Extra veiligheidsmaatregelen
Onze monteurs nemen extra veiligheidsmaatregelen. We bellen je voor je afspraak om te vragen of er iemand aanwezig is met verkoudheid of griep verschijnselen. Blijf in een andere ruimte als de monteur de werkzaamheden uitvoert. Als het echt niet anders kan, houd dan altijd 1,5 meter afstand en draag een mondkapje.
Onze monteurs sluiten je apparaten aan, lossen storingen op en verbeteren je wifi. Op deze pagina lees je hoe je een monteursafspraak kunt beheren en wat onze monteurs voor jou kunnen betekenen.


Afspraak bekijken, wijzigen of annuleren

Wil je de afspraak bekijken, wijzigen of annuleren? Kies dan de goede situatie. Heb je een nieuwe of verhuisde aansluiting? Kies dan voor 'Installatie'. Heb je problemen gehad of gevraagd om een wifiverbetering? Ga dan naar 'Storing'.

Wat kan de monteur voor je doen?

Installeren

Ben je een nieuwe klant, ga je verhuizen of ga je een glasvezelaansluiting gebruiken? We controleren dan altijd eerst of je op jouw adres zelf kunt aansluiten.

Kan dit niet? Dan sturen we een monteur.
Onze monteur helpt je met het aansluiten van je modem, wifi, 1 tv-ontvanger, 1 pc of tablet en 1 vaste telefoon. Als het nodig is, legt (zonder wegwerken) de monteur gratis en in overleg extra of vervangend maximaal 15 meter internetkabel.
Een extra product aansluiten? Dit kost extra.

Is een monteur niet nodig? Dan kan je makkelijk zelf je internet en tv aansluiten. Aansluiten is makkelijk met de KPN Thuis app. Jij kiest wanneer je je internet en tv wilt aansluiten.

Oplossen

Ervaar je een storing of ander probleem? Via de probleemoplosser bekijk je of je het probleem makkelijk zelf kunt verhelpen of maak je een afspraak met de monteur.

De monteur komt gratis langs als de storing bij KPN ligt. En anders helpen we je online verder of maak je een afspraak voor Extra Service.

Extra Service

Heb je extra hulp nodig, bijvoorbeeld met:

 • een extra tv-ontvanger installeren
 • een kabel trekken
 • je slimme apparaten aansluiten
 • een storing oplossen die niet bij KPN ligt
Onze monteur gaat voor je aan de slag vanaf € 60,00 (inclusief voorrijkosten).

Hoe gaat de monteur te werk?

De monteur controleert telefonisch of er geen zieke mensen zijn bij jou thuis. Dit doen we volgens de richtlijnen van het RIVM. Ook neemt de monteur het veiligheidsprotocol met je door. De monteur onderzoekt altijd eerst of het probleem op afstand op te lossen is. Als de verbinding dan lijkt te werken, belt de monteur je om dit te controleren. Is een bezoek bij jou thuis wel nodig? Dan probeert de monteur zo min mogelijk bij je in de buurt te zijn. Ook in dit geval bespreekt de monteur vooraf een paar voorzorgsmaatregelen met je.

Lees wat jij kunt doen voordat de monteur komt

Wat kost de monteur?

Dit doet de monteur:

 • Internet aansluiten en wifioptimalisatie in je hele huis
 • 1 tv-ontvanger, 1 pc of tablet en 1 vaste telefoon aansluiten*
 • Een storing oplossen die KPN veroorzaakt

Dit kan extra:

 • Extra wifiversterker aansluiten
  (tip: controleer eerst je wifi)
 • Extra tv-ontvangers aansluiten
 • Extra kabels trekken of wegwerken
 • Extra apparaten installeren

Bij installatie van een nieuw of verhuisd abonnement, kosten alle extra werkzaamheden € 15,00 per kwartier. Heb je al een abonnement en wil je een monteur voor Extra Service? Deze kost € 60,00 voor de eerste 3 kwartier (inclusief voorrijkosten) en daarna € 15,00 per kwartier. Alle tarieven zijn exclusief materiaalkosten.

Meerwerk monteur en materiaalkosten

Wil je dat de monteur meer apparaten aansluit dan 1 tv, 1 pc of 1 telefoon? Koop je apparatuur van de monteur? Of heb je meer dan 15 meter kabels nodig? Je betaalt daarvoor de bijbehorende kosten voor meerwerk monteur en materiaalkosten. KPN apparaten die je in bruikleen hebt en die defect zijn, vervangt de monteur kosteloos.

Meer informatie over monteur en materiaalkosten

Veelgestelde vragen over onze monteurs

 • • Zorg dat je je klantgegevens bij de hand hebt.
 • • Maak de plek vrij waar de monteur gaat werken, zodat hij of zij niets hoeft te verplaatsen.

Bij installatie:

 • • Zoek de hoofdaansluiting waar het internet je huis binnenkomt en zorg ervoor dat deze vrij toegankelijk is.
 • • Als je glasvezel hebt, heb je 2 stopcontacten nodig. Een voor het modem en een voor het glasvezelkastje. Geen zorgen: de monteur heeft ze bij zich. Als ze nodig zijn, kost dat niets extra.


Lees wat jij kunt doen voordat de monteur komt

Normaal werkt de monteur bij installatie kabels weg op een veilige manier en zoveel mogelijk uit het zicht. Tegen het tarief van extra werkzaamheden (€ 15,- per kwartier) werkt de monteur kabels extra netjes weg. De monteur maakt hiervoor geen geulen in de muur of vloer.
De kosten voor het bezoek van de servicemonteur, meerwerk per kwartier en materiaalkosten staan op de eerstvolgende factuur van KPN.
Onze monteurs leveren kostbaar werk af, vergelijkbaar met het werk van een elektromonteur of loodgieter. Deze dienstverlening valt voor een deel in je abonnement: de installatie van 1 tv-ontvanger, 1 pc of tablet en 1 vaste telefoon en de oplossing van een storing die KPN veroorzaakt. Voor andere werkzaamheden betaal je wel. De kosten van extra materialen die de monteur eventueel inzet zijn niet met een vast bedrag af te vangen. Daarom betaal je deze ook apart.

Wel bij KPN

Voorbeelden van problemen die bij KPN liggen, zijn:

 • Een defect aan apparatuur uit het KPN installatiepakket
 • Een probleem dat wordt veroorzaakt door deze apparatuur
 • Een probleem dat wordt veroorzaakt door of in het KPN netwerk

Niet bij KPN

Voorbeelden van problemen die niet bij KPN liggen, zijn:

 • Een defect aan eigen apparatuur en bekabeling
 • Een probleem dat wordt veroorzaakt door andere apparatuur, meubels of andere eigendommen en materialen in huis of bij de buren

Jazeker. Via de probleemoplosser bieden we gratis online oplossingen en adviezen aan voor problemen en storingen. Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice, zodat een van onze collega's je kan helpen.

Sommige werkzaamheden zitten niet in het takenpakket van de monteur. Een paar voorbeelden:

Heb je de monteur gemist of moet er nog iets gebeuren? Dan ontvang je een e-mail. Klik op de link in de e-mail om een nieuwe afspraak te maken. Heb je geen e-mail ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op. We helpen je graag verder.