Je netwerk wordt betrouwbaarder

We werken aan een het verbeteren van ons 2G, 3G en 4G netwerk. Nederland heeft wereldwijd een van de beste mobiele netwerken. Maar we lopen ook voorop in het gebruik van internet op onze telefoon en andere apparaten. We kijken naar Netflix en YouTube, bellen met beeld en zijn altijd verbonden met de zaak.

De afgelopen jaren zijn we met elkaar elk jaar 60% meer MB’s gaan gebruiken. Daarom werken we hard om ons netwerk nog beter te maken en voor te bereiden op nieuwe technieken.

Werkzaamheden in jouw buurt

De komende weken zijn we in jouw buurt aan het werk. We vervangen oude antennes voor nieuwe met de meest moderne technieken op 2G, 3G en 4G, waardoor:

  • de datasnelheid omhoog gaat
  • het netwerk betrouwbaarder wordt
  • de mobiele dekking verbetert

Je zal hier weinig last van hebben. Het gaat om maximaal 4 tot 8 uur in de aangegeven periode. Meestal staan er genoeg antennes in de buurt om de verbinding over te nemen. Je kan misschien merken dat je internetsnelheid tijdelijk omlaag gaat.

Veelgestelde vragen

In de periode die in de sms staat, vervangen we de zendmasten in jouw buurt. Het kan voorkomen dat je mobiele internet tijdelijk trager wordt. Of dat tijdens het mobiel bellen de verbinding wegvalt. Op deze dagen tussen 07.00 uur en 18.00 uur is het mogelijk dat je gedurende maximaal 4 tot 8 uur tijdelijk geen bereik of minder goede kwaliteit ervaart met mobiel bellen en internetten. Bekijk de andere vragen voor tips.

Maak gebruik van wifi bij je thuis of een openbaar wifipunt in de wijk.

  • Bel met je vaste telefoonnummer, als je dat nog hebt.
  • Als je buiten geen bereik hebt, loop dan een stukje verder. Zodra je binnen bereik van een andere mobiele zendmast bent, kan je weer bellen.
  • Je kan ook bellen en sms’en via wifi. Maak gebruik van de wifi bij je thuis of een wifipunt in de wijk. De meeste toestellen van Samsung en Apple zijn hiervoor geschikt. Klik hier voor meer informatie.

112 is altijd bereikbaar. Als je 112 wilt bellen tijdens het vervangen van de zendmast, dan wordt het gesprek, indien nodig, automatisch overgeschakeld naar het netwerk van een andere aanbieder.
Het kan zijn dat je mobiel verbonden is met meerdere zendmasten in jouw buurt. En elke zendmast heeft een aparte planning voor de vervanging van apparatuur. Hierdoor krijg je soms meerdere berichten over geplande werkzaamheden. Want voor elke zendmast sturen wij een aparte sms.