Innovatieve servicemodellen dankzij open innovatie

Met de toenemende populariteit van e-bikes en de stijgende waarde van fietsen, neemt helaas ook het aantal fietsdiefstallen toe. Bij ANWB zien we dat direct terug in de hoeveelheid schadeclaims die we binnenkrijgen. Dat is erg vervelend voor onze klanten, die hun fiets altijd en overal met een gerust gevoel op slot willen kunnen zetten.

Benieuwd of Internet of Things (IoT) ook interessant is voor úw organisatie?

Bekijk het webinar


Als marktleider op het gebied van fietsverzekeringen zijn we altijd op zoek naar innovatieve servicemodellen waarmee we onze klanten optimaal kunnen bedienen. We wilden dan ook een concept introduceren waarmee klanten gegarandeerd kunnen blijven fietsen.

Co-creatie met KPN

Met die vraag zijn we met KPN om de tafel gaan zitten. De samenwerking is tot stand gekomen doordat er een duidelijke match was tussen de stijgende waarde van fietsen, de stijgende diefstal van duurdere fietsen en de nieuwe mogelijkheden die geboden worden door de connectiviteit via het LoRa-netwerk van KPN.

KPN ANWB innovatief servicemodel

'De ‘Blijven Fietsen Verzekering’ is een mooi resultaat van deze unieke samenwerking met KPN, waarbij we van het eerste idee tot aan het eindproduct nauw hebben samengewerkt’

De ‘Blijven Fietsen Verzekering’

Een fiets kan worden uitgerust met een track & trace-zender en een preventiesticker. ANWB werkt hiervoor samen met 1000 fietsendealers die de zender plaatsen. Fietseigenaren verzekeren zich bij de fietsendealer en bij vermissing activeren ze de opsporing via een app. Een gestolen fiets wordt binnen 48 uur terugbezorgd bij de eigenaar. Lukt het niet om de fiets binnen twee dagen boven water te krijgen, dan krijgt de klant een nieuwe fiets. Zo garanderen we dat iedere klant blijft fietsen.

De gezamenlijke ontwikkeling is snel gegaan

Met een ecosysteem van partners hebben we Internet of Things op een schaalbare manier, stap voor stap, ingezet. We zijn daarbij nooit het grote doel uit het oog verloren: ‘wát willen we nou eigenlijk bereiken?’. Dat doel was duidelijk: onze klanten moeten altijd kunnen blijven fietsen.

‘We zijn erachter gekomen dat de samenwerking misschien nog wel crucialer is dan het product op zich of de technologie erachter’

Het lanceren van een product is altijd het begin

Met de kennis die we hebben opgedaan in dit ontwikkeltraject zullen we onze verzekeringsconcepten blijven doorontwikkelen en nieuwe trajecten opstarten. Want je kunt wel dromen, maar het gaat om het doen. Dát is de essentie.


Whitepaper: 'Succesvol starten met Internet of Things'

Benieuwd of Internet of Things (IoT) ook interessant is voor úw organisatie? Met deze whitepaper bent u in één keer up-to-date.

Download

Gerelateerde artikelen