Bekijk de uitleg over je factuur. De kosten op je factuur zijn in 3 soorten opgedeeld:

 • Abonnementskosten, verbruikskosten, eenmalige kosten (oa eerste factuur).

  Mijn factuur is hoger dan verwacht

  Bij het afsluiten van een nieuw abonnement betaal je eenmalig aansluitkosten. Deze vind je terug op je eerste factuur onder 'Eenmalig'. Ook de thuiskopieheffing, voor je nieuwe toestel, staat hier vermeld.
  Je betaalt vanaf nu het normale tarief voor je abonnement. Je volgende factuur is dan hoger dan je gewend bent. Je kunt op je factuur bij de uitleg zien of je kortingsperiode is afgelopen.

  Mis je de korting op de factuur?
  Controleer dan of je wel bent aangemeld voor de KPN voordelen.


  • Als je je belminuten en sms'jes hebt opgemaakt, verandert het bedrag. Je betaalt voor bellen per minuut en per sms dan een hoger tarief.
  • Als je MB’s op zijn, word je internetsnelheid verlaagd in Nederland en in Europa.
  • Dan heeft de eerste factuur van je nieuwe abonnement een ander bedrag. Daarna zie je het bedrag wat je afgesproken hebt bij je verlenging.
  Online een product of dienst gekocht? Dan betaal je deze apart. Deze aankopen vallen buiten je bundel en deze kosten zie je op de factuur terug.
  Lees alles over online aankopen.


  Uitleg over de kosten op je factuur

  Abonnementskosten

  De abonnementskosten betaal je altijd voor de kalendermaand waarin je de factuur ontvangt. Op de factuur die je in oktober ontvangt, betaal je de abonnementskosten voor oktober. Ben je oud Telfortklant? Dan betaal je 1 maand vooruit.

  • Onder het kopje 'Abonnement' zie je de onderdelen van jouw abonnement. De kortingen worden apart vermeld en uitgelegd op het tweede blad.
  • Zie je "toestel per maand"? dit is de maandelijkse aflossing van je het toestel wat je bij je abonnement hebt gekozen.
  • Bij "resterend bedrag" zie je hoeveel je nog moet betalen voor je toestel als je alle voorgaande termijnbedragen hebt betaald.
  • Als je je toestel hebt afbetaald zie je deze kosten niet meer op je factuur en is het bedrag misschien onverwacht lager.

  Verbruikskosten

  Je verbruikskosten betaal je altijd achteraf. Op de factuur van oktober staan de verbruikskosten van september. Bij verbruikskosten staan de kosten vermeld die boven of buiten je bundel zijn.

  • Kosten boven je bundel: Zie je als je gebeld of gesms’t hebt nadat je maandelijkse belminuten of sms’jes op waren.
  • Kosten buiten je bundel: Zijn bijvoorbeeld het bellen met 0900-nummers of bellen, sms’en en internetten in het buitenland.
  • Heb je deze maand niet naar het buitenland gebeld maar staan deze wel op je factuur?
   Dit zijn gesprekskosten die worden verrekend vanuit een eerdere periode.
  Pas op!
  Er zijn op dit moment veel phishing mails in omloop. Heb je een mail gekregen die van ons lijkt en vertrouw je het niet? Kijk op onze valse e-mail pagina om te zien of je een phishing mail hebt ontvangen.

  Andere redenen voor hogere factuur

  Wat vervelend dat je factuur hoger is dan je had verwacht. Bekijk hieronder de meest voorkomende redenen waardoor je factuur hoger dan verwacht kan zijn:

  Als je naar het buitenland of naar een Servicenummer (0900 nummers) belt, betaal je deze apart. Het bellen naar het buitenland of naar een Servicenummer valt buiten je abonnement. Dit geldt ook als je Bel Onbeperkt Altijd hebt.
  Als je een Extra bundel of extra MB’s hebt gekocht, betaal je deze apart. Een extra bundel of extra MB’s valt buiten je abonnement.

  Verblijf je buiten de EU en gebruik je internet, dan gelden er andere kosten. Buiten de EU betaal je per MB. Dat kan snel oplopen. Wij stoppen je internet als je meer dan €60,50 (incl. btw) hebt verbruikt. Deze limiet kan je zelf uitzetten.

  Ben je in een grensgebied?
  Bijvoorbeeld op Cyprus? Of op de grens tussen Griekenland en Turkije? Dan kan het zijn dat je telefoon verbinding maakt met een netwerk uit een buurland. Is dat een buurland in een andere zone, dan kan dat hoge kosten met zich meebrengen als je op dat moment belt of mobiel internet gebruikt. Je kunt dit voorkomen door handmatig een netwerk te kiezen.

  Heb je verlengd en daarna 2 facturen ontvangen?