Incident Response Service
Eerste hulp bij cyberaanvallen

Ben je gehackt of denk je te maken te hebben met een ransomware-aanval? Snel handelen is cruciaal om dataverlies, schade of hoge kosten te voorkomen.

Het team van KPN Security bestaat uit zeer ervaren security-experts, ethical hackers en IT-adviseurs die je direct kunnen helpen. Ons CSIRT (Computer Security Incident Response Team) helpt je met het volledige incident response-proces, maar ook het forensisch onderzoek en het herstellen van je systemen.

Bestaande klanten kunnen bovendien gebruik maken van KPN Incident Response Service. Zo ontvang je altijd de beste hulp en premium ondersteuning bij een security-incident.

Download factsheet
Incident Response: zo pakken we dat aan

Je kan 24/7 bij het CSIRT terecht voor incidenten. In het geval van een security incident pakt het CSIRT de leiding. Het team gaat direct over tot 4 fases om de impact van het incident te minimaliseren en mitigerende maatregelen te treffen.Voorbereiden
 

Een goede voorbereiding is essentieel voor een succesvolle Incident Response. KPN-CSIRT helpt u bij het trainen en voorbereiden van de juiste processen, tooling en medewerkers (zie ook Forensic Readiness).

Identificeren & Analyseren
 

Heb je het vermoeden dat er een security incident heeft plaatsgevonden? KPN-CSIRT helpt je bij het vaststellen van de situatie, het bepalen van de scope en de eerste analyse en triage.

Isoleren, Mitigeren & Herstellen

In deze fase helpt KPN-CSIRT je de impact van het incident zoveel mogelijk te beperken, en verzamelt tegelijkertijd op een forensisch verantwoorde wijze het relevante en benodigde bewijsmateriaal.

Rapporteren & Adviseren
 

Na afloop van Incident Response ontvang je van KPN-CSIRT een rapport met daarin een overzicht van het incidentverloop, relevant bewijsmateriaal en adviezen ter voorkoming van herhaling.

24/7 beschikbaar
Het CSIRT neemt bij incidenten direct de leiding.
Monitoring
Voorkomen is beter dan genezen. KPN helpt je hierbij.
Jarenlange ervaring
Sinds 1995 ervaring in het oplossen van cyberincidenten.

Forensic Readiness

KPN-CSIRT biedt meer dan alleen Incident Response. KPN-CSIRT kan onder andere helpen bij het zo snel mogelijk mitigeren van de gevaren voor jouw bedrijfsprocessen en -data. Dreigingen als ransomware kunnen immers een ingrijpende impact hebben op uw bedrijfsvoering. Om snel en effectief op te kunnen treden bij incidenten, kan KPN-CSIRT zowel kort als langdurig ondersteunen met het voorbereid zijn op incidenten. Onze adviseurs werken dan nauw samen met jouw organisatie om betrokken “People, Processes and Technology” in kaart te brengen, voor te bereiden en te oefenen op de afhandeling van incidenten.Meer weten over security awareness training?
Zo beperk je het risico op cybercriminaliteit

Met een security awareness training van KPN Security bereid je iedereen goed voor. Download de gratis brochure voor meer informatie.

Download whitepaper

Meer weten over onze Incident Response Service?
Neem contact op met ons Incident Response Team

Neem contact op

Maak je business veiliger met de oplossingen van KPN Security

KPN Security heeft een breed aanbod om jouw security level naar een nog hoger plan te tillen. Ontdek de mogelijkheden.