De 5 meest bekeken Youtube filmpjes aller tijden

Welke 5 video's op YouTube zijn het meest gekeken? En waarom zijn YouTube filmpjes eigenlijk zo ontzettend verslavend? Bekijk de 5 populairste YouTube video's ooit!

Ontdek de 5 meest bekeken video's op YouTube

Dit zijn de 5 YouTube filmpjes die we in Nederland in het meest hebben gekeken sinds YouTube bestaat. Wat opvalt, is dat het vooral clips zijn van populaire nummers van de afgelopen paar jaar. De cijfers stammen van 9 maart 2021.

1. Baby Shark Dance

8.119.663.811 views

Deze video waarin twee kindjes wegzwemmen voor de haaien, is de meest bekeken YouTube video. Ruim 8 miljard keer! Het is hét nummer waar alle kleine kindjes blij van worden. En alle ouders, opa's, oma's, tante's en ooms gek van worden.

2. Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee

7.242.567.053 views

Een miljard minder views dan Baby Shark, maar Luis Fonsi en Daddy Yankee mogen niet klagen met hun grote hoeveelheid views. Dit was het zomernummer van de afgelopen drie jaar. Zullen ze komende zomer nog steeds op één staan?

3. Ed Sheeran - Shape of You

5.215.212.536

Dit nummer kwam tegelijk uit met Despacito en maar scoort iets lager. Al kan Ed niet klagen over deze 5 miljard views en valt hij alsnog in de lijst met meest bekeken YouTube video's.

4. Wiz Khalifa - See you Again ft. Charli Puth

5.002.500.633

Ter nagedachtenis aan Paul Walker. Dit prachtige nummer doet zijn legacy eer aan en heeft inmiddels al ruim 5 miljard views. Wauw!

5. Masha and The Bear - Маша плюс каша (17 Серия)

4.417.657.330

Dit filmpje speciaal voor kinderen in Rusland gaat over een klein meisje die alles zelf wil doen. Lekker bijdehand dus en goed voor bijna 4,5 miljard views.

Waarom is YouTube filmpjes kijken zo verslavend?

Het ingenieuze algoritme van YouTube zorgt ervoor dat je steeds betere suggesties krijgt op basis van jouw kijkgeschiedenis. YouTube leert dus wat jij leuk en interessant vindt en geeft je suggesties met vergelijkbare filmpjes. Hoe meer filmpjes je kijkt, hoe beter de suggesties zijn. Waardoor je nog meer gaat kijken. Zo blijf je maar filmpjes kijken en kijken. Een soort rabbithole waar je maar moelijk uitkomt.

Wat weetjes over YouTube filmpjes

Toen drie oud-medewerkers van de bekende betaalwebsite PayPal in 2005 de videowebsite Youtube lanceerden, hadden ze niet kunnen dromen van het succes dat de website zou worden. Om het succes te illustreren, hierbij enkele statistieken:

  • iedere minuut wordt er meer dan 100 uur aan video op Youtube geplaatst,
  • wereldwijd kijken we per maand meer dan 6 miljard uur naar filmpjes en
  • Youtube werd in 2008 voor ongeveer 1,6 miljard dollar verkocht aan Google.

Niet verkeerd!

Gerelateerde artikelen