De Installatiemonteur komt bij je langs

Extra veiligheidsmaatregelen
Onze monteurs nemen extra veiligheidsmaatregelen. We bellen je voor je afspraak om te vragen of er iemand aanwezig is met verkoudheid of griep verschijnselen. Ook dragen de monteurs een mondkapje. Draag jij tijdens het bezoek van de monteur alsjeblieft óók een mondkapje?
Meer informatie? Kijk hier voor veelgestelde vragen.
Wil je graag zelf je internet & tv aansluiten? Dan kan je gelijk tv-kijken! Als het niet lukt kan je altijd een monteur bestellen die het voor je doet.

Kies jouw situatie

Nieuwe klant: zelf installeren

Heb je een nieuw Internet of Internet en TV abonnement besteld en wil je zelf de installatie doen? Met de KPN Thuis app sluit je in een paar eenvoudige stappen je apparatuur aan. Je kunt als het niet lukt altijd nog een installatiemonteur bestellen.

Nieuwe internetverbinding met monteur

Heb je de monteur gemist of moet er nog iets gebeuren? Dan ontvang je een e-mail. Klik op de link in de e-mail om een nieuwe afspraak te maken. Heb je geen e-mail ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op. We helpen je graag verder.

Verhuizende klant

KPN ontzorgt je met de verhuizing. Wil je dat een monteur je pakket installeert in je nieuwe huis? Maak dan online een afpraak of verzet deze op de verhuisstatuspagina.

Wat installeert de KPN installatiemonteur?

Ben je een nieuwe klant of ga je verhuizen? Dan kun je gebruik maken van de KPN monteur. De monteur zorgt er voor dat je verbindingen werken en sluit maximaal 1 computer, laptop of tablet, 1 televisie en 1 vaste telefoon voor je aan. Uiteraard legt hij uit hoe je de nieuwe KPN producten kunt gebruiken. Daarnaast voert de monteur een wifi optimalisatie uit door het hele huis om te kijken hoe het bereik is. Zo weet je zeker dat je overal in huis optimaal kan genieten van wifi.

Extra apparatuur aansluiten

Indien nodig worden er in overleg gratis extra internetkabels getrokken en /of vervangen (niet weggewerkt) tot maximaal 15 meter t.b.v. het optimaal aansluiten van de KPN Box (modem) en/of de SuperWifi punten. Een geplaatst SuperWifi punt is jouw eigendom.

Let op: Voor meer of langere kabels, extra apparatuur of een hogere afwerking betaal je extra.

Hoe gaat de monteur te werk?

De monteur controleert telefonisch of er geen zieke mensen zijn bij jou thuis. Dit doen we volgens de richtlijnen van het RIVM. Ook neemt de monteur het veiligheidsprotocol met je door. De monteur onderzoekt altijd eerst of het probleem op afstand op te lossen is. Als de verbinding dan lijkt te werken, belt de monteur je om dit te controleren. Is een bezoek bij jou thuis wel nodig? Dan probeert de monteur zo min mogelijk bij je in de buurt te zijn. Ook in dit geval bespreekt de monteur vooraf een paar voorzorgsmaatregelen met je.

Tarievenoverzicht & installatie

Tarieven bij meerwerk Prijs
Arbeidsloon per kwartier € 15,-
Klein materiaal bij meerwerk Prijs
Data/telefonie kabel (per 5 meter) € 4,-
Aansluitdoos voor telefonie en internet € 12,-
TV-kijken en internetten Prijs
Interactieve TV afstandsbediening € 15,-
Interactieve TV afstandsbedieningcomfort plus € 20,-
HDMI kabel (1,8 meter) € 5,-
KPN Draadloze Verbindingsset voor 1 tv / pc € 80,-
KPN Draadloze Verbindingsset voor 2 tv's / pc € 115,-
SuperWifi punten (per 2 stuks) € 149,-
Experia Wifi (per stuk) € 49,-
Ethernet Switch € 29,-
Tafelcontactdoos € 5,-
Wandcontactdoos 230v € 25,-

De Installatiemonteur installeert de KPN Box (modem) en sluit hierbij de volgende apparaten voor jou aan:

  • 1 computer, laptop of tablet.

  • 1 televisie als je een tv-ontvanger hebt gekozen.

  • 1 vaste telefoon als je een vaste telefoonaansluiting via KPN hebt gekozen.

Ook zorgt de monteur voor goede wifi in het hele huis.