Glasvezel Giessenlanden

Welkom bij kpn. Sinds mei 2020 is voormalig GiessenlandenNet onderdeel van kpn. Het netwerk van Nederland. En vanaf nu is kpn Glasvezel Internet en TV beschikbaar op ruim 6.500 adressen in de voormalige gemeente Giessenlanden. De buitengebieden, lintbebouwing en de kernen van Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Schelluinen, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos en Arkel zijn nu onderdeel van het glasvezelnetwerk van kpn. Hier lees je wat deze overname voor jou betekent.

Wat betekent deze verandering voor jou?

Doe eerst de postcodecheck en ontdek of je al toegang hebt tot kpn Glasvezel. Als er al glasvezel ligt op jouw adres kun je zonder eigen bijdrage een kpn abonnement afsluiten in onze shop. Geeft de postcodecheck aan dat je nu alleen toegang hebt tot Standaard Internet? Dan zul je eerst een Haalbaarheidsonderzoek moeten doen.

Check je postcode
En bekijk direct wat wij op jouw adres leveren

Als je nog geen toegang tot glasvezel hebt

Afhankelijk van waar je woont, betaal je een eigen bijdrage voor de glasvezelaanleg. In het dorp is de aansluiting vaak gratis. In het buitengebied of lintbebouwing vragen we een eigen bijdrage, omdat de aanleg duurder is. Wat deze bijdrage wordt, ondek je door vrijblijvend het Haalbaarheidsonderzoek in te vullen.

Woon jij in het buitengebied of lintbebouwing?

Vul vrijblijvend het Haalbaarheidsonderzoek in en ontdek welke voorwaarden op jouw adres gelden. Binnen 15 dagen krijg van ons een antwoord met een offerte. Als je akkoord gaat met de voorwaarden en de offerte goedkeurt, kun je op termijn genieten van kpn Glasvezel Internet.

Woon jij in een dorpskern?

Goed nieuws, glasvezel is vanaf nu waarschijnlijk kosteloos beschikbaar. Dit kun je checken met de postcodecheck hierboven. Voer je postcode en huisnummer in en bekijk of wij op jouw adres op dit moment glasvezel of standaard internet leveren.Meer over Glasvezel Internet en eigen bijdrage

Kosten van glasvezelaansluiting

De eigen bijdrage (vastrechtvergoeding) is afhankelijk van de locatie van je woning. Hoe dichter de huizen bij elkaar staan, hoe minder kostbaar de aanleg van glasvezel is. Dit zijn de gemiddelde kosten van de vastrechtvergoeding:

  • Dorpskern: gratis
  • Lintbebouwing: eenmalig bijdrage vanaf 899,-
  • Buitengebied: op aanvraag

Glasvezel in Nederland

Benieuwd of in jouw plaats al glasvezel ligt? Check de glasvezelplanning van allerlei plaatsen in Nederland.Veelgestelde vragen over Glasvezel Internet

kpn legt op grote schaal glasvezel aan en waar mogelijk werken we samen met andere partijen. Over 3 jaar heeft meer dan helft van de Nederlandse huishoudens toegang tot glasvezel. Het toevoegen van de netwerken aan dat van ons is een logische stap om meer mensen toegang te geven.

Wij realiseren, onderhouden en beheren het glasvezelnetwerk en in het bijzonder de glasvezelaansluiting naar jouw adres. De glasvezelaansluiting bestaat uit de glasvezelkabels en het glasvezelkastje, waarin deze kabels eindigen. Het glasvezelkastje is meestal geplaatst in de meterkast.

In gebieden waar de aanlegkosten van het glasvezelnetwerk significant hoger zijn, kan een aparte vergoeding worden gevraagd, voor de glasvezelaansluiting en de toegang tot het glasvezelnetwerk op jouw adres. De vergoeding hiervoor vind je terug in de bevestiging van je aanvraag of jouw overeenkomst.

Deze vergoeding noemen wij de ‘vastrechtvergoeding’.

Je betaalt maandelijks een vastrechtvergoeding voor het gebruiksrecht op een glasvezelaansluiting. Je betaalt deze vastrechtvergoeding zolang je gebruikmaakt van de glasvezelaansluiting. De gevraagde vergoeding betaal je eenmalig of in maandelijkse termijnen. Deze betaal je zolang je een glasvezelabonnement gebruikt.

Het incasseren van de vastrechtvergoeding zal namens KPN Netwerk door Digitale Stad plaatsvinden en volgens hetzelfde termijn als je gewend bent. Daarnaast zal Digitale Stad aanspreekpunt zijn voor al je vragen met betrekking tot eigen bijdrages en/of vastrechtvergoedingen. Je kunt hierbij vertrouwen op dezelfde service zoals je gewend bent van onze collega’s van kpn Netwerk.

Er zijn verschillende aanbieders die het glasvezelnetwerk in de buitengebieden aan leggen. Denk aan KPN Netwerk, Glasvezel in het Buitengebied, Digitale Stad, FiberFlevo of KT Waalre. Dit zijn lokale aanbieders waar KPN mee samenwerkt. Wellicht kun je bij een van hen terecht voor je glasvezelaansluiting. Zij zorgen voor de aansluiting en wij voor je betrouwbare abonnement.
Lintbebouwing bestaat uit een langgerekte lijn van meerdere vrijstaande huizen langs een weg, rivier of kanaal. De huizen staan wat verder uit elkaar en hebben een langere kabel nodig om het huis te bereiken.
In het buitengebied bevinden zich woningen buiten de bebouwde kom van steden en dorpen. De huizen staan erg verd uit elkaar en hebben een lange glasvezelkabel nodig om het huis te bereiken.

Andere vraag over Glasvezel Internet?

Heb je toch nog een andere vraag? Of wil je beter begrijpen wat glasvezel is en wat de voordelen zijn? Ga dan naar onze overzichtspagina.

Meer over glasvezel

Op zoek naar iets anders?

Glasvezel aanleggen

Welke stappen worden er genomen bij de aanleg van glasvezel? Ontdek ze op de onderstaande pagina.

Problemen met je aansluiting?

Denk je dat er iets mis is met jouw glasvezelaansluiting? Bekijk hier de mogelijke oplossingen.

Lokale aanbieders

Naast Giessenlanden werken we met andere lokale glasvezelaanbieders samen. Bekijk hier alle aanbieders: