E-mail, sms of herinnering gekregen?

Als de tweede incasso poging is mislukt, krijg je e-mail of sms. Daar staat een link waarmee je direct kunt betalen of een code in waarmee je via iDEAL kunt betalen.

Ik wil nu betalen

Bekijk onderaan de pagina de tips om te zorgen dat je automatische incasso niet mislukt.

Meer over factuur betalen

Belangrijk om te weten

Andere manieren om te betalen

De snelste manier om te betalen is iDEAL. Kan je hier niet mee betalen? Dan zijn er ook andere manieren om openstaande facturen te betalen.

Betaling uitstellen

Je kunt eenmalig je betaling uitstellen tot maximaal één maand na de factuurdatum.

Voortaan andere betaaldatum

Wil je voortaan op een ander moment betalen? Dat kan! Geef aan op welke dag in de maand je wilt betalen & wij passen de datum aan.

Waar kan ik zien of ik een openstaande factuur heb?

Je kunt je facturen bekijken in MijnKPN of de MijnKPN app.

MijnKPN: Log hiervoor in en ga naar 'Producten'.
Kies je product en klik op 'bekijk alle facturen'.

MijnKPN app: Log in en kies je Product.
Klik op 'Bekijk laatste facturen'.

Per factuur zie je of de factuur betaald is. Als een factuur (nog) niet betaald is, dan staat er achter de factuur 'onbetaald'.

Hoe werkt een incasso?

Het kan gebeuren dat een factuur een keer aan je aandacht ontsnapt. Dit leidt tot een betalingsachterstand. Als je te laat betaalt of niet betaalt loop je het risico afgesloten te worden. Hieronder leggen wij uit hoe je dit kunt voorkomen.

Automatische incasso

Bij een automatische incasso wordt het factuurbedrag automatisch afgeschreven van het door jou opgegeven bankrekeningnummer.
Als de tweede incasso poging is mislukt, krijg je een e-mail of sms van ons met hoe je via iDEAL kunt betalen.

Heb je al betaald, maar krijg je toch een herinnering?
Dat kan, het verwerken van een betaling kost wat tijd. Controleer in MijnKPN of via de MijnKPN app of we de betaling ontvangen hebben.
Zie je na 2 werkdagen geen verwerking in MijnKPN? Vraag het dan na via onze klantenservice. Kies voor de telefonische optie.

Als je factuur dubbel is afgeschreven, wordt het bedrag dat je te veel betaald hebt automatisch teruggestort.


Herinnering

Je ontvangt een betaalherinnering via e-mail. Je wordt gevraagd om de achterstallige factuur zo snel mogelijk te betalen via iDEAL. Gebruik hiervoor de link uit de herinneringsmail of sms van KPN om extra kosten te voorkomen.


Tweede herinnering

Je ontvangt een tweede betaalherinnering via e-mail waar €20,- herinneringskosten aan verbonden zijn. Je wordt gevraagd om zo snel mogelijk te betalen via iDEAL. Als je nu niet betaalt, is de volgende stap dat je diensten worden geblokkeerd.


Blokkade

Als je niet op de twee betaalherinneringen bent ingegaan, word je geblokkeerd. Dat betekent dat je je Internet, TV en/of Bellen of mobiel niet kunt gebruiken. Als je geblokkeerd bent, kan je door te betalen via iDEAL, twee uur na ontvangst van je betaling, weer aangesloten worden.


Heraansluiting

Als je betaalt nadat je diensten geblokkeerd zijn, word je twee uur nadat je betaling ontvangen is weer aangesloten. Hierbij worden heraansluitkosten in rekening gebracht. Dit is voor mobiel €33,88 en voor TV, Internet & Vast bellen €25.


Contract beëindiging

Mocht je na het blokkeren van je KPN diensten nog niet betaald hebben, dan beëindigen we je contract en dragen we de vordering over aan het incassobureau.

Veelgestelde vragen over Automatische incasso

Maakte je voorheen gebruik van 'zelf overmaken', maar wil je het liever automatisch afschrijven? Wijzig dan je betaalmethode in MijnKPN. Ga naar MijnKPN en verander je betaalmethode naar 'betaal via automatische incasso.'

Een Hussel, Compleet, Alles-in-1 of Digitenne abonnement kan alleen met een automatische incasso betaald worden.

Als je een mobiel abonnement of een PSTN/ISDN aansluiting hebt, dan kan je vanaf je vierde factuur gebruik maken van 'zelf overmaken' (voorheer acceptgiro). Als dit je voorkeur heeft, bel onze klantenservice om 'zelf overmaken' te activeren.

Voor Mobiel:

Bekijk nummer:

Voor PSTN/ISDN:

Bekijk nummer:

Of regel het in een van onze winkels

Let op: Je ontvangt dan ook automatisch de factuur en specificatie per post (dit kost €1,95 voor Mobiel en €2,50 voor PSTN/ISDN per maand).

  • zorg dat je voldoende saldo op je bankrekening hebt.
  • zorg dat je bankrekeningnummer klopt. Als deze niet klopt, mislukt je automatische incasso. Controleer of wijzig je bankrekeningnummer in MijnKPN.
  • neem contact op met je bank om de incasso machtiging weer aan te zetten.

Heb je de automatische incasso zelf geannuleerd? Omdat je het bijvoorbeeld niet eens was met de factuur, dan helpen we je graag via onze klantenservice.