Een lokale aanbieder kondigt aan dat zij glasvezel gaan aanleggen in jouw gemeente. Fijn! Voordat je gebruik kunt maken van het razendsnelle netwerk, zijn er een aantal zaken die jij kunt regelen. Zoals het regelen van een vastrechtvergoeding en/of toestemming geven. Hieronder vind je de 3 stappen die je eerst doorloopt.
Veel van de lokale aanbieders stellen bepaalde voorwaarden voor het gebruik van hun glasvezelnetwerk. Denk hierbij aan een inschrijving, vraagbundeling of het betalen van een eigen bijdrage of vastrechtvergoeding. Dit hangt af van de aanbieder en het project zelf. Lees hier meer over onderaan deze pagina of op de pagina van de desbetreffende aanbieder.
De glasvezelaansluiting wordt bijvoorbeeld tot jouw meterkast aangelegd. Daarom moet je in sommige gevallen eerst toestemming geven, voordat de aanbieder je mag aansluiten. Hierover word je op tijd geïnformeerd door de desbetreffende aanbieder. Zij geven ook aan hoe en waar je toestemming kunt geven.
Nadat je aan de voorwaarden hebt voldaan, krijgt KPN de melding dat je toegang hebt tot het glasvezelnetwerk. Dit betekent dat je een abonnement bij KPN kunt afsluiten. Nog niet aangesloten? Je kunt dan glasvezel alvast vooruitbestellen. Check of je gebruik kunt maken van de huidige actie.
Benieuwd welke aanbieders glasvezel aanleggen in jouw plaats? Hieronder zie je een greep van de partijen waarmee we samenwerken. Samen zorgen we ervoor dat jouw woning op glasvezel wordt aangesloten. Bekijk de glasvezelaanbieders.
Glasdraad legt glasvezel aan in het buitengebied van onder andere Amsterdam, Emmen, Flevoland en Westerkwartier. Lees meer over GlasDraad.
FiberFlevo heeft glasvezel uitgerold in het buitengebied van de Noordoostpolder. Lees meer over deze glasvezelaanbieder, FiberFlevo.
FiberNH legt glasvezel aan in Noord Holland. Lees meer over FiberNH.
Getnet legt glasvezel aan in de buitengebieden van Amstelveen. Lees meer over Getnet.
Digitale Stad legt glasvezel aan in het buitengebied, waaronder in Amersfoort, Buren en Leusden. Lees meer over Digitale Stad.
CAI Harderwijk legt glasvezel aan in Harderwijk. Lees meer over CAI Harderwijk.
Rekam is een kabel- en glasvezelnetbeheerder in Midden-Holland. Lees meer over Rekam.
Fryslân Ring heeft in bepaalde delen van Friesland glasvezel aangelegd. Lees meer over Fryslân Ring.
WeConnect Waalre legt glasvezel aan in de gemeente Waalre. Lees meer over WeConnect Waalre.
KPN Netwerk legt glasvezel aan in verschillende plaatsen in Nederland. Lees meer over KPN Netwerk.
Glasvezel in het Buitengebied heeft op verschillende plaatsen in Nederland glasvezel aangelegd. Lees meer over Glasvezel in het Buitengebied.
Glaspoort zorgt voor de aanleg van glasvezel. Dit doen ze op verschillende plaatsen in Nederland. Lees meer over Glaspoort.
Met onderstaande glasvezelaanbieders werkt KPN niet samen. In deze gebieden biedt KPN soms glasvezel internet en soms gaat de internetverbinding via het betrouwbare kopernetwerk van KPN.
Woon je in het buitengebied, wil je sneller internet, maar het duurt nog een tijd voor er glasvezel ligt? Dan hebben wij Sneller Internet Buitengebied. Hiermee wordt je modem versterkt met het 4G-netwerk van KPN. Zo kun je tot 50 Mbit/s downloaden. Doe de postcodecheck en kijk of je een Sneller Internet Buitengebied modem in bruikleen kunt krijgen.
Check of je glasvezel hebt op jouw adres en tot welke snelheid je kunt downloaden.
Doe de glasvezelcheckMeer weten over de voordelen van Glasvezel Internet van KPN? Lees meer over wat glasvezel is en wat je ermee kunt doen.
Benieuwd waar in Nederland glasvezel ligt? Lees meer over de glasvezeldekking en glasvezelplanning van jouw plaats.
Verhuis je naar een nieuwbouwwoning? Check dan of je glasvezel internet krijgt. En of je hiervoor nog iets moet doen.