Stop je portemonnee en sleutelbos in je telefoon

82% van alle Nederlanders heeft een smartphone. In potentie is dat een Zwitsers zakmes. Met zijn sterke geheugen en grote rekenkracht kan hij 1001 dingen. Maar voorlopig gebruiken we onze smartphone alleen nog als aardappelschilmesje. Bellen, appen, onze Facebook-status aanpassen en dat is het wel. Met onze slimme NFC SIM-kaart willen we daar verandering in brengen. Te beginnen met de inhoud van onze portemonnee.

KPN heeft als missie: ICT gebruiken om het leven van mensen gemakkelijker te maken. Waar kun je dan beter beginnen dan bij de smartphone? Die is inmiddels al een onlosmakelijk deel van ons leven. Maar we staan pas aan het begin van het benutten van al zijn mogelijkheden. Veel ontwikkelaars werken aan nieuwe innovatieve apps. Daar is nieuwe technologie voor nodig. En vooral: een veilige omgeving. Een plek om vertrouwelijke gegevens op te slaan.

Digitale kluisjes

Onze nieuwe NFC SIM-kaarten maken het ontwikkelaars mogelijk digitale kluisjes te plaatsen. De NFC-chip zit standaard op alle nieuwe SIM-kaarten van KPN, Simyo en Telfort. De NFC-chip voldoet aan de hoogste internationale securitystandaarden. App-ontwikkelaars kunnen er gevoelige informatie in opslaan. Zoals bijvoorbeeld een pincode of rekeningnummer. Zo maak je van je smartphone een mobile wallet. De Rabobank maakt voor de Rabo Wallet als eerste gebruik van de NFC-chip. In enkele dagen hebben al vele honderden mensen de app gedownload. Daarnaast hebben mensen een slimme NFC SIM-kaart bij ons besteld. Let op: op smartphones van sommige merken werkt de app niet. Deze merken voeren hun eigen mobile wallet.

Pas het begin

Betalen met je smartphone is pas het begin. Op den duur vervangt hij de hele inhoud van je portemonnee. Zoals de toegangspas voor kantoor. Veel mensen hebben dat pasje ook nodig om op hun laptop in te loggen. Vervelend als je hem weer eens thuis laat liggen, zoals een kwart van alle Nederlanders regelmatig doet… Hoe fijn is het als je telefoon je automatisch iedere ochtend op kantoor aanmeldt, je inlogt en in het voorbijgaan ook nog even de koffiemachine een dubbele espresso laat maken? En wat te denken van concertkaartjes? Er is nu veel te doen over het opkopen en doorverkopen ervan. Door nieuwe concertkaarten direct aan de slimme NFC SIM-kaart te koppelen, neem je opkopers al veel wind uit de zeilen. Denk ook aan het openbaar vervoer. Smart OV voorkomt het eeuwig zoeken naar je OV-chipkaart. Dit zorgt dat je altijd gemakkelijk in- en uitcheckt en van trein, bus of metro wisselt, én je tegelijkertijd op de hoogte bent van alle veranderingen op je reis.

Betaalbare oplossing

De mogelijkheden zijn oneindig. In de zorg kunnen medewerkers meer tijd besteden aan cliënten als ze hun smartphone als sleutel gebruiken in plaats van te zoeken naar het juiste fysieke exemplaar. Ook ondernemers profiteren van de betaalbare oplossingen die de NFC-chip binnen handbereik brengt. Door toegangspassen te digitaliseren besparen werkgevers op fysieke distributiekosten. Personeel heeft altijd toegang tot de werkplek en kan zo productiever zijn. Een mooi voorbeeld van hoe wij met ICT het leven van mensen gemakkelijker maken!

Gerelateerde artikelen