Onze monteurs sluiten je apparaten aan, lossen storingen op en verbeteren je wifi. Op deze pagina lees je hoe je een monteursafspraak kunt beheren en wat onze monteurs voor jou kunnen betekenen.


Afspraak bekijken, wijzigen of annuleren

Wil je de afspraak bekijken, wijzigen of annuleren? Kies dan de goede situatie. Heb je een nieuwe of verhuisde aansluiting? Kies dan voor 'Installatie'. Heb je problemen gehad of gevraagd om een wifiverbetering? Ga dan naar 'Storing'.

Wat kan de monteur voor je doen?

Installeren

Ben je een nieuwe klant, ga je verhuizen of ga je een glasvezelaansluiting gebruiken? We controleren dan altijd eerst of je op jouw adres zelf kunt aansluiten.

Kan dit niet? Dan sturen we een monteur. Onze monteur helpt met het aansluiten van het modem. De monteur sluit 1 tv-ontvanger, 1 vaste telefoon, 1 pc of tablet en tot 15 meter kabel aan met aandacht op veiligheid en techniek. Zijn er extra wensen, bijvoorbeeld het wegwerken van een kabel of het aansluiten van extra apparatuur of producten (extra kabellengte, superwifi, switch, kabelgoot etc.) dan geven we graag advies met de hierbij behorende kosten. Een extra product aansluiten? Hier moet je extra voor betalen.

Oplossen

Ervaar je een storing of ander probleem? Via de probleemoplosser bekijk je of je het probleem makkelijk zelf kunt verhelpen of maak je een afspraak met de monteur. De monteur komt gratis langs als de storing bij KPN ligt. En anders helpen we je online verder of maak je een afspraak voor Extra Service.

Extra Service

Heb je extra hulp nodig, bijvoorbeeld met:

 • een extra tv-ontvanger installeren
 • een kabel trekken
 • je slimme apparaten aansluiten
 • een storing oplossen die niet bij KPN ligt

Onze monteur gaat voor je aan de slag vanaf € 70,00 (inclusief voorrijkosten).

Meerwerk monteur en materiaalkosten

Wil je dat de monteur meer apparaten aansluit dan 1 tv, 1 pc of 1 telefoon? Koop je apparatuur van de monteur? Of heb je meer dan 15 meter kabels nodig? Je betaalt daarvoor de bijbehorende kosten voor meerwerk monteur en materiaalkosten. KPN apparaten die je in bruikleen hebt en die defect zijn, vervangt de monteur kosteloos.
Meer informatie over monteur en materiaalkosten

Veelgestelde vragen over onze monteurs

 • • Zorg dat je je klantgegevens bij de hand hebt.
 • • Maak de plek vrij waar de monteur gaat werken, zodat hij of zij niets hoeft te verplaatsen.

Bij installatie:

 • • Zoek de hoofdaansluiting waar het internet je huis binnenkomt en zorg ervoor dat deze vrij toegankelijk is.
 • • Als je glasvezel hebt, heb je twee stopcontacten nodig. Eén voor het modem en één voor het glasvezelkastje. Voor de veiligheid van de monteur moet de spanning kunnen worden uitgeschakeld via de hoofdschakelaar. De installatiemonteur kan dan gratis een stopcontact voor je maken. Kan de spanning niet worden uitgeschakeld dan moet je zelf, voor eigen kosten, zorgen voor een stopcontact via een installatiebureau.


Lees wat jij kunt doen voordat de monteur komt

Normaal werkt de monteur bij installatie kabels weg op een veilige manier en zoveel mogelijk uit het zicht. Tegen het tarief van extra werkzaamheden (€ 17,50 per kwartier) werkt de monteur kabels extra netjes weg. De monteur maakt hiervoor geen geulen in de muur of vloer.
De kosten voor het bezoek van de servicemonteur, meerwerk per kwartier en materiaalkosten staan op de eerstvolgende factuur van KPN.
Onze monteurs leveren kostbaar werk af, vergelijkbaar met het werk van een elektromonteur of loodgieter. Deze dienstverlening valt voor een deel in je abonnement: de installatie van 1 tv-ontvanger, 1 pc of tablet en 1 vaste telefoon en de oplossing van een storing die KPN veroorzaakt. Voor andere werkzaamheden betaal je wel. De kosten van extra materialen die de monteur eventueel inzet zijn niet met een vast bedrag af te vangen. Daarom betaal je deze ook apart.

Wel bij KPN

Voorbeelden van problemen die bij KPN liggen, zijn:

 • Een defect aan apparatuur uit het KPN installatiepakket
 • Een probleem dat wordt veroorzaakt door deze apparatuur
 • Een probleem dat wordt veroorzaakt door of in het KPN netwerk

Niet bij KPN

Voorbeelden van problemen die niet bij KPN liggen, zijn:

 • Een defect aan eigen apparatuur en bekabeling
 • Een probleem dat wordt veroorzaakt door andere apparatuur, meubels of andere eigendommen en materialen in huis of bij de buren

Jazeker. Via de probleemoplosser bieden we gratis online oplossingen en adviezen aan voor problemen en storingen. Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice, zodat een van onze collega's je kan helpen.

Sommige werkzaamheden zitten niet in het takenpakket van de monteur. Een paar voorbeelden:

Heb je de monteur gemist of moet er nog iets gebeuren? Dan ontvang je een e-mail. Klik op de link in de e-mail om een nieuwe afspraak te maken. Heb je geen e-mail ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op. We helpen je graag verder.