Supersnel en stabiel 4G van KPN

4G is de naam voor het netwerk waarop je kunt internetten. Het is de opvolger van 3G, maar dan nóg sneller en stabieler. Met ons netwerk ben je lekker vrij om te doen wat je maar wilt. Onze snelle 4G verbinding zorgt er op de achtergrond voor dat jij soepel en geruisloos Spotify, YouTube en Google Maps kunt gebruiken. Bij KPN krijg je standaard 4G bij ieder mobiel abonnement.

Het 4G Netwerk van KPN

  • Altijd verbonden
  • Door het hele land 99,3% dekking
  • Voor iedereen met een KPN Abonnement

Waarom kies je voor ons netwerk?

Wij zetten alles op alles om heel Nederland te voorzien van een goed werkend mobiel netwerk. En dit doen we al 100 jaar lang. Om ervoor te zorgen dat ons netwerk altijd snel, veilig en stabiel is, verbeteren wij continu onze down- en uploadsnelheid. Landelijke dekking én de kwaliteit van het mobiele 4G Netwerk zijn dan ook onze topprioriteiten. Daarom werken wij iedere dag aan het verbeteren van ons netwerk. Zo hebben wij al 99,3% bedekt met ons 4G Netwerk.

4G is stabieler, waarom eigenlijk?

Wij zenden 4G uit op twee verschillende frequenties. De lage frequentie is vooral geschikt om door obstakels heen te komen en de hoge frequentie zorgt ervoor dat ook bij veel drukte op de zendmast, zoals bij events of in steden, snel internet mogelijk blijft. Door de combinatie van deze hoge en lage frequenties zorgen wij dat jij altijd snel en stabiel kunt blijven internetten.

De hele wereld binnen handbereik

Niet alleen in Nederland, maar ook 37 andere landen internet jij met het snelle en stabiele 4G netwerk van KPN. Ga je een weekendje shoppen in Milaan, feesten in Berlijn of op familiebezoek in Barcelona? Bekijk in welke 37 landen jij toegang hebt tot 4G.

Afghanistan Bahrein Costa Rica Finland IJsland Jordanië Macau Montenegro Peru Slovenië Verenigd Koninkrijk
Albanië België Curaçao Frankrijk India Kazachstan Maleisië Myanmar Polen Slowakije Verenigde Arabische Emiraten
Algerije Belize Cyprus (Grieks deel) Georgië Indonesië Kenia Mali Nicaragua Portugal Spanje Verenigde Staten
Andorra Brazilië Denemarken Griekenland Iran Kirgizië Malta Nieuw-Zeeland Qatar Sri Lanka Vietnam
Argentinië Bulgarije Dominicaanse Republiek Guatemala Israël Koeweit Man (eiland) Noorwegen Roemenië Taiwan Zuid-Korea
Armenië Cambodja Duitsland Guernsey Italië Kroatië Marokko Oekraïne Rusland Thailand Zweden
Aruba Canada Egypte Honduras Ivoorkust Letland Mauritius Oezbekistan Saoedi-Arabië Tsjechië Zwitserland
Australië Chili Estland Hongarije Jamaica Liechtenstein Mexico Oman Servië Tunesië
Azerbeidzjan China Faeröer Hongkong Japan Litouwen Moldavië Oostenrijk Sierra Leone Turkije
Bahama's Colombia Filipijnen Ierland Jersey Luxemburg Monaco Panama Singapore Uruguay

4G ook in het buitenland

Apparaten verbonden met Internet of Things

Echt in de toekomst kijken of morgen al mogelijk is? Een koelkast die zegt wanneer de melk op is en verkeersborden die een signaal geven als ze schuin staan. Niet alleen mensen zijn altijd online, ook apparaten communiceren via de mobiele netwerken van KPN. Al deze slimme apparaten maken gebruik van Internet of Things, ook wel ons LoRa-Netwerk genoemd. Dit zorgt ervoor dat apparaten snel en betrouwbaar informatie kunnen versturen.

Internet of Things

Ook gebruikmaken van het snelle KPN Netwerk?
Deze toestellen gaan uitstekend op 4G

LG V60 ThinQ
Apple iPhone SE 2020
Tijdelijk met extra korting!
Nu met gratis Galaxy Buds+ t.w.v. € 169,99

Extra informatie

Tussen internetproviders en de overheid zijn er afspraken gemaakt over de transparantie omtrent de aangeboden snelheden. KPN houdt zich aan de gedragscode. Je kunt de gedragscode hieronder downloaden.

GEDRAGSCODE TRANSPARANTIE INTERNETSNELHEDEN

Met heb je beter bereik, bel je vaker met HD Voice en heb je een kortere call set-up tijd. Met 4G bellen, ook wel Voice over LTE genoemd (VoLTE), heb je een snellere en een stabielere verbinding tijdens je gesprek.
Er zijn diverse factoren welke invloed hebben op de daadwerkelijke snelheid. Gemiddeld ontvang je met 4G in Nederland 20 Mbit/s down- en 10 Mbit/s uploadsnelheid. Momenteel wordt in Nederland gewerkt aan de uitrol van 4G+. De theoretische snelheid die met 4G+ behaald kan worden bedraagt maximaal 225 Mbit/s. Gemiddeld ontvang je met 4G+ in Nederland 75 Mbit/s down- en 35 Mbit/s uploadsnelheid. Om van 4G+ gebruik te kunnen maken heb je een 4G+ netwerk en een toestel dat geschikt is om 4G+ te ontvangen nodig.
Er zijn diverse factoren welke invloed hebben op de daadwerkelijke snelheid. Gemiddeld ontvang je met 3G in Nederland 6 Mbit/s down- en 1 Mbit/s uploadsnelheid. De theoretische snelheid die met 3G behaald kan worden bedraagt maximaal 21 Mbit/s.
Er zijn diverse factoren welke invloed hebben op de daadwerkelijke snelheid. Gemiddeld ontvang je met 2G in Nederland 60 Kbit/s down- en 30 Kbit/s uploadsnelheid. De theoretische snelheid die met 2G behaald kan worden bedraagt maximaal 236 Kbit/s.

Beleef 4G bij KPN

Mobiel

Van 3G naar 4G: sneller, veiliger en stabieler

Mobiel

Supersnel bellen over het 4G netwerk van KPN

Mobiel

Mobiel bellen via wifi van KPN