Lokale glasvezelaanbieders waar KPN mee samenwerkt

KPN streeft ernaar om zoveel mogelijk huishoudens aan te sluiten op het razendsnelle glasvezelnetwerk. Daarom werken we soms met lokale glasvezelaanbieders. Zij leggen het netwerk en jij kunt een vertrouwd abonnement afsluiten bij KPN. Hier vind je meer informatie over de verschillende aanbieders.

Wil jij glasvezel? Zo werkt het:

Een lokale aanbieder kondigt aan dat zij glasvezel gaan aanleggen in jouw gemeente. Fijn! Voordat je gebruik kunt maken van het razendsnelle netwerk, zijn er een aantal zaken die jij kunt regelen. Zoals het regelen van een vastrechtvergoeding en/of toestemming geven. Hieronder vind je de 3 stappen die je eerst doorloopt.

1: Aanmelden voor glasvezel

Veel van de lokale aanbieders stellen bepaalde voorwaarden voor het gebruik van hun glasvezelnetwerk. Denk hierbij aan een inschrijving, vraagbundeling of het betalen van een eigen bijdrage of vastrechtvergoeding. Dit hangt af van de aanbieder en het project zelf. Lees hier meer over onderaan deze pagina of op de pagina van de desbetreffende aanbieder.

2: Aansluiting van glasvezel

De glasvezelaansluiting wordt bijvoorbeeld tot jouw meterkast aangelegd. Daarom moet je in sommige gevallen eerst toestemming geven, voordat de aanbieder je mag aansluiten. Hierover word je op tijd geïnformeerd door de desbetreffende aanbieder. Zij geven ook aan hoe en waar je toestemming kunt geven.

3: Abonnement afsluiten

Nadat je aan de voorwaarden hebt voldaan, krijgt KPN de melding dat je toegang hebt tot het glasvezelnetwerk. Dit betekent dat je een abonnement bij KPN kunt afsluiten. Nog niet aangesloten? Je kunt dan glasvezel alvast vooruitbestellen. Check of je gebruik kunt maken van de huidige actie.

Samenwerkingen met lokale glasvezelaanbieders

Benieuwd welke aanbieders glasvezel aanleggen in jouw plaats? Hieronder zie je een greep van de partijen waarmee we samenwerken. Samen zorgen we ervoor dat jouw woning op glasvezel wordt aangesloten. Bekijk de glasvezelaanbieders.GlasDraad

Glasdraad legt glasvezel aan in het buitengebied van onder andere Amsterdam, Emmen, Flevoland en Westerkwartier. Lees meer over GlasDraad.

FiberFlevo

FiberFlevo heeft glasvezel uitgerold in het buitengebied van de Noordoostpolder. Lees meer over deze glasvezelaanbieder, FiberFlevo.

FiberNH

FiberNH legt glasvezel aan in Noord Holland. Lees meer over FiberNH.Getnet

Getnet legt glasvezel aan in de buitengebieden van Amstelveen. Lees meer over Getnet.

Digitale Stad

Digitale Stad legt glasvezel aan in het buitengebied, waaronder in Amersfoort, Buren en Leusden. Lees meer over Digitale Stad.

CAI Harderwijk

CAI Harderwijk legt glasvezel aan in Harderwijk. Lees meer over CAI Harderwijk.

Rekam

Rekam is een kabel- en glasvezelnetbeheerder in Midden-Holland. Lees meer over Rekam.

Fryslân Ring

Fryslân Ring heeft in bepaalde delen van Friesland glasvezel aangelegd. Lees meer over Fryslân Ring.

KT Waalre

KT Waalre legt glasvezel aan in de gemeente Waalre. Lees meer over KT Waalre.

KPN NetwerkNL

KPN NetwerkNL legt glasvezel aan in verschillende plaatsen in Nederland. Lees meer over KPN NetwerkNL.

Glasvezel in het Buitengebied

Glasvezel in het Buitengebied heeft op verschillende plaatsen in Nederland glasvezel aangelegd. Lees meer over Glasvezel in het Buitengebied.

Overige lokale glasvezelaanbieders

Met onderstaande glasvezelaanbieders werkt KPN niet samen. In deze gebieden biedt KPN soms glasvezel internet en soms gaat de internetverbinding via het betrouwbare kopernetwerk van KPN.

Wat verwachten lokale glasvezelaanbieders van jou?

Legt een lokale aanbieder glasvezel aan in jouw gemeente? Dan zul je enkele stappen moeten nemen, om toegang te krijgen. Legt KPN NetwerkNL glasvezel aan in jouw straat? Dan hoef je alleen goedkeuring te geven.Goedkeuring geven

Een lokale glasvezelaanbieder mag niet ongevraagd glasvezel aanleggen in jouw huis. Dit komt omdat er voor de aanleg van glasvezel geboord moet worden in de gevel. Als je glasvezel wilt, is het belangrijk dat je hiervoor toestemming geeft. Hoe sneller je dit doet, hoe sneller je toegang hebt tot glasvezel. Hoe je toestemming geeft, hangt af van de aanbieder. Je krijgt hier zo snel mogelijk meer informatie over.

Wil je geen glasvezel? Geen probleem. Je bent niet verplicht om glasvezel te nemen. Zonder glasvezelaansluiting heb je alsnog toegang tot het vertrouwde Standaard Internet van KPN.

Eigen bijdrage of vastrechtvergoeding betalen

De aanleg van glasvezel is een kostbare klus. Daarom zijn er veel lokale aanbieders die een vergoeding vragen als je aangesloten wordt of gebruik wilt maken van hun glasvezelnetwerk. Vaak kun je kiezen tussen een eenmalig bijdrage of een maandelijks bedrag. Wat je precies betaalt, hangt af van de lokale aanbieder.

In de meeste gevallen dien je eerst de betaling rond te maken, voor je een abonnement bij KPN kunt afsluiten. Jouw adresgegevens komen namelijk pas door in onze shop, als je de betaling hebt geregeld. En dan nog kan het soms enkele weken duren. Wil je zo snel mogelijk glasvezel? Regel de betaling dan snel.

Daarom zit je goed bij KPN

Over op glasvezel van KPN
zo geregeld

Ben je al klant van KPN en wordt er binnenkort glasvezel aangelegd op jouw adres? Dan kun je eenvoudig overstappen van Standaard Internet naar Glasvezel Internet. Dit is zonder extra kosten makkelijk te regelen.

Voorlopig geen glasvezel?
Check dan Sneller Internet Buitengebied

Woon je in het buitengebied, wil je sneller internet, maar het duurt nog een tijd voor er glasvezel ligt? Dan hebben wij Sneller Internet Buitengebied. Hiermee wordt je modem versterkt met het 4G-netwerk van KPN. Zo kun je tot 50 Mbit/s downloaden. Doe de postcodecheck en kijk of je een Sneller Internet Buitengebied modem in bruikleen kunt krijgen.

Veelgestelde vragen over Glasvezel Internet

Soms moet je de aansluiting van glasvezel zelf betalen. Je kunt dit het beste vragen aan je glasvezelaanbieder.
Glasvezel Internet kost hetzelfde als standaard internet. Je betaalt dus niets extra's voor glasvezel.
Je kunt glasvezel bestellen via meerdere glasvezel providers. Het zijn open netwerken. Maar KPN kwam bij de Consumentenbond wel als Beste uit de Test op het gebied van Glasvezel Internet. KPN scoort in januari 2020 een 8,2. Hier kun je Glasvezel vergelijken met een andere provider.
We laten het je weten wanneer je kunt overstappen naar Glasvezel Internet. Je hoeft hiervoor niets te doen.
KPN Glasvezel Internet is er ook voor zakelijke klanten. Kijk eens bij KPN Zakelijk voor jouw glasvezel mogelijkheden.
Sommige partijen vragen eerst een eigen bijdrage. Dit moet je eerst regelen. Zodra dit rond is, kun je na 2 dagen jouw adres in de postcode-checker terugvinden. Je kunt dan een abonnement afsluiten.
Dit kan kloppen, het duurt soms 2 dagen voordat je adres doorkomt bij KPN. Na 2 dagen kun je een abonnement afsluiten.

Benieuwd of jij al glasvezel hebt?

Check of je glasvezel hebt op jouw adres en tot welke snelheid je kunt downloaden.

Doe de glasvezelcheck

Toch op zoek naar iets anders?

Glasvezel Internet

Meer weten over de voordelen van Glasvezel Internet van KPN? Lees meer over wat glasvezel is en wat je ermee kunt doen.

Glasvezelplaatsen

Benieuwd waar in Nederland glasvezel ligt? Lees meer over de glasvezeldekking en glasvezelplanning van jouw plaats.

Glasvezel en nieuwbouw

Verhuis je naar een nieuwbouwwoning? Check dan of je glasvezel internet krijgt. En of je hiervoor nog iets moet doen.