Wil je apparatuur retourneren? Lees hoe je in deze tijden apparaten kunt terugsturen. Wat je doet verschilt per apparaat en per situatie. Na het annuleren of wijzigen van je bestelling, heb je 14 dagen de tijd om apparatuur terug te sturen.

Apparatuur in bruikleen of te huur

Apparaten die van KPN zijn willen we graag terug hebben. We kunnen ze dan recyclen. Bij je internet abonnement krijg je een modem (Experia Box) van KPN in bruikleen. Een tv-ontvanger huur je van KPN. Na afloop van je abonnement sturen we je een retourdoos. Je kunt ook een eigen doos gebruiken. De doos met apparatuur geef je af bij een PostNL locatie. Verzending is gratis.

Heb je een tv-ontvanger over? Wijzig dan eerst je abonnement. Anders blijf je er huur voor betalen.

KPN

Antwoordnummer 10119

2400VB Alphen aan den Rijn

Apparatuur gekocht in de KPN Winkel of bij de monteur?

Heb je apparatuur gekocht bij het afsluiten of wijzigen van je abonnement? Of heb je het gekocht in de KPN Winkel of via een monteur? Dan kun je het product binnen 14 dagen retourneren in een KPN Winkel met het aankoopbewijs.

Vind een KPN Winkel

Apparatuur gekocht via de webshop

Heb je een accessoire gekocht en ontvangen via onze webshop apparatuurvoorthuis.kpn.com? Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een wifiversterker, een chromecast of een DECT-huistelefoon.

Je hebt 14 kalenderdagen om de bestelling te annuleren en de spullen kosteloos te retourneren. Lees vooraf goed hoe je dit doet.

Terugsturen? Eerst bellen!

Alleen als je besteld hebt via de website apparatuurvoorthuis.kpn.com, dan bel je met Ceva Logistics. Vraag naar de retour- of terugstuurinstructie van KPN apparatuur per post. Je hebt je bestelnummer nodig. Deze vind je in de bevestigingsemail van de aankoop of op de factuur.

Mobiele telefoon

Een mobiele telefoon retourneren of omruilen? Dit kan binnen 14 kalenderdagen na ontvangst. Heb je schade aan je mobiel en ben je verzekerd? Ga dan naar onze toestelverzekering pagina en vul je gegevens in.
Neem voor retourneren of omruilen telefonisch contact met ons op.

Contact over retourneren of omruilen

Apparaat kapot bij ontvangst

Een enkele keer komt het voor dat je apparatuur of bestelling kapot is bij de bezorging. Dat is natuurlijk heel vervelend. Bel meteen naar KPN om de apparatuur zo snel mogelijk om te ruilen. We leggen aan de telefoon uit hoe je dat kan doen.

Veelgestelde vragen over retourneren

De garantietermijn op bijvoorbeeld een Draadloze Verbindingsset, wifiversterker of mobiel toestel is 2 jaar. De apparatuur moet wel op de juiste wijze gebruikt zijn.

Wat houdt dit in?

Er is geen sprake van juist gebruik als je aankoop;

  • Verwaarloosd is; onvoorzichtig en/of ondeskundig is gebruikt, behandeld of onderhouden.
  • Niet volgens de voorschriften is aangesloten, ge├»nstalleerd, gebruikt en/of gecombineerd met andere producten.
  • Er gerepareerd is met andere onderdelen dan welke door de fabrikant voorgeschreven en/of er werkzaamheden zijn uitgevoerd door een niet door de fabrikant gecertificeerde leverancier.

We vragen je als je contact met ons opneemt om een aankoopbewijs waarmee je kunt aantonen wanneer je het specifieke product hebt gekocht.

De termijn van 14 dagen begint te lopen bij:

  • Een overeenkomst voor een dienst: de overeenkomst is per mail verstuurd. Hierin staat de datum van de aansluiting of de datum van de monteursafspraak. Op die datum start de bedenktijd van 14 dagen.
  • Een consumentenkoop: de dag waarop je het (laatste) product hebt gekregen. Een overeenkomst die zowel om een consumentenkoop als om het uitvoeren van diensten gaat (bijvoorbeeld een mobiel abonnement met toestel): de dag waarop je het (laatst) gekochte product hebt ontvangen.
  • De bedenktijd van 14 dagen geldt niet altijd. Dit verschilt per dienst. We laten je tijdens het bestelproces weten of deze bedenktijd geldt.

Heb je online besteld? dan storten we je geld enkele werkdagen nadat wij het product hebben ontvangen terug. Je kunt je retourzending volgen via een Track & Trace code. Deze kun je opvragen bij PostNL.

Heb je via onze monteur of telefonisch besteld? Ga dan naar de KPN winkel. Daar storten we je geld via retourpin terug. Het staat de volgende werkdag op je rekening. Vergeet dus niet je pinpas mee te nemen!

Krijg je een vervangende tv-ontvanger omdat die van jou kapot is of een permanente storing aangeeft? Je ontvangt een pakket waar alleen een nieuwe tv-onvanger en een stroomkabel in zit. Bewaar dus je afstandsbediening en HDMI-kabel.