Hoe kan ik mijn factuur betalen? Je betaalt je factuur meestal via automatische incasso. Is de automatische incasso mislukt, dan kan je zelf de openstaande factuur betalen via onderstaande betaalmogelijkheden.

MijnKPN app

Na een mislukte automatische incasso kun je ook via de MijnKPN app betalen.

Log in op de MijnKPN app en klik op de melding die verschijnt om je factuur via iDEAL te betalen.

Let op: deze melding zie je alleen als je een gemiste automatische incasso hebt.

Alles over de MijnKPN app

SMS of e-mail

Als de automatische incasso niet lukt dan ontvang je een SMS of e-mail waarmee je zelf het factuurbedrag kunt betalen.

In de SMS en de e-mail hebben we een iDEAL link toegevoegd waarmee je kunt betalen.

Wees alert op valse e-mails van oplichters. Controleer altijd het e-mailadres van de afzender en de datum van het ontvangen bericht.

Internetbankieren

Het is ook mogelijk om een betaling te doen via internetbankieren. Vermeld daarbij altijd je debiteuren- of klantnummer en kies het juiste KPN-rekeningnummer:

  • TV, Internet en bellen: rekeningnummer NL41INGB0000467598 ten name van KPN B.V.
  • Thuisbellen: rekeningnummer NL59INGB0001148020 ten name van KPN B.V.
  • Mobiel: rekeningnummer NL83INGB0000325513 ten name van KPN B.V.

Weet je je klantnummer voor TV, Internet e/o Bellen niet meer? Deze kan je hier opvragen.

Veelgestelde vragen over betaalmogelijkheden

Je kunt je betaaldatum eenmalig uitstellen tot maximaal een maand na de factuurdatum.

Als je de factuur na de termijn van de eerste herinnering nog niet hebt betaald, dan worden er administratieve herinneringskosten van €20 in rekening gebracht.

Als je na een blokkade betaalt, moet je ook heraansluitingskosten betalen. Dit is voor Mobiel €33,88 en voor TV, Internet en Bellen €25.

Als je nog steeds niet betaalt, zal KPN je uiteindelijk een eindfactuur sturen. Hierbij wordt voor de resterende termijnen van je abonnement voor mobiele telefonie een matiging van ten hoogste 50% toegepast, tenzij op grond van feiten en omstandigheden een hogere schadevergoeding gerechtvaardigd is.
In MijnKPN kan je van de laatste 6 facturen eenvoudig bekijken of de betaling is verwerkt of dat er nog een openstaand bedrag is.
Log in op 'MijnKPN' of open de 'MijnKPN' app en klik op Producten. Kies je product en klik op 'bekijk alle facturen'. In het overzicht zie je de status van de facturen. Naast elke factuur staat of deze betaald is of niet.

Na verwerking van de betaling kan het 24 uur duren voordat de status van de factuur in 'MijnKPN' op betaald komt te staan. Bij betaling via iDEAL is je betaling meteen verwerkt nadat je opnieuw bent ingelogd in MijnKPN.