“Een geruststellende gedachte voor ons allebei”

Uw vader is op leeftijd, maar hij is nog kwiek en woont nog steeds op zichzelf. U belt bijna elke dag om te horen hoe het met hem is. U gaat regelmatig langs. Maar u kunt er nou eenmaal niet altijd zijn. Daarom is er KPN Vitaal Thuis, een systeem voor alleenwonende ouderen dat de dagelijkse bewegingen in huis in de gaten houdt. Via een handige app weet u steeds hoe het gaat en houdt u ook op afstand de vinger aan de pols.

Preventieve zorg en alarmering

Sensoren in de woning registreren bewegingen en activiteiten, zonder gebruik te maken van camera’s of microfoons. De dienst leert in 2 weken het dagritme van de bewoner kennen. De app meldt ongebruikelijke situaties en geeft een melding als er iets mis is. Veranderingen in de dagelijkse routine signaleert het systeem snel.

Zo herkent u gedragsveranderingen al in een vroeg stadium en kunt u de zorg daarop aanpassen. Uw vader of moeder kan daardoor veiliger en prettiger thuis blijven wonen. En dat is voor u allebei een geruststellende gedachte.

Altijd en overal inzicht

Met de app van KPN Vitaal Thuis op uw mobiele telefoon hebt u altijd een overzicht van de dagelijkse activiteiten. De app is er voor Android en iPhone. Meerdere mensen kunnen hem installeren.

Een melding als er iets verandert

KPN Vitaal Thuis leert binnen 2 weken de dagelijkse routine van de bewoner kennen. Signaleren de sensoren iets dat afwijkt van het patroon? Dan krijgen de app gebruikers meteen een seintje.

Dit vertellen de trends

KPN Vitaal Thuis maakt 7 trends inzichtelijk die u attenderen op mogelijke gezondheidsrisico´s, zoals ondervoeding. Zo kunt u op tijd met elkaar, de huisarts of zorginstelling in gesprek.

Makkelijk installeren

Het systeem bestaat uit onopvallende sensoren die u in huis bevestigt in bijvoorbeeld de keukenla, bij de voordeur en in de woonkamer. Met het doe-het-zelf pakket installeert u KPN Vitaal Thuis eenvoudig zelf. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een monteur.

Vitaal Thuis pakketten

Vitaal Thuis appartement
Vitaal Thuis woonhuis


Bekijk de pakketten


Wat u verder moet weten:

  • Geen éénmalige kosten
  • Het abonnement is maandelijks opzegbaar

Wat heeft u nodig?

  • Een internetaansluiting bij de alleenwonende oudere (alle providers)
  • Voor de gebruiker van de app een smartphone met Android of Apple iOS

Meer informatie over KPN Vitaal Thuis

Op onze service pagina's vindt u meer informatie over bijvoorbeeld het bestellen, installeren en privacy. Tevens vindt u hier de contactgegevens van onze klantenservice. We beantwoorden graag uw vragen.

Service & Contact

KPN Vitaal in de zorg

KPN Vitaal wordt ook door zorgprofessionals gebruikt. Ben u werkzaam bij een thuiszorginstelling, of bent u een zorgprofessional, en wilt u weten hoe u deze dienst kunt gebruiken stuur dan een e-mail naar vitaal@kpn.com met uw vraag en we nemen contact met u op.

Uw privacy staat voorop

De sensoren nemen alleen bewegingen waar, er worden geen camera’s of microfoons gebruikt. Op basis van de bewegingen worden door het systeem analyses van uw leefpatroon gemaakt die via de beveiligde app worden gedeeld met de door u geselecteerde mantelzorger(s). Indien uw dagelijkse leefpatroon afwijkt van uw normale patroon dan stuurt de app een melding aan de door u geselecteerde mantelzorger(s). U kunt zelf in de app aangeven met wie u welke gegevens wilt delen en u kunt te allen tijde ontvangers toevoegen of verwijderen. Daarnaast heeft u recht op inzage in de gegevens, kunt u deze laten corrigeren, aanvullen of laten verwijderen door te bellen naar de klantenservice van KPN Vitaal.

In het kader van KPN Vitaal Thuis Dienst verwerkt KPN uw persoonsgegevens. Ten behoeve van de levering en werking van KPN VitaalThuis werkt KPN samen met Sensara, de ontwikkelaar van de KPN Vitaal Thuis app. Op KPN Vitaal Thuis Dienst zijn de Algemene Voorwaarden KPN Vitaal Thuis, het privacy statement van KPN en het privacy statement van Sensara van toepassing. Door KPN Vitaal Thuis Dienst af te nemen gaat u akkoord met deze gebruiksvoorwaarden en de bovenbeschreven wijze van verwerking van uw persoonsgegevens.