Over naar glasvezel

Nog geen KPN, maar wil je graag glasvezel? Doe dan de glasvezelcheck.

Ligt er al glasvezel
op jouw adres?

Als er al glasvezel op jouw adres ligt, dan kun je als kpn klant gratis overstappen van KPN Koper naar KPN Glasvezel. Je behoudt je huidige abonnement, gaat geen nieuw jaarcontract aan en je maandbedrag blijft hetzelfde.

Een medewerker via de chat helpt je verder. Je beantwoordt eerst een aantal vragen. Zo weten we zeker dat de gratis upgrade op jouw adres kan.

Start de chat

Komt er glasvezel
op jouw adres?

Als jouw buurt glasvezel krijgt, dan krijg je een brief van KPN of zie je dat in lokale media.

Het is belangrijk dat je toestemming geeft voor de aanleg. Hoe je dat doet, lees je in de brief die je krijgt van de partij die het glasvezelnetwerk aanlegt. Of regel je direct zelf online via KPN Netwerk of Glaspoort.

De partij die glasvezel namens KPN aanlegt zorgt voor de aanleg en de upgrade van KPN Koper naar KPN Glasvezel. Je hoeft zelf niets aan te vragen of te doen.

Heb je nog geen KPN Internet?

Bekijk dan de mogelijkheden en het huidige aanbod voor Glasvezel Internet. Glasvezel kost hetzelfde als een koperen verbinding, maar biedt veel meer mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen?

 • Stabiel en razendsnel
 • Down- en uploaden tot 1 Gbit/s

Hoe werkt de aanleg van glasvezel?

KPNNetwerk en Glaspoort leggen in grote delen van Nederland glasvezel aan. Wellicht is jouw buurt binnenkort ook aan de beurt. Grofweg gaat de aanleg in 4 stappen:

 1. De aankondiging en toestemming geven
 2. De graafwerkzaamheden worden gestart
 3. Je huis wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk
 4. Je KPN koperen abonnement wordt gratis omgezet naar een kpn Glasvezel abonnement

Dit merk je direct

 • Je internet is snel en blijft snel. Want bij glasvezel ervaar je minimale snelheidsverlies als je hele buurt online is.
 • Je verbinding wordt stabieler. Klanten met glasvezel ervaren de minste storingen, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
 • Je internet groeit mee met wat je nodig hebt. Want met glasvezel kun je je abonnement verhogen tot downloadsnelheden van 1 Gbit/s. Ideaal voor videobellen, thuiswerken, je vakantiefoto’s in de cloud en online gaming. Dit doe je eenvoudig met MijnKPN.
 • Je kunt meer uit je snelheid halen. Via wifi kan glasvezel supersnel internet verspreiden, zodat je zonder te haperen kunt internetten. Nog niet tevreden met Wifi? Verbeter dan je wifi met onze tips.

Veelgestelde vragen over Glasvezel

KPN Netwerk en Glaspoort zijn op verschillende locaties in Nederland bezig met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Zodra de aanleg van glasvezel ook in jouw buurt gaat starten word je hierover geïnformeerd. Daarnaast kun je altijd een glasvezelcheck doen. Je kunt hier zien of glasvezel beschikbaar is op jouw adres of wat er gepland staat.

Ben je al klant? Dan kun je zien of én wanneer er glasvezel komt via deze button:

Goed nieuws! Als je al internet van KPN hebt, zetten wij je huidige internet abonnement gratis over op glasvezel zodra dit beschikbaar komt op jouw adres.

Ligt er al glasvezel op jouw adres en maak je hier nog geen gebruik van? Neem dan contact met ons op via de chat op deze pagina. Dan zetten we je abonnement direct gratis over op glasvezel. Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice of kom langs in de winkel.

 • Zodra er glasvezel aangelegd gaat worden, zullen we dit tijdig aankondigen. Als je gebruik wilt maken van glasvezel, dan hoef je alleen maar toestemming te geven aan KPN Netwerk of Glaspoort voor het plaatsen van de glasvezel aansluiting in de woning. Bij wie je toestemming geeft, hangt af van de partij die in jouw buurt namens KPN glasvezel aanlegt. Deze aansluiting is gratis en heb je straks nodig als je gebruik wilt maken van Glasvezel Internet van KPN.
 • De glasvezelkabels worden met behulp van graafmachines in de grond gelegd. Wanneer glasvezel is aangelegd, wordt je woning hier op aangesloten.
 • Zodra jouw woning netjes is aangesloten, wordt je huidige abonnement omgezet naar een Glasvezel abonnement van KPN. Je maandbedrag blijft gewoon hetzelfde. Wel heb je meer mogelijkheden nu je glasvezel hebt. Verhoog bijvoorbeeld je snelheid gemakkelijk in MijnKPN tot wel 1 Gbit/s.

Ben je benieuwd of er binnenkort glasvezel beschikbaar is op jouw adres?
Dan kun je de glasvezel postcodecheck doen.

Is glasvezel beschikbaar op jouw adres, dan kun je je huidige abonnement kosteloos omzetten naar een glasvezelabonnement van KPN. Het maandbedrag blijft gewoon hetzelfde. Wordt er op dit moment bij jou glasvezel aangelegd, dan is ook de aansluiting van jouw woning op het glasvezelnetwerk gratis en vrijblijvend.

Je internetaansluiting heeft met glasvezel wel meer mogelijkheden. Zo is je internetverbinding via Glasvezel altijd superstabiel, waardoor het straks niet uitmaakt met hoeveel apparaten je tegelijkertijd online bent. Wilt je straks écht alles uit je snelheid halen? Je kunt via MijnKPN ook gemakkelijk je abonnement verhogen tot een internetsnelheid van 1 Gbit/s.

Je krijgt geen nieuw jaarcontract als je overstapt op glasvezel.
Bijna alle alarminstallaties zijn, al dan niet na een aanpassing, prima te combineren met het gebruik van glasvezel. Of dat ook voor jouw alarminstallatie geldt, kun je het beste navragen bij de leverancier van je installatie.

Onderwerpen die met Glasvezel te maken hebben

Glasvezel aanleggen

Alles weten over hoe Glasvezel in jouw buurt wordt aangelegd?

Glasvezel aansluiten

Sluit eenvoudig Glasvezel bij jou thuis aan & geniet van de beste kwaliteit.

Problemen met Glasvezel

Heb je een probleem met je glasvezelkastje? Kijk wat je eraan kunt doen.