Zo werk je als ondernemer veilig online

Werken waar en wanneer je maar wilt? Als kleine ondernemer is het vaak een kwestie van een goede WiFi-verbinding vinden. Dat kan thuis maar ook in cafés, bibliotheken en zelfs op treinstations. Wel kan werken op WiFi risico’s met zich mee brengen. In dit blog geven we je een aantal tips hoe je veilig gebruikmaakt van een openbaar WiFi-netwerk.

Vragen kost niets

Ben je aan het werk bij een koffietentje met gratis WiFi? Vraag het personeel dan wat de naam van het WiFi-netwerk is. Een veelgebruikte truc van hackers is het imiteren van een WiFi-netwerk door een netwerk aan te maken met dezelfde naam. Grote kans dat jij op dit imitatienetwerk inlogt in plaats van het echte netwerk en daarmee je gegevens prijsgeeft.

Websites met een slotje

Een website met een SSL-certificaat herken je aan https:// en een slotje. Dat betekent dat de eigenaar van de website kan worden gecontroleerd als je op het slotje klikt. Het SSL-certificaat zie je vaak bij websites waar gevoelige informatie wordt uitgewisseld, zoals de website van je bank.


Cyber Security Checklist

Wil jij weten hoe het met de security van jouw bedrijf gesteld is? Download de checklist en ontdek wat je (nog meer) kunt doen!

Download


Zet ‘automatisch verbinden’ uit

Voor een veilige verbinding kies je voortaan handmatig het WiFi-netwerk en zet je ‘automatisch verbinden’ uit. Waarom? Internetcriminelen kunnen zich voordoen als het netwerk dat jouw apparaat al kent. De volgende keer herkent je smartphone het netwerk wel, maar zal het niet meer automatisch verbinden.

Maak gebruik van je 4G-verbinding

De veiligste optie is het gebruiken van je databundel in plaats van een WiFi-netwerk. Als je handelingen uitvoert waarbij gevoelige informatie komt kijken, doe dit dan op je eigen netwerk.

Veilig ondernemen met KPN EEN MKB

Al druk genoeg? Met KPN EEN MKB hoef jij je in ieder geval niet druk te maken om je online veiligheid in huis. Behalve supersnel Extra Veilig Internet ontvang je een gratis modem in bruikleen die wij regelmatig automatisch updaten.

Gerelateerde artikelen