Automatische incasso mislukt

Wat als je automatische incasso is mislukt?

Je KPN factuur betaal je meestal met een automatische incasso. Als de eerste incasso poging is mislukt, krijg je een bericht per e-mail. Hierin staat dat KPN na 5 dagen een nieuwe incasso poging doet.

Zorg dat wij de juiste gegevens hebben
Als je persoons- of betaalgegevens niet kloppen, mislukt je
automatische incasso. Zorg daarom altijd dat je gegevens
up-to-date zijn in MijnKPN.

Heb je deze e-mail niet ontvangen? Maak dan een KPN ID aan voor een contact e-mailadres of pas je e-mailadres aan in MijnKPN.

Automatische incasso

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Er zijn 3 mogelijkheden om je openstaande facturen te betalen.

 • In MijnKPN app
 • Via SMS of e-mail
 • Via internetbankieren
Naar betaalmogelijkheden

Zit je wat krap bij kas?

Je kunt eenmalig je betaling uitstellen, tot maximaal een maand na de factuurdatum. Op de afgesproken datum maak je het resterende bedrag aan ons over. Je ontvangt hiervoor een mail, met daarin een IDEAL link.

Automatische incasso

Tips om te voorkomen dat de automatische incasso mislukt:

 • zorg dat je voldoende saldo hebt. Als door onvoldoende saldo de eerste incasso poging mislukt, dan doet KPN in de meeste gevallen na 5 dagen een nieuwe poging
 • zorg dat het bankrekeningnummer klopt. Controleer of wijzig deze in MijnKPN
 • neem contact op met je bank om de incasso machtiging weer aan te zetten

Heb je een stornering gedaan?
Als je de afschrijving gestorneerd hebt, omdat je het niet eens was met de factuur, helpen we je graag via onze chat.


Hoe verloopt het incassotraject

Het kan gebeuren dat een factuur een keer aan je aandacht ontsnapt. Dit leidt tot een betalingsachterstand. Als je te laat betaalt of niet betaalt loop je het risico afgesloten te worden. Hieronder leggen wij uit hoe je dit kunt voorkomen.

Automatische incasso

Bij een automatische incasso wordt het factuurbedrag automatisch afgeschreven van het door jou opgegeven bankrekeningnummer. Als de eerste incasso poging is mislukt, krijg je een e-mail van ons. In deze e-mail staat dat we na 5 dagen een nieuwe incasso poging doen. Aan jou de taak om te zorgen voor voldoende saldo op je rekening, zodat het openstaande factuurbedrag afgeschreven kan worden.

Tussentijds al betaald?
Heb je al betaald, maar krijg je toch een herinnering? Dat kan, het verwerken van een betaling kost wat tijd. Controleer in MijnKPN of via de MijnKPN app of KPN de betaling ontvangen heeft. Zie je daar na 2 werkdagen nog niets? Vraag het dan na via onze chat.

Als je factuur dubbel is afgeschreven, wordt het bedrag dat je te veel betaald hebt automatisch teruggestort.

Herinnering

Je ontvangt een betaalherinnering via e-mail. Er wordt verzocht om de achterstallige factuur zo snel mogelijk te betalen via iDEAL. Gebruik hiervoor de link uit de herinneringsmail van KPN om extra kosten te voorkomen.

Tweede herinnering

Je ontvangt een tweede betaalherinnering via e-mail waar €15,- herinneringskosten aan verbonden zijn. Je wordt verzocht om zo snel mogelijk te betalen via iDEAL. Als je nu niet betaalt, is de volgende stap dat je diensten worden geblokkeerd.

Blokkade

Als je niet op de twee betaalherinneringen bent ingegaan, word je geblokkeerd. Dat betekent dat je je Internet, TV en/of Bellen niet kunt gebruiken. Als je geblokkeerd bent, kan je door te betalen via iDEAL, vier uur na ontvangst van je betaling, weer aangesloten worden.

Heraansluiting

Als je betaalt nadat je diensten geblokkeerd zijn, word je twee uur nadat je betaling ontvangen is weer aangesloten. Hierbij worden heraansluitkosten in rekening gebracht. Dit is voor mobiel €33,88 en voor TV, Internet & Vast bellen €25.

Contract beëindiging

Mocht je na het blokkeren van je KPN diensten nog niet betaald hebben, dan beëindigen we je contract en dragen we de vordering over aan het incassobureau.

Betalen via automatische incasso of acceptgiro

Wil je je factuur weer via automatische incasso betalen of juist via acceptgiro? Vraag dit dan gemakkelijk aan.

Hoe kan ik weer via automatische incasso betalen?

Als je je factuur via acceptgiro betaalt, kan je je betaalmethode wijzigen in MijnKPN.

 • Ga naar MijnKPN om je betaalmethode te wijzigen in 'betalen via automatische incasso'.

Als je de papieren factuur en specificatie per post ook wilt aanpassen, neem dan contact op met onze klantenservice zodat de aanpassing kan worden doorgevoerd.

 • Voor Mobiel bel je 1200
 • Voor PSTN/ISDN bel je 0800-0402

Hoe kan ik betalen via acceptgiro?

Als je een mobiel abonnement of een PSTN/ISDN aansluiting hebt, kan je vanaf de vierde factuur betalen via acceptgiro. Een Alles-in-1 of Digitenne abonnement kan alleen met een automatische incasso betaald worden.

Heb je een mobiel abonnement of een PSTN/ISDN aansluiting en wil je per acceptgiro betalen? Bel met onze klantenservice om betalen via acceptgiro aan te zetten;

 • Voor Mobiel bel je 1200 en voor PSTN/ISDN bel je 0800-0402
 • Je kunt ook terecht in een van onze winkels.

  Let op: Je ontvangt dan ook automatisch de factuur en specificatie per post (dit kost €1,95 voor mobiel en €2,50 voor PSTN/ISDN per maand).

  Chat met ons

  Heb je nog vragen? Via chat kunnen we je het beste helpen.
  We zijn iedere dag 24 uur beschikbaar.

  chat Wacht op een medewerker