Persoonlijke TV: iTV afgestemd op jouw wensen

Met Persoonlijke TV maken we reclames en kijktips relevanter voor jou als je hier toestemming voor hebt gegeven. Daarom zijn we gestart met het aanbieden van reclames op maat via Terugkijken van SBS 6, Veronica, SBS9 en Net5 programma’s. Vanaf nu kun je ook via de tv-ontvanger een melding verwachten waarmee je hier ook gebruik van kunt maken. In de loop van dit jaar volgen ook de kijktips.

  • Persoonlijke kijktips op basis van je eerder bekeken films en series
  • Reclame afgestemd op jouw interesses

Reclame op maat

Onder reclame verstaan we televisie-commercials. Deze zijn op dit moment voor alle klanten hetzelfde. Maar als je toestemming hebt gegeven, ontvang je ook reclames die relevanter zijn voor jou.

Relevanter voor jou

In een jong gezin met kinderen kunnen andere televisie-interesses leven dan bij iemand die met pensioen is. Of het kan zijn dat iemand uit Limburg niet geïnteresseerd is in reclame van de regionale supermarkt uit Noord-Holland. Dat willen we veranderen met reclame en kijktips op maat.

Kijktips
Kijktips zijn suggesties voor documentaires, programma’s, films of series die voor jou interessant zouden kunnen zijn.

Wanneer?
KPN biedt reclames op maat aan via Opnames en Begin gemist van SBS 6, Veronica, SBS9 en Net 5 programma’s. In de loop van 2020 ook via lineaire TV en volgen ook de kijktips.

Toestemming en data

Heb je toestemming gegeven? Dan zetten we je in een groep op basis van bepaalde kenmerken. Dit zijn het adres, geslacht, leeftijd en het kijkgedrag. We hebben deze gegevens natuurlijk wel eerst van je nodig. We vragen om toestemming door middel van een pop-up in de iTV app en nu ook via de tv-ontvanger. Je kunt dan zelf aangeven of je dit wilt of juist niet. Daarnaast zullen we gebruik maken van externe databronnen die de profielen verder verrijken.

Let op: we delen deze informatie niet met derden. Via kpn.com/privacy lees je hoe we met privacy omgaan.

Veelgestelde vragen

Als je geen toestemming geeft, mogen we jouw gegevens niet verwerken tot een profiel om advertenties op maat te laten zien. Je krijgt dan de reguliere advertenties te zien.

Nee, je krijgt niet meer reclames te zien. Een deel van de bestaande reclames wordt vervangen door reclames op maat. Dat zijn reclames die aansluiten bij jouw profiel. Zo zullen bijvoorbeeld sportliefhebbers meer sport gerelateerde reclames ontvangen.

Nee, wij hechten veel waarde aan de privacy van onze klanten. Je kunt erop rekenen dat de klantgegevens bij KPN veilig zijn en dat wij ons houden aan de wet. We zullen jouw persoonlijke gegevens niet delen met derden. Zoals ook in ons privacy statement is opgenomen verstrekken wij enkel gegevens in geanonimiseerde en geaggregeerde vorm. Dat betekent dat de gegevens op geen enkele manier meer te herleiden zijn tot een individu. KPN beheert de techniek voor reclame op maat. Wanneer je bent ingedeeld in een profiel zendt KPN reclame op maat naar jouw tv-ontvanger. Talpa Network ontvangt geen gegevens die naar individuele klanten zijn te herleiden. Jij blijft dus onbekend. 
KPN zal beginnen met reclame op maat aan te bieden op de tv-ontvanger. Daarnaast zijn we van plan om het op termijn uit te breiden naar de iTV app. KPN vraagt al geruime tijd de opt-in uit via de iTV app en met de introductie van het nieuwe TV menu ook via de tv-ontvanger.

De overgangen van programma’s en advertenties blijven er hetzelfde uitzien. In plaats van ‘gewone’ reclame zie je persoonlijke reclame. Je krijgt geen extra reclame te zien.

Krijg ik alleen nog maar reclame te zien die relevant voor mij is?

Niet alle reclame wordt afgestemd op jouw profiel. Je blijft ook nog reclames zien die de rest van Nederland ook te zien krijgt.

Wij mogen jouw data alleen gebruiken om profielen op te stellen voor reclames op maat en het geven van kijktips. Bovendien moet je hier expliciet toestemming voor geven. Je kunt sinds 2019 toestemming geven via de iTV app via iOS en Android en vanaf juli 2020 ook via de tv-ontvanger. Als je geen toestemming geeft, verwerken we jouw gegevens niet tot een profiel.

Alle gegevens die gebruikt worden voor het aanmaken van een profiel zijn alleen bekend bij KPN en worden niet ter beschikking gesteld aan derden (bijvoorbeeld adverteerders of tv-zenders). Op basis van je profiel word je ingedeeld in een groep van minimaal 100 huishoudens. Hiermee is je privacy gegarandeerd.

De profielen komen tot stand op basis van het kijkgedrag en administratieve gegevens zoals, adres, leeftijd, geslacht en abonnementen op zenderpakketten. De verschillende profielen worden gekoppeld aan specifieke doelgroepen, zoals bijvoorbeeld ‘sportliefhebbers in Zuid-Holland’. Zo kunnen adverteerders dus gerichter een specifieke doelgroep bereiken. Daarnaast zal KPN gebruik maken van externe databronnen die de profielen verder verrijken om zo de demografische en economische gegevens van groepen huishoudens aan te vullen.

Alle individuele klantdata die gebruikt worden voor het maken van een klantprofiel, zijn alleen bij KPN bekend en worden niet ter beschikking gesteld aan derden, zoals adverteerders of televisiezenders. Klanten kunnen hun toestemming op elk moment ook weer eenvoudig intrekken. Dit kan op twee manieren:

  • Via het tv-menu: Instellingen, Pin & Privacy

  • Via de KPN iTV app: Profiel, Instellingen, Persoonlijke TV

Om de profielen beter aan te laten sluiten bij jouw interesses, gebruiken wij externe data van het dataportaal van de overheid (https://data.overheid.nl/). Hier gebruiken wij openbaar beschikbare data zoals demografische gegevens en economische gegevens. Daarnaast maken we gebruik van Whooz data (https://www.whooz.nl/). Hiermee krijgen wij inzicht in bijvoorbeeld inkomens per groepen huishouden op basis van postcodes (NB: uitsluitend de cijfers van de postcodes).

Via jouw privacy-instellingen kun je de toestemming intrekken. Dat doe je door de gegeven toestemming uit te vinken in het KPN product waar je de toestemming hebt gegeven. Dit kan op twee manieren:

  • Via het tv-menu: Instellingen, Pin & Privacy ( als je de juiste software hebt, anders via de iTV app).
  • Via de KPN iTV app: Profiel, Instellingen, Persoonlijke TV. 

Op termijn gaan we dit toevoegen in de MijnKPN omgeving.