Interactieve TV afgestemd op jouw wensen

Ontvang reclame op maat en kijktips

Wij willen jouw tv-beleving persoonlijker en relevanter maken met onder andere:

  • Persoonlijke kijktips op basis van je eerder bekeken films en series
  • Reclame afgestemd op jouw interesses

Bij reclame op maat ontvang je voor jou relevantere reclame.

Test met Talpa

We starten met een test voor reclame op maat. Dit doen we samen met Talpa Network vanaf oktober met KPN-medewerkers. De medewerkers geven toestemming om hun klantgegevens, waaronder het kijkgedrag, te gebruiken om relevantere reclames te ontvangen bij het bekijken van tv-programma’s van Talpa Network, te beginnen met SBS6. Daarbij wordt dus een deel van de bestaande reclames vervangen door reclames op maat. Zo zullen bijvoorbeeld sportliefhebbers meer sport gerelateerde reclames ontvangen. Later zullen aan de test ook de zenders Veronica, Net5 en SBS9 aan worden toegevoegd.

Ja, dat wil ik! Hoe doe ik mee?

Voor reclame op maat en kijktips moet je toestemming geven. Op dit moment kun je je nog niet aanmelden voor het tonen van reclame op maat en het geven van kijktips. Na het afronden van de test zullen we je informeren. Uiteraard zullen we jouw persoonlijke gegevens nooit met derden delen!

Op dit moment kunnen alleen medewerkers van KPN deelnemen.

Veelgestelde vragen

Op dit moment gebruiken KPN en Talpa geen gegevens van jou als kijker. We gebruiken tijdens de test alleen administratieve gegevens zoals leeftijd, geslacht, adres en kijkgedrag van medewerkers om profielen samen te stellen. We delen deze gegevens nooit met derden.

De overgangen van programma’s en advertenties blijven er hetzelfde uitzien. In plaats van ‘gewone’ reclame zie je persoonlijke reclame.

Krijg ik alleen nog maar reclame te zien die relevant voor mij is?

Niet alle reclame wordt afgestemd op jouw profiel. Je blijft ook nog reclames zien die de rest van Nederland ook te zien krijgt.

Wij mogen jouw data alleen inzetten om profielen op te stellen voor reclames op maat en het geven van kijktips. Bovendien moet je hier expliciet toestemming voor geven. Je kunt straks toestemming geven via jouw privacy-instellingen in MijnKPN. Als je geen toestemming geeft, verwerken we jouw gegevens niet tot een profiel.

Alle gegevens die gebruikt worden voor het aanmaken van een profiel zijn alleen bekend bij KPN en worden nooit ter beschikking gesteld aan derden (bijvoorbeeld adverteerders of tv-zenders). Op basis van je profiel wordt je ingedeeld in een groep van minimaal 100 huishoudens. Hiermee is je privacy gegarandeerd.

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw gegevens niet verwerken tot een profiel om advertenties op maat te laten zien. Je krijgt dan de reguliere advertenties te zien.

Via jouw privacy-instellingen kun je de toestemming intrekken. Dat doe je door de gegeven toestemming in MijnKPN uit te vinken. Let op: op dit moment kun je nog geen toestemming geven en intrekken via MijnKPN. We informeren je later over het moment dat dit wel mogelijk is.

Je krijgt niet meer reclames te zien. Een deel van de bestaande reclames wordt vervangen door reclames op maat. Dat zijn reclames die aansluiten bij jouw profiel. Zo zullen bijvoorbeeld sportliefhebbers meer sport gerelateerde reclames ontvangen.

Wanneer de test van reclame op maat succesvol is verlopen, willen wij dit op grotere schaal gaan aanbieden. We zullen je hierover dan informeren en ook toestemming vragen om jouw gegevens te mogen gebruiken (opt-in). Later volgt de introductie van kijktips.

Nee, wij hechten veel waarde aan de privacy van onze klanten. Je kunt erop rekenen dat de klantgegevens bij KPN veilig zijn en dat wij ons houden aan de wet. We zullen nooit jouw persoonlijke gegevens delen met derden. Zoals ook in ons privacy statement is opgenomen verstrekken wij enkel gegevens in geanonimiseerde en geaggregeerde vorm. Dat betekent dat de gegevens op geen enkele manier meer te herleiden zijn tot een individu. Je blijft dus onbekend. KPN beheert de techniek voor reclame op maat. Wanneer je bent ingedeeld in een profiel zendt KPN reclame op maat naar jouw tv-ontvanger. Talpa Network ontvangt geen gegevens die naar individuele klanten zijn te herleiden. Jij blijft dus onbekend.