Vergroot productiviteit en veiligheid met Secure Networking

Secure Networking: veilige en betrouwbare connectiviteit zorgt ervoor dat uw medewerkers zonder vertragingen en verstoringen kunnen werken. Optimale verbindingen maken hen productiever. Netwerken en cybersecurity groeien steeds meer naar elkaar toe. Nieuwe eisen aan connectiviteit vragen om een integrale aanpak. De juiste combinatie van connectiviteit en security, daar gaat het om.

In de whitepaper Secure Networking staat hoe een serie diensten uw netwerken strikt beveiligen. En dat terwijl de organisatie efficiënter wordt, de klanttevredenheid verbetert en de productiviteit van medewerkers omhoog gaat.

ICT-landschap steeds ingewikkelder


Bedrijven worstelen met een steeds complexer ICT-landschap. Het gevaar van haperingen en regelrechte verstoringen wordt groter, er kan snel wat misgaan. Door medewerkers en apparaten slim te verbinden met applicaties en data is dit risico te ondervangen. 

Niet alleen voor uw (kantoor)locaties is een optimale verbinding nodig, ook vanuit huis of mobiel. De groeiende complexiteit maakt het tot een hele uitdaging de connectiviteit constant hoog te houden, zodat medewerkers lekker kunnen blijven doorwerken.

Hogere eisen aan connectiviteit en security


Aan connectiviteit en security worden steeds hogere eisen gesteld. Veel organisaties kennen een hybride infrastructuur. Applicaties zijn naar de private en publieke cloud verhuisd. Andere applicaties worden als Software as a Service (SaaS) afgenomen. De rest, veelal ‘oude meuk’ (legacy) blijft achter in eigen datacenters. En waar data en applicaties vroeger alleen via een vaste desktop en een fysieke kabel op kantoor werden gebruikt, zijn daar nu smartphones, tablets en laptops bijgekomen. Het aantal locaties van waar uit wordt ingelogd neemt eveneens toe. 

Dat vraagt om meer flexibiliteit maar wel tegen voorspelbare kosten. Dit uitdijende ICT-landschap maakt ook de onderliggende connectiviteit complex. Bij de inrichting van een goede infrastructuur moet bovendien worden rekening gehouden met drie belangrijke factoren die de productiviteit bevorderen. 


Whitepaper: The future of networking

Verslim ook jouw netwerk. Lees onze visie, bekijk de 3 cases en ontdek hoe KPN je helpt met jouw connectiviteit.

Download


Infrastructuur altijd beschikbaar


De infrastructuur moet continu beschikbaar zijn. Zeker als je in de cloud werkt zijn storingen en vertragingen taboe, een haperende werkplek is vervelend voor gebruikers. Bovendien zakt de productiviteit. Bij een eenvoudige SaaS-dienst zoals Exact CRM zullen eindgebruikers weinig last hebben van een trage verbinding. Anders is het gesteld met videobellen via Microsoft Teams, Cisco Webex of Zoom. 

Dedicated verbindingen met de cloud kunnen veel onheil voorkomen. Een complete en geïntegreerde oplossing met goede service-afspraken over de hele keten heen biedt bovendien meer garanties dan een losse puntoplossing. Ook kun je voor andere connectiviteit kiezen. Een volledige VPN tot aan de cloud werkt beter dan alleen internet, met 5G is bijvoorbeeld gegarandeerde bandbreedte mogelijk. 

Business continuity


Calamiteiten zijn te voorkomen door redundantie, business continuity is een kwestie van afweging. Tegenover de schade van een storing staan de kosten van dubbele verbindingen. Een zorginstelling zal anders beslissen dan een hoveniersbedrijf. En de impact van een storing op een drukbezet hoofdkantoor is groter dan op een bijkantoortje. Redundantie valt ook te bereiken met virtualisatietechnieken in datacenters. 

Om op veranderingen op de markt te kunnen inspelen moeten organisaties wendbaar zijn, maar dat heeft gevolgen voor de connectiviteit. Voor optimale prestaties is meer flexibiliteit in het netwerk nodig. Dat vraagt ook om meer controle en inzicht in applicaties en datastromen, inclusief het eenvoudig kunnen aanpassen ervan. De cloud maakt het mogelijk om het netwerk softwarematig en op afstand te configureren en beheren. Bovendien kun je gemakkelijk kritische applicaties voorrang verlenen. Met SD-WAN zijn netwerkverkeer en connectiviteit flexibel in te richten, maar ook kun je monitoren en eenvoudig bijsturen.

Optimale security en controle


Hoe complexer het ICT-landschap en de connectiviteit wordt, des te ingewikkelder en belangrijker de security. Er zijn verschillende beveiligingsmechanismen mogelijk. Denk aan firewalls, identity- en access management, anti-DDos, end-point security of zelfs integrale monitoring. Elke organisatie is uniek, daarom verschillen de eisen qua beschikbaarheid, flexibiliteit en veiligheid. Een algemene blauwdruk is daarom niet te geven. Wel geeft de whitepaper een aantal oplossingsrichtingen, namelijk voor zorginstellingen, retail en financiële dienstverlening.

KPN ontzorgt volledig


KPN helpt u de juiste combinatie van connectiviteit en security te vinden. Wie connectiviteit als een dienst bij één partij afneemt, maakt het zich zelf gemakkelijker. Het scheelt veel werk. De geboden oplossingen zijn flexibel en wendbaar, terwijl data, applicaties en apparaten goed worden beveiligd. KPN doet het beheer zodat de klant eenvoudig de controle houdt.

Gerelateerde artikelen