Automatische incasso mislukt

Wat als je automatische incasso is mislukt?

Je KPN factuur betaal je meestal met een automatische incasso. Als de eerste incasso poging is mislukt, krijg je een bericht per e-mail wat je moet doen.

Tips om te voorkomen dat de automatische incasso mislukt:

  • zorg dat je voldoende saldo op je bankrekening hebt.
  • zorg dat je bankrekeningnummer klopt. Als deze niet klopt, mislukt je automatische incasso. Controleer of wijzig je bankrekeningnummer in MijnKPN.
  • neem contact op met je bank om de incasso machtiging weer aan te zetten

Heb je de automatische incasso zelf geannuleerd? Omdat je het bijvoorbeeld niet eens was met de factuur, dan helpen we je graag via onze chat.

Openstaande factuur betalen

Er zijn drie manieren
om je openstaande factuur
te betalen.

Betaalmogelijkheden

Op een ander moment betalen

Je kunt eenmalig je betaling
uitstellen tot maximaal één maand na de factuurdatum.

Betaling eenmalig uitstellen

Zorg voor de juiste gegevens

Als je persoons- of betaalgegevens
niet kloppen, mislukt je automatische incasso.
Zorg daarom dat je gegevens kloppen in MijnKPN.

Naar MijnKPN

Hoe verloopt het incassotraject

Het kan gebeuren dat een factuur een keer aan je aandacht ontsnapt. Dit leidt tot een betalingsachterstand. Als je te laat betaalt of niet betaalt loop je het risico afgesloten te worden. Hieronder leggen wij uit hoe je dit kunt voorkomen.

Automatische incasso

Bij een automatische incasso wordt het factuurbedrag automatisch afgeschreven van het door jou opgegeven bankrekeningnummer. Als de eerste incasso poging is mislukt, krijg je een e-mail van ons met wat je moet doen.

Tussentijds al betaald?
Heb je al betaald, maar krijg je toch een herinnering? Dat kan, het verwerken van een betaling kost wat tijd. Controleer in MijnKPN of via de MijnKPN app of KPN de betaling ontvangen heeft. Zie je daar na 2 werkdagen nog niets? Vraag het dan na via onze chat.

Als je factuur dubbel is afgeschreven, wordt het bedrag dat je te veel betaald hebt automatisch teruggestort.

Herinnering

Je ontvangt een betaalherinnering via e-mail. Er wordt verzocht om de achterstallige factuur zo snel mogelijk te betalen via iDEAL. Gebruik hiervoor de link uit de herinneringsmail van KPN om extra kosten te voorkomen.

Tweede herinnering

Je ontvangt een tweede betaalherinnering via e-mail waar €15,- herinneringskosten aan verbonden zijn. Je wordt verzocht om zo snel mogelijk te betalen via iDEAL. Als je nu niet betaalt, is de volgende stap dat je diensten worden geblokkeerd.

Blokkade

Als je niet op de twee betaalherinneringen bent ingegaan, word je geblokkeerd. Dat betekent dat je je Internet, TV en/of Bellen niet kunt gebruiken. Als je geblokkeerd bent, kan je door te betalen via iDEAL, twee uur na ontvangst van je betaling, weer aangesloten worden.

Heraansluiting

Als je betaalt nadat je diensten geblokkeerd zijn, word je twee uur nadat je betaling ontvangen is weer aangesloten. Hierbij worden heraansluitkosten in rekening gebracht. Dit is voor mobiel €33,88 en voor TV, Internet & Vast bellen €25.

Contract beëindiging

Mocht je na het blokkeren van je KPN diensten nog niet betaald hebben, dan beëindigen we je contract en dragen we de vordering over aan het incassobureau.

Vragen die je misschien nog hebtAls je je factuur via acceptgiro betaalt, kan je je betaalmethode wijzigen in MijnKPN. Ga naar MijnKPN om je betaalmethode te wijzigen in 'betalen via automatische incasso'. Als je de papieren factuur en specificatie per post ook wilt aanpassen, neem dan contact op met onze klantenservice zodat de aanpassing kan worden doorgevoerd.Als je een mobiel abonnement of een PSTN/ISDN aansluiting hebt, kan je vanaf de vierde factuur betalen via acceptgiro. Een Alles-in-1 of Digitenne abonnement kan alleen met een automatische incasso betaald worden. Heb je een mobiel abonnement of een PSTN/ISDN aansluiting en wil je per acceptgiro betalen? Bel met onze klantenservice om betalen via acceptgiro aan te zetten.

Of regel het in een van onze winkels

Let op: Je ontvangt dan ook automatisch de factuur en specificatie per post (dit kost €1,95 voor mobiel en €2,50 voor PSTN/ISDN per maand).Je kunt je facturen bekijken in MijnKPN of de MijnKPN app.

Log hiervoor in en ga naar 'facturen'. Per factuur zie je of de factuur betaald is. Als een factuur (nog) niet betaald is, dan staat er achter de factuur 'onbetaald'.