Zelfstandig thuis wonen met hulp binnen handbereik


Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Mocht er op enig moment twijfel ontstaan of dit nog verantwoord is, dan kan het zelflerende monitoringssysteem KPN Vitaal Thuis uitkomst bieden.

Bestellen


Wat is Vitaal Thuis?

Vitaal Thuis is er voor de alleenwonende oudere in eigen of seniorenwoning. Het systeem registreert en analyseert de dagelijkse bewegingen in huis. Mantelzorgers krijgen via een handige app inzicht in hoe het echt gaat met hun dierbaren, waar zij ook zijn.

Preventieve zorg en alarmering

De app van Vitaal Thuis meldt ongebruikelijke situaties en slaat alarm als er iets mis is. Hij signaleert ook vroegtijdig veranderingen in leefpatronen. Die sluipen er vaak geleidelijk in en zijn lastig te herkennen. Met preventieve zorg op maat zijn gedragsveranderingen in een vroeg stadium nog om te buigen of te vertragen. Zo kunnen alleenwonende ouderen langer, prettig en gezond thuis blijven wonen. En voor de mantelzorger is er inzicht in hoe het gaat. Dat geeft een gerust gevoel.

Inzicht voor mantelzorgers

De sensoren zijn zelflerend, waardoor alleen alarm geslagen wordt wanneer het leefpatroon écht afwijkt. De Vitaal Thuis app op uw mobiele telefoon geeft een duidelijk overzicht van de dagelijkse acitiviteiten die zijn opgemerkt door de sensoren..

Deze app kunnen meerdere mantelzorgers installeren en is beschikbaar voor Android en iPhone.

Alarmering via Vitaal Thuis

Vitaal Thuis leert binnen 2 weken uw leefpatroon aan. Signaleren de sensoren iets dat afwijkt van dit patroon? Dan krijgt de mantelzorger hiervan een bericht in de app op de smartphone. Indien nodig kan zo direct actie worden ondernomen. Zo signaleert Vitaal Thuis bijvoorbeeld gebeurtenissen als:

 • Vallen (op basis van inactiviteit) en dwalen
 • Niet thuiskomen
 • Niet terugkeren uit de badkamer
 • Niet opstaan

Dit vertellen de trends

Vitaal Thuis maakt trends inzichtelijk die u attenderen op mogelijke gezondheidsrisico´s.

De app toont bijvoorbeeld:

 • Toenemend valrisico doordat de loopsnelheid afneemt
 • Toenemend toiletbezoek kan duiden op een opkomende urineweginfectie en afnemend gebruik kan duiden op uitdroging
 • Minder bezoek of minder naar buiten kan duiden op sociaal isolement

Zo worden afwijkingen snel gesignaleerd en kunt u met elkaar, de huisarts of zorginstelling in gesprek te gaan en erger te voorkomen.

Gemakkelijk installeren

Het Vitaal Thuis-pakket bestaat uit diverse onopvallende sensoren die u in huis ophangt. Bijvoorbeeld aan deuren en wanden. Zodra u de sensoren hebt aangemeld in de app zijn ze aangesloten op het Vitaal Thuissysteem.

Met het doe-het-zelf pakket installeert u Vitaal Thuis eenvoudig zelf. U kunt ook kiezen voor een monteur.

Vitaal Thuis pakketten

Vitaal Thuis appartement
Vitaal Thuis woonhuis
Bekijk de pakketten


Wat u verder moet weten:

 • Geen éénmalige kosten
 • Het abonnement is maandelijks opzegbaar

Wat heeft u nodig?

 • Een internetaansluiting bij de oudere (alle providers)
 • Een smartphone met Android of Apple iOS

Uw privacy staat voorop

De sensoren nemen alleen bewegingen waar, er worden geen camera’s of microfoons gebruikt. Op basis van de bewegingen worden door het systeem analyses van uw leefpatroon gemaakt die via de beveiligde app worden gedeeld met de door u geselecteerde mantelzorger(s). Indien uw dagelijkse leefpatroon afwijkt van uw normale patroon dan stuurt de app een melding aan de door u geselecteerde mantelzorger(s). U kunt zelf in de app aangeven met wie u welke gegevens wilt delen en u kunt te allen tijde ontvangers toevoegen of verwijderen. Daarnaast heeft u recht op inzage in de gegevens, kunt u deze laten corrigeren, aanvullen of laten verwijderen door te bellen naar 0800-0201161.

In het kader van KPN Vitaal Thuis Dienst verwerkt KPN uw persoonsgegevens. Ten behoeve van de levering en werking van KPN VitaalThuis werkt KPN samen met Sensara, de ontwikkelaar van de KPN Vitaal Thuis app. Op KPN Vitaal Thuis Dienst zijn de Algemene Voorwaarden KPN Vitaal Thuis, het privacy statement van KPN en het privacy statement van Sensara van toepassing. Door KPN Vitaal Thuis Dienst af te nemen gaat u akkoord met deze gebruiksvoorwaarden en de bovenbeschreven wijze van verwerking van uw persoonsgegevens.

Service & Contact