Hét netwerk om goed thuis en op andere locaties te werken

Een rustige plek, fijne apparatuur, maar bovenal: het beste netwerk. Meer hebben je medewerkers niet nodig. Maar zo eenvoudig als het klinkt, is het niet. Zeker nu je medewerkers thuis, op andere locaties én op kantoor aan het werk zijn. Hoe zorg je dan voor een altijd betrouwbaar en veilig netwerk? Met dezelfde gebruikservaring als op kantoor? We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Thuiswerken is een blijvertje, zoveel is duidelijk. In elk geval voor een deel van de werktijd. Maar dan willen we ook dat het goed geregeld is. Dat kantoor, thuis, andere locaties en onderweg vloeiend in elkaar overlopen en dat je mensen overal een betrouwbaar en veilig netwerk tot de beschikking hebben. Daar is alleen wel een netwerk voor nodig dat de traditionele grenzen van consumenten- en zakelijke netwerken overbrugt. Want nu delen je medewerkers hun privénetwerk thuis nog vaak met huisgenoten. Of zelfs met apparaten, zoals een slimme deurbel of meter. En dat voldoet doorgaans niet aan de veiligheidseisen van werkgevers. Natuurlijk kun je er dan thuis een 2e netwerk naast leggen, maar de meeste medewerkers zitten niet te wachten op nóg een kastje in huis. Bovendien is dat geen oplossing voor het veilig onderweg of op andere locaties werken. Wat is dan wél een goede aanpak?

Daarom een goed netwerk voor thuis- en onderwegwerkers

  • Een goed netwerk is onontbeerlijk voor soepel samenwerken en overleggen. Denk aan Teams-meetings en -presentaties die overal zonder haperen moeten kunnen verlopen.

  • Voor talent is een netwerk waarop ze ook thuis en op andere locaties kunnen vertrouwen een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde, vergelijkbaar met goede reisvoorzieningen.

  • Met een goed netwerk kan je als werkgever automatisch rekenen op de juiste compliancemaatregelen en ontstaan zelfs nieuwe businesskansen, zoals gesprekken met klanten en leveranciers vanuit huis.

1. Integreer zakelijk en privé met slimme software

De eerste vereiste voor een betrouwbaar en veilig netwerk voor de thuis- en onderwegwerker is een écht geïntegreerde netwerkoplossing, zakelijk en privé. Dat kan met ‘software defined’ netwerken: een slimme softwarelaag bovenop je verbinding, waarmee je ál het netwerkverkeer regelt. Zo kan je data- en applicatieverkeersstromen goed en veilig scheiden. Je kan zelfs prioriteit toekennen aan bepaalde verkeersstromen, zodat het downloaden van een game door een gezinslid niet ten koste gaat van jullie teamoverleggen. Bij KPN kunnen we dit – met het beste netwerk van Nederland – makkelijk voor je organiseren. Zeker als wij zowel het privé- als het zakelijke netwerk verzorgen (maar dat hoeft niet).

2. Zorg voor effectieve beveiliging

Wanneer medewerkers op allerlei plekken kunnen werken, is er een nieuwe vorm van netwerkbeveiliging nodig: Security Access Service Edge (SASE). Daarmee gebeurt de controle als het ware aan de randen van het netwerk. Dat gaat als volgt. Medewerkers, locaties en zelfs apparaten krijgen een eigen identiteit. Op basis van die identiteit stel je beleid vast – policies – waarin staat wie toegang heeft tot welke data en applicaties. Al het dataverkeer van je medewerkers – op kantoor, thuis, onderweg of op een andere locatie – wordt gerouteerd via SASE náár de bedrijfsapplicaties die in de cloud, op kantoor of het datacenter staan. Dat is niet alleen veiliger, maar ook sneller.

3. Organiseer het netwerkgebruik slim: alle support bij 1 partij

Ook als je thuiswerkt, kan je van die typische kantoorproblemen hebben. Een printer die niet reageert, een update die hapert, performance die onverwachts terugloopt. Dan is het wel zo fijn als je kan rekenen op de service en support die je van kantoor kent. Wij zorgen er daarom voor dat medewerkers 1 centraal nummer hebben bij netwerkproblemen, of ze nou thuis, onderweg of op kantoor aan het werk zijn. Met 1 duidelijke set aan serviceafspraken. Zodat je medewerkers, ook als ze over 20 minuten een belangrijke presentatie hebben, niet in de rats hoeven te zitten als thuis ineens hun netwerk uitvalt. Ze zijn zo weer up en running. Extra zekerheid geeft de backupvoorziening via ons mobiele netwerk: valt het netwerk ineens uit, dan kunnen je medewerkers gewoon doorwerken.

Meer weten

Benieuwd hoe we je kunnen helpen met het beste netwerk van Nederland? We vertellen je graag meer over ons slimme pakket aan netwerkdiensten voor soepel en veilig thuis-, onderweg en op kantoor werken. Of download onze gratis whitepaper: 'The future of networking'.

Gerelateerde artikelen