Melding over het coronavirus | 18 maart 2020 | 13.00 uur
We volgen het landelijke advies op van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Jouw veiligheid en die van onze monteurs staan voorop. Als jouw monteursafspraak wel doorgaat, dan belt onze monteur je altijd om de situatie te bespreken. Heeft iemand bij je thuis, of de monteur last van verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan gaat de afspraak niet door.
Het zou jammer zijn als je moet wachten totdat je jouw producten kan gebruiken. Daarom helpen we jou graag om zelf te installeren.

Wanneer kan je installeren?

Als je van ons een sms hebt gekregen. In die sms staat: 'Aansluiten is nu mogelijk.'

Is het moeilijk?

Nee, eigenlijk niet. We hebben een video waarin we je stap-voor-stap uitleggen hoe je je internet en tv aansluit. Het kan zijn dat je een iets ander type modem hebt gekregen, maar de volgorde van het aansluiten en de kleuren van de kabels zijn hetzelfde. Of gebruik de KPN Thuis app. Die helpt je ook met het aansluiten van de SuperWifi punten.

Wat installeert de KPN installatiemonteur?

Door het coronavirus voeren onze monteurs minder werkzaamheden uit. De monteur sluit de Experia Box (modem) aan en zorgt dat je wifi hebt.

Hoe gaat de monteur te werk?

De monteur controleert telefonisch of er geen zieke mensen zijn bij jou thuis. Dit doen we volgens de richtlijnen van het RIVM. Ook neemt de monteur het veiligheidsprotocol met je door. De monteur onderzoekt altijd eerst of het probleem op afstand op te lossen is. Als de verbinding dan lijkt te werken, belt de monteur je om dit te controleren. Is een bezoek bij jou thuis wel nodig? Dan probeert de monteur zo min mogelijk bij je in de buurt te zijn. Ook in dit geval bespreekt de monteur vooraf een paar voorzorgsmaatregelen met je.