Glasvezel buitenaf
internet voor het buitengebied

Ben je op zoek naar een internetabonnement voor buitenaf? Grote kans dat KPN een abonnement voor je heeft. Soms bieden we glasvezel internet voor buitenaf gelegen gebieden en soms gaat de internetverbinding via het betrouwbare telefoonnetwerk van KPN.

Glasvezel Buitenaf

Misschien heb je bericht gehad over de aanleg van glasvezel internet door Glasvezel Buitenaf in jouw omgeving. KPN werkt niet samen met Glasvezel Buitenaf en is daarom geen Glasvezel Buitenaf aanbieder. Lees verder om te zien wat je opties zijn.

Glasvezel Buitenaf is in 2020 overgenomen door Delta Fiber.

Doe de glasvezel buitenaf-check

Woon je buitenaf of in de stad? Je adres bepaalt of glasvezel op jouw adres beschikbaar is. Vul hieronder jouw adresgegevens in en krijg direct antwoord op je vraag. De glasvezelcheck werkt met je postcode en huisnummer.

Check je postcode
En bekijk direct wat wij op jouw adres leveren

Glasvezel Buitenaf of KPN? Dit zijn je opties

Ik heb nog geen internet van KPN

KPN werkt niet samen met Glasvezel Buitenaf. Toch kun je klant bij ons worden. We leveren ons internet dan via ons betrouwbare, normale netwerk waarop bijna elk huishouden in Nederland is aangesloten. Doe de postcodecheck en ontdek het aanbod op jouw adres.

Ik heb al internet van KPN, wat nu?

Je hoeft niets te doen. Je bent niet verplicht om in zee te gaan met Glasvezel Buitenaf. Meestal kost dit jou namelijk geld. Wil je jouw KPN abonnement bekijken of wijzigen? Dan kan dat in MijnKPN.

Is er een KPN glasvezel buitenaf planning?

Het is niet mogelijk om aan te geven welke buitenaf gelegen huishoudens worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN, omdat wij niet op de hoogte zijn van de Glasvezel Buitenaf planning. Doe de glasvezelcheck om te zien of jouw adres aan de beurt is. Of houd je lokale krant of nieuwswebsite in de gaten.

Glasvezel buitenaf kosten en nieuwbouw informatieWat zijn de glasvezel buitenaf kosten?

De kosten van glasvezel buitenaf aanleggen naar jouw adres zijn afhankelijk van de partij die de werkzaamheden uitvoert. Is jouw huis onderdeel van de glasvezeluitrol van KPNNetwerkNL? Dan is het gratis. De kosten van Glasvezel Buitenaf zijn meestal voor je eigen rekening. De hoogte van de Glasvezel Buitenaf kosten zijn afhankelijk van jouw adres.

Glasvezel in een nieuwbouwwoning

Heb je nog geen postcode omdat je binnenkort verhuist naar een nieuwbouwhuis? Check hier of je in je nieuwe woning glasvezel krijgt en of je hier zelf nog iets voor moet doen.

Daarom zit je goed bij KPNAlles in één pakket met KPN Hussel

Omdat we niet iedereen in één bundel kunnen vangen, is er KPN Hussel. Hiermee stel je zelf jouw ideale combinatie van Internet, Mobiel, TV of Entertainment samen en pas je dit op elk moment weer makkelijk aan. Kies je voor Internet én Mobiel? Dan krijg je nu € 5,00 korting op een entertainmentoptie.

Al klant en over op glasvezel?

Dat kan gratis en zonder gedoe. Je kunt op de onderstaande pagina gemakkelijk overstappen van koper naar glasvezel. Bekijk de mogelijkheden direct.

Veelgestelde vragen over Glasvezel Internet

Glasvezel Buitenaf is een lokale aanbieder die glasvezel aanlegt in de buitengebieden. Glasvezel Buitenaf werkt niet met KPN samen bij de aanleg van het glasvezelnetwerk. Wel kun je gebruik maken van het normale KPN-netwerk voor internet, televisie en vast bellen.

De kosten voor de aanleg van het glasvezelnetwerk van Glasvezel Buitenaf zijn meestal voor jouw rekening. Je bent dus niet verplicht om met Glasvezel Buitenaf in zee te gaan.

Als KPNNetwerkNL glasvezel aanlegt, als onderdeel van een groot project, dan is de aanleg voor jou kosteloos.

Nee, KPN werkt niet samen met Glasvezel Buitenaf. Wil je wel graag een KPN-abonnement voor internet en televisie? Dan maak je gebruik van het betrouwbare normale KPN-netwerk.

Voor gebieden die nog even moeten wachten op glasvezel, hebben wij de Sneller Internet Buitengebied. Dit is internet via een 4G-modem. Hiermee maak je gebruik van het snelle 4G-netwerk en hoef je niet te wachten op glasvezel.

KPN streeft ernaar om iedere week duizenden nieuwe adressen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Controleer met de postcodecheck bovenaan deze pagina op welke termijn je glasvezel op jouw adres kunt verwachten. Omdat KPN niet samenwerkt met deze aanbieder, hebben wij geen inzicht in de Glasvezel Buitenaf planning.

Wij hebben geen inzicht in de Glasvezel Buitenaf planning, we weten daardoor niet wanneer gebieden aangesloten worden op het glasbezel. Dit zijn de gebieden en projecten van Glasvezel Buitenaf:

 • Glasvezel Buitenaf Noordoost Veluwe
 • Glasvezel Buitenaf Bronckhorst
 • Glasvezel Buitenaf Steenwijkerland
 • Glasvezel Buitenaf Drimmelen
 • Glasvezel Buitenaf Epe
 • Glasvezel Buitenaf Voorne Putten
 • Glasvezel Buitenaf Altena
 • Glasvezel Buitenaf Kop van Overijssel
 • Glasvezel Buitenaf Limburg
 • Glasvezel Buitenaf Westland
 • Glasvezel Buitenaf Weststellingwerf
 • Glasvezel Buitenaf Zevenaar
 • Glasvezel Buitenaf Goeree Overflakkee
 • Glasvezel Buitenaf Halderberge
 • Glasvezel Buitenaf Veluwe Oost
 • Glasvezel Buitenaf Heerde
 • Glasvezel Buitenaf Leudal
 • Glasvezel Buitenaf Nieuwleusen

Laatste update: maart 2020.

Wil je de abonnementen en de prijzen van KPN vergelijken met andere aanbieders? Dan kun je terecht op onze Glasvezel Vergelijken pagina.

Glasvezel Buitenaf vergelijken met andere lokale aanbieders? Dat kan op de desbetreffende pagina's van KT Waalre, FiberNH, FiberFlevo of Digitale Stad.

Andere vraag over Glasvezel Internet?

Heb je een andere vraag over glasvezel? Wil je weten wat het precies is, hoe het werkt en hoeveel sneller glasvezel is dan een koperen verbinding? Bekijk dan onze glasvezelpagina.

Lees meer over Glasvezel Internet

Op zoek naar iets anders?

Glasvezel vergelijken

Benieuwd naar de (prijs)voordelen van Glasvezel Internet van KPN en andere internetaanbieders?

Glasvezelcheck

Benieuwd of je glasvezel hebt? Doe dan de glasvezelcheck en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.

KPN Hussel

Met Hussel stel je zelf jouw ideale combinatie van Internet, Mobiel, TV of Entertainment samen.