Onlangs zijn een aantal servers van InternedServices benaderd door onbevoegden.
Zij hebben mogelijk misbruik gemaakt van een kwetsbaarheid in het systeem.
Klanten bij wie dit (mogelijk) het geval is, hebben hierover van InternedServices een bericht ontvangen per mail.

Wat hebben wij gedaan?

Uit veiligheidsoverwegingen hebben we de mailboxen losgekoppeld. Wij begrijpen dat we u momenteel niet de dienstverlening kunnen bieden die u verwacht. Hiertoe hebben we voorlopig de kosten voor deze dienstverlening stopgezet.

Internetveiligheid is erg belangrijk voor uw onderneming, uw klanten en voor ons. Daarom informeren wij onze klanten hier over. Uiteraard houden wij u op de hoogte en nemen wij hierover contact met u op als dat nodig is. We hebben dit incident ook gemeld bij de bevoegde autoriteiten.

Statusupdate 27 september

  • We hebben alle klanten benaderd.
  • Met enkele klanten zijn wij nog in contact om de mail zo snel mogelijk werkend te krijgen.
  • In de komende maand plaatsen wij, handmatig op afstand, het archief in de inbox.
  • Hoe lang het duurt voordat wij uw archief hebben teruggeplaatst, is afhankelijk van de grootte van uw archief en het aantal mailboxen. Op welk moment uw archief exact hersteld is, kunnen wij helaas niet aangeven.

Klanten die op dit moment nog vragen hebben, kunnen een e-mail sturen naar: mailveiligheid@kpn.com of bellen naar 088-4803000 (keuzeoptie 5) of in het weekend naar 0800-0403.

Veelgestelde vragen

We doen de migratie van het archief in nauw overleg met onze klanten om te zorgen dat dit goed, zorgvuldig en veilig gebeurt.

In de komende maand plaatsen wij, handmatig op afstand, uw e-mailgeschiedenis in de inbox onder de map: "KPN_archief_herstel". De tijd die de migratie in beslag neemt, is afhankelijk van de grootte van uw archief en het aantal mailboxen. Op welk moment uw archief exact hersteld is, kunnen wij helaas niet aan geven.

Mogelijk ziet u tijdens de migratie tijdelijk een extra admin-gebruiker vanuit KPN. U kunt de extra admin-gebruiker herkennen aan de naam: "KPN_archive_migration". Deze gebruiker zal na de archief migratie vanzelf weer verdwijnen, u hoeft hier niets voor te doen.

Ja, de kwetsbaarheid is verholpen. Wij hebben direct passende maatregelen genomen en doen uitgebreid onderzoek naar de oorzaak. Uiteraard nemen we ook extra maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen.
We vinden veilig internet heel belangrijk. Zo beschermen we u tegen de meeste en belangrijkste gevaren van het internet. We houden onszelf continu scherp om uw veiligheid voorop te stellen. Daarom hebben we ethische hackers in dienst die continu de veiligheid testen van onze producten en diensten. Dit is uniek in Nederland.

Uw mailbox is al enige tijd losgekoppeld. Toch adviseren wij u uit voorzorg:

  • Om uw bestaande wachtwoord(en) te wijzigen en waar mogelijk twee-factor authenticatie toe te voegen.

  • Klik niet zomaar op een link of open niet zomaar een bijlage in uw e-mail, controleer eerst de afzender en de echtheid ervan. Dit geldt net zo goed voor een appje of een betaalverzoek. Op die manier voorkomt u phishing.

 Daarnaast adviseren wij altijd de volgende maatregelen:

  • Gebruik een virusscanner: zorg dat uw computer, tablet en telefoon goed beveiligd zijn, dat kan bijvoorbeeld met een virusscanner. 

  • Wacht niet te lang met updaten: regelmatig worden er software-updates aangeboden, bijvoorbeeld voor het besturingssysteem van uw computer of telefoon. Deze updates bevatten vaak beveiligingsupdates, waardoor je gegevens beter beschermd blijven.

Wij zijn een uitgebreid onderzoek gestart naar de aard en de omvang van het incident. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek naar de oorzaak nemen we uiteraard maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen.

Wij bekijken op dit moment of er mogelijkheden zijn voor een passende compensatie. U kunt ons een email sturen naar mailveiligheid@kpn.com met daarin uw verzoek. Graag als onderwerp ‘Compensatie’ gebruiken. Wij zullen u hier zo snel mogelijk over informeren.