Grand Prix van België live kijken bij KPN

Zondag 28 augustus 2022 vindt de F1 Grand Prix van België plaats. Het circuit Spa-Francorchamps wordt door alle raceliefhebbers geroemd als een van de mooiste banen ter wereld. Met de legendarische bocht Eau Rouge (of is het stiekem toch Raidillon?) als hoogtepunt. Vorig jaar viel er zoveel regen dat er van racen weinig terecht kwam. Hopelijk kunnen we ons dit jaar verheugen op een mooie start van de 2e helft van het F1 seizoen.

Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

Volg het Formule 1 seizoen live met Viaplay bij KPN. Op vrijdag kijk je de vrije trainingen alleen met de Viaplay app (niet op tv-zender 225). Op zaterdag en zondag kijk je de kwalificatie en de race ook op tv-zender 225 (of met de Viaplay app). Tussendoor wordt je bijgepraat vanuit de studio of vanuit de pitstraat door verschillende experts, zoals Tom Coronel of Guido van der Garde.

Wist je trouwens dat je met de Viaplay app ook extra F1 kanalen kunt kijken? Bijvoorbeeld met de cockpitbeelden of beelden uit de pitstraat.

Hoe laat begint de Grand Prix van België?

Hieronder vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in België starten.

Vrijdag 26 augustus 2022:

14.00 uur    F1 GP België: vrije training 1 (met de Viaplay app)

17.00 uur    F1 GP België: vrije training 2 (met de Viaplay app)

Zaterdag 27 augustus juli 2022:

13.00 uur    F1 GP België: vrije training 3 (zender 225 of de Viaplay app)

16.00 uur    F1 GP België: kwalificatie (zender 225 of de Viaplay app)

Zondag 28 augustus 2022:

15.00 uur    F1 GP België: race (zender 225 of de Viaplay app)

Misschien wel het allermooiste F1 circuit

Eau Rouge is een bocht voor de coureur met lef, want na een snelle linkerknik, moet je meteen weer een ontzettende steile razendsnelle bocht naar rechts maken. De coureurs moeten bijzonder goed op hun hoede zijn om de auto niet op volle snelheid te verliezen. Later op het 7 kilometer lange circuit volgen nog een paar iconische bochten. Denk maar aan de rechts-links-rechts combinatie van Les Combes en illustere namen als Blanchimont en Stavelot. De coureurs zullen 44 ronden op het scherpst van de snede moeten rijden, want de veranderende weersomstandigheden en de snelheid van de baan kunnen plots voor onverwachte situaties zorgen. Het belooft weer een prachtige race te worden in België.

Gerelateerde artikelen