.

Zo snel is 4G

Foto's direct versturen en films kijken zonder bufferen; met 4G download en upload je razendsnel grote bestanden. Daarnaast kun je in sommige gebieden al gebruik maken van 4G+. 4G+ is sneller en super stabiel. Dit merk je vooral onderweg in de auto of de trein.

Afbeelding uploaden op Facebook

Afbeelding uploaden
op Facebook

Steaming HD video van Netflix

Streaming HD video
van Netflix

Muziek streamen via Spotify

Muziek streamen
via Spotify

4G mee op reis

Weekendje shoppen in Milaan, feesten in Berlijn of op familiebezoek in Barcelona? Met jouw mobiele abonnement van KPN heb je in 37 landen gewoon toegang tot 4G.

Australië Hong Kong Roemenië Verenigde Staten
België Italy Rusland Zuid-Korea
Brazilië Japan San Marino Zweden
Canada Kroatië Saoedi Arabië Zwitserland
China Luxemburg Singapore
Duitsland Mexico Spanje
Estland Noorwegen Tibet
Finland Oostenrijk Taiwan
Frankrijk Polen Vaticaan
Groot Brittannië Qatar Verenigde Arabische Emiraten
4G ook in het buitenland
Bereik en stabiliteit

4G en 4G+ ook bij jou in de buurt?

We werken constant aan verbeteringen van ons netwerk. Bekijk jouw internetsnelheid op de dekkingskaart van het KPN Netwerk.

Bekijk de dekkingskaart

KPN zendt 4G uit op twee verschillende frequenties. De lage frequentie is vooral geschikt om door obstakels en muren heen te komen. De hoge frequentie zorgt ervoor dat ook bij veel drukte op de zendmast, zoals bij events of in steden, snel internet mogelijk blijft.

Door de combinatie van deze hoge en lage frequenties maakt KPN snel en stabiel internet mogelijk.

Extra informatie

Tussen internetproviders en de overheid zijn er afspraken gemaakt over de transparantie omtrent de aangeboden snelheden. KPN houdt zich aan de gedragscode. Je kunt de gedragscode hieronder downloaden.

GEDRAGSCODE TRANSPARANTIE INTERNETSNELHEDEN

Met 4G bellen heb je beter bereik, bel je vaker met HD Voice en heb je een kortere call set-up tijd. Met 4G bellen, ook wel Voice over LTE genoemd (VoLTE), heb je een snellere en een stabielere verbinding tijdens je gesprek.

Er zijn diverse factoren welke invloed hebben op de daadwerkelijke snelheid. Gemiddeld ontvang je met 4G in Nederland 20 Mbit/s down- en 10 Mbit/s uploadsnelheid.

Momenteel wordt in Nederland gewerkt aan de uitrol van 4G+. De theoretische snelheid die met 4G+ behaald kan worden bedraagt maximaal 225 Mbit/s. Gemiddeld ontvang je met 4G+ in Nederland 50 Mbit/s down- en 35 Mbit/s uploadsnelheid. Om van 4G+ gebruik te kunnen maken heb je een 4G+ netwerk en een toestel dat geschikt is om 4G+ te ontvangen nodig.

Er zijn diverse factoren welke invloed hebben op de daadwerkelijke snelheid. Gemiddeld ontvang je met 3G in Nederland 6 Mbit/s down- en 1 Mbit/s uploadsnelheid.

De theoretische snelheid die met 3G behaald kan worden bedraagt maximaal 21 Mbit/s.

Er zijn diverse factoren welke invloed hebben op de daadwerkelijke snelheid. Gemiddeld ontvang je met 2G in Nederland 60 Kbit/s down- en 30 Kbit/s uploadsnelheid.

De theoretische snelheid die met 2G behaald kan worden bedraagt maximaal 236 Kbit/s.

Beleef 4G bij KPN

Innovatie & Techniek

5G gaat de hele samenleving verbinden

Mobiel

Meer biertjes in de zon met Sim Only!

Mobiel

Het 4G-netwerk van KPN: constante kwaliteit