Zakelijk Alarm via IP-netwerk

Is uw bedrijfsalarmsysteem via een telefoonlijn aangesloten op een Particuliere Alarm Centrale? Grote kans dat dit binnenkort via een IP-netwerk verloopt. Wat betekent dat voor u en wat hebt u eraan?

Uw alarmsysteem via internet

De mogelijkheden van internet veranderen alles – ook uw beveiliging. De afgelopen jaren werd het alarmsignaal via een traditionele of analoge telefoonlijn naar uw Particuliere Alarm Centrale (PAC) doorgegeven. Hiervoor was een aparte telefoonlijn nodig. Tegenwoordig verloopt de alarmering volledig via internet.

Wat betekent Alarm over IP?

Alarm over IP betekent dat de signalering van uw alarmsysteem via uw modem verloopt in plaats van  via uw analoge telefoonlijn. Ingewikkeld? Niet voor de alarmcentrales die aangesloten zijn op de KPN alarmgateway (het netwerkpunt dat toegang geeft tot het veilige, besloten KPN netwerk). Gelukkig zijn de meest gebruikte particuliere alarmcentrales (PAC’s) hier al op aangesloten. Kijk hier voor een overzicht. Zit uw PAC er niet tussen, dan kunt u eenvoudig een IP-converter aansluiten op uw alarm. Deze zet de (analoge) meldingen automatisch om naar IP. U hebt dan geen aparte telefoonlijn meer nodig.


Uw voordelen

  • Overal - Alarm via internet kunt u waar u ook bent, op afstand bedienen. Via uw smartphone of tablet houdt u eenvoudig een oogje in ’t zeil.
  • Betaalbaar - U hebt geen aparte telefoonlijn meer nodig voor uw alarm – dit scheelt in de kosten.
  • Veilig - Uw alarmmeldingen worden verstuurd via het veilige, besloten netwerk van KPN in plaats van via open verbindingen.
  • Zorgeloos - U kunt uw internet gewoon blijven gebruiken voor internetten, bellen, pinnen en andere toepassingen.

En verder

Mobiel bankieren

Wat brengt mobiel bankieren ú als ondernemer? En hoe kunt u zelf uw bankzaken veilig via een app regelen?

Online marketing

Bent u al actief bezig met online marketing? Pak nu uw (online) kansen.

Het zekere voor het onzekere

Een kapot scherm? Telefoon gestolen? Met een toestelverzekering kunt u zorgeloos ondernemen.

Altijd antwoord op uw vragen

Snel antwoord op al uw vragen? de online mogelijkheden voor u op een rij.

Gerelateerde artikelen