Nerve Centre veelvuldig toepasbaar binnen de Lokale Overheid

Gemeentelijke overheden zijn voortdurend in beweging. Naast herindelingen, burgers die mondiger worden en een blijvende bezuinigingsdruk, zetten ook diverse incidenten de gemeentelijke overheden in de schijnwerpers. Mede door de gebeurtenissen in Enschede, Volendam en Apeldoorn is het besef gegroeid dat de verantwoordelijkheid voor veiligheid en rampenplannen serieus genomen moeten worden.

Nerve Centre® wordt binnen de lokale overheid ingezet bij:

 • Gemeenten
 • Waterschappen
 • Waterleidingbedrijven
 • Hoogheemraadschappen

  De toepassing is zeer uiteenlopend: van het oproepen van een crisisteam tot het gebruik ten behoeve van gladheidbestrijding. Bij waterschappen wordt Nerve Centre® bijvoorbeeld ook ingezet voor het oproepen van de dijkbewaking en de aansluiting op technische apparatuur. Maar ook voor BHV-oproepen, brandalarmering en de alarmering van stand-by diensten wordt Nerve Centre® veelvuldig ingezet. KPN is dé partner van Nerve Centre®.

  Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

  René de Rijk, Cluster Hoofd Onderhoud Wegen van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier vertelt over het gebruik van Nerve Centre®: “Als we ‘s avonds gaan strooien, spreken we van tevoren een bericht in en versturen dat naar de betreffende medewerkers die we in groepen hebben verdeeld. Met een druk op de knop worden zo’n 20 mensen ingelicht die het ook weer kunnen bevestigen. Vroeger gebeurde dit handmatig. Wij zien achter de computer direct wie er heeft gereageerd. Het is belangrijk dat we zowel overdag als in de nacht het weerbericht goed in de gaten houden. ’s Nachts kan het zo zijn dat we als het glad is een bericht inspreken en direct aan de slag moeten.”

  Over de efficiency vertelt René de Rijk: “De efficiency van de organisatie is behoorlijk verbeterd, we maken nu veel minder kosten. De medewerkers zijn veel sneller ingelicht, dit gebeurt nu namelijk binnen 5 minuten. We zijn heel tevreden over het systeem en hebben het al veel gebruikt!

Gerelateerde artikelen