Het traditionele kantoor is verleden tijd

Soms klagen mensen dat vroeger alles beter was. Daarover valt natuurlijk te twisten. Feit is wel dat veel zaken vroeger anders waren, bijvoorbeeld de manier waarop werknemers hun werkomgeving willen inrichten. Om aantrekkelijk te blijven voor jong talent, moeten werkgevers zich verplaatsen in nieuwe generaties. Dat vergt vaak een hele omslag van denken.

Webinar: De antropologie van de moderne werkplek

3 oktober 2019 | van 10.00 uur tot 11.00 uur

Hoe creëert u hier een optimale samenwerking tussen uw medewerkers? En zorgt u ervoor dat de werkplek voor iedereen geschikt en altijd up-to-date is door gebruik van data?

Aanmelden

Jarenlang richtten organisaties hun ICT op een traditionele manier in. Het was de werkgever die bepaalde welke ICT-toepassingen zijn medewerkers gebruikten. Dit concept is inmiddels behoorlijk achterhaald. Tegenwoordig willen werknemers – en zeker de jongste generaties – geen werkomgeving opgedrongen krijgen. Wel willen zij zo gefaciliteerd worden, dat ze optimaal kunnen presteren. Dat kan met een virtuele werkplek. Dit is een werkomgeving waarop makkelijk applicaties toe te voegen en te vervangen zijn, en die bovendien altijd, overal en eenvoudig te gebruiken zijn.

Veel voordelen

In het ideale scenario is een online werkplek precies op de persoonlijke wensen en behoeften van elke medewerker toegespitst. Of in elk geval op een groep medewerkers. Dus het is helemaal niet nodig om alle functionaliteiten aan iedereen in de organisatie beschikbaar te stellen. Dat heeft een hoop voordelen. Je medewerkers voelen zich namelijk echt begrepen en kunnen beter hun werk doen. Voor je organisatie is het gerichter aanbieden van ICT bovendien kostenefficiënter en je hebt wendbare werkomgevingen. Inspelen op veranderingen is daardoor ook makkelijker.

Het nieuwe kantoor

We werken tegenwoordig mobieler en flexibeler, en dus is het minder noodzakelijk om daadwerkelijk met zijn allen op één en dezelfde plek aanwezig te zijn. Veel grote bedrijven richten hun kantoren daarom al anders in. Bij hun is het kantoor steeds meer een onderdeel in de werkomgeving, niet meer dé locatie van de online werkplek. Dus cohesie tussen een fysieke omgeving, persoonlijke dienstverlening én slimmere software is belangrijker dan ooit. Want zo kunnen medewerkers hun potentie ten volle benutten.

Bekijk het webinarWhitepaper Modern Workplace

Benieuwd naar de vier elementen van de moderne werkplek én welke stappen u kunt ondernemen om de moderne werkplek succesvol in te zetten?

Download

Gerelateerde artikelen