Onlangs is een aantal servers van InternedServices benaderd door onbevoegden.
Zij hebben mogelijk misbruik gemaakt van een kwetsbaarheid in het systeem.
Klanten bij wie dit (mogelijk) het geval is, hebben hierover van InternedServices een bericht ontvangen per mail.

Wat hebben wij gedaan?

We hebben de mailboxen losgekoppeld. Uit voorzorg adviseren we u om een aantal maatregelen te nemen. Dit leggen we verder uit onder "Wat kunt u doen?".

Internetveiligheid is erg belangrijk voor uw onderneming, uw klanten en voor ons. Daarom informeren wij onze klanten hier over. Uiteraard houden wij u op de hoogte en nemen wij hierover contact met u op als dat nodig is. We hebben dit incident ook gemeld bij de bevoegde autoriteiten.

Hoe word ik op de hoogte gehouden?

Onze experts verrichten op dit moment nader onderzoek naar de impact die dit gehad heeft op uw gegevens. We werken hard aan de oplossing waardoor u weer veilig kunt mailen. Uiteraard houden wij u op de hoogte en nemen wij contact met u op als dat nodig is.

We hebben de betreffende klanten via verschillende kanalen geïnformeerd. Hebt u nog geen contact gehad met onze klantenservice? Laat het ons weten op 088-4803000 (keuzeoptie 5) of in het weekend op 0800-0403. U kunt ook mailen naar: mailveiligheid@kpn.com.

Wat kunt u doen?

Uw mailbox is al enige tijd losgekoppeld. Toch adviseren wij u uit voorzorg:

  • Om uw bestaande wachtwoord(en) te wijzigen en waar mogelijk twee-factor authenticatie toe te voegen.

  • Klik niet zomaar op een link of open niet zomaar een bijlage in uw e-mail, controleer eerst de afzender en de echtheid ervan. Dit geldt net zo goed voor een appje of een betaalverzoek. Op die manier voorkomt u phishing.

Een sterk wachtwoord bestaat uit:

  • Minimaal 8 tekens

  • Een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens, zoals ! $ ^ & #

  • Gebruik een combinatie van hoofdletters en kleine letters

  • Gebruik een wachtwoordmanager om uw wachtwoorden te beheren

Kies verschillende sterke wachtwoorden: verzin sterke en unieke wachtwoorden. Gebruik bij elke dienst op het internet een ander wachtwoord. Zorg ervoor dat u geen persoonlijke gegevens verwerkt in uw wachtwoord, bijvoorbeeld uw geboortedatum. Vernieuw tenslotte uw wachtwoorden regelmatig. We snappen dat dit niet uw favoriete bezigheid is, maar het voorkomt uiteindelijk vervelende situaties.

Veelgestelde vragen

InternedServices heeft geconstateerd dat een aantal van hun servers zijn benaderd door onbevoegden die mogelijk misbruik gemaakt hebben van een kwetsbaarheid in het systeem. Wij hebben de personen of organisaties op wie dit betrekking heeft, via een e-mail geïnformeerd. Dit hebben wij gedaan op het e-mailadres dat bij ons bekend is.

Wij zijn een uitgebreid onderzoek gestart naar de aard en de omvang van het incident. We willen niet wachten tot de resultaten van dit onderzoek om betrokken klanten alvast te informeren. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek naar de oorzaak nemen we uiteraard maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen.

Ja, de kwetsbaarheid is verholpen. Wij hebben direct passende maatregelen genomen en doen uitgebreid onderzoek naar de oorzaak. Uiteraard nemen we ook extra maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen.
We vinden veilig internet heel belangrijk. Zo beschermen we u tegen de meeste en belangrijkste gevaren van het internet. We houden onszelf continu scherp om uw veiligheid voorop te stellen. Daarom hebben we ethische hackers in dienst die continu de veiligheid testen van onze producten en diensten. Dit is uniek in Nederland.

Uw mailbox is al enige tijd losgekoppeld. Toch adviseren wij u uit voorzorg:

  • Om uw bestaande wachtwoord(en) te wijzigen en waar mogelijk twee-factor authenticatie toe te voegen.

  • Klik niet zomaar op een link of open niet zomaar een bijlage in uw e-mail, controleer eerst de afzender en de echtheid ervan. Dit geldt net zo goed voor een appje of een betaalverzoek. Op die manier voorkomt u phishing.

 Daarnaast adviseren wij altijd de volgende maatregelen:

  • Gebruik een virusscanner: zorg dat uw computer, tablet en telefoon goed beveiligd zijn, dat kan bijvoorbeeld met een virusscanner. 

  • Wacht niet te lang met updaten: regelmatig worden er software-updates aangeboden, bijvoorbeeld voor het besturingssysteem van uw computer of telefoon. Deze updates bevatten vaak beveiligingsupdates, waardoor je gegevens beter beschermd blijven.

Ja, wij adviseren u uit voorzorg om uw bestaande wachtwoord(en) te wijzigen en waar mogelijk twee-factor authenticatie toe te voegen.

Onze experts verrichten op dit moment nader onderzoek naar de impact die dit gehad heeft op uw gegevens. Daarnaast werken we sinds dinsdagavond aan de oplossing waardoor u weer veilig kunt mailen. Uiteraard houden wij u op de hoogte en nemen wij contact met u op als dat nodig is.

We hebben de betreffende klanten via verschillende kanalen geïnformeerd. Hebt u nog geen contact gehad met onze klantenservice? Laat het ons weten via 088-4803000 (keuzeoptie 5) of stuur een e-mail naar: mailveiligheid@kpn.com.